Siirry pääsisältöön

Tekstit

Mekko Ommellisen kankaasta

Uusimmat tekstit

Roskasta käyttöesineeksi- kirja

Kirja-arvio                                                         Kirja saatu Minerva-kustannukselta

Olen aina pitänyt kierrättämisestä ja innostunut kierrätysmateriaalien käytöstä. Minulla on jemmassa monenlaista materiaalia odottamassa inspiraatiota tai sopivaa käyttötarkoitusta. Siksi innostuin kovasti myös Arja Aalto-Viittalan ja Anu Lahden uudesta kirjasta Roskasta käyttöesineeksi. Kirja on pehmeäkantinen ja siinä on 192 sivua. Kirjan on kustantanut Minerva Kustannus Oy. Molemmat kirjantekijät ovat käsityöalan ammattilaisia ja ovat tehneet useampia kirjoja.

Kirjassa on paljon käyttökelpoisia ideoita sellaisista roskista, joita tulee useimmissa kotitalouksissa. Kirjasta löytyy omat luvut vanhojen kirjojen, erilaisten muoviroskien, kartonkien, pahvilaatikoiden ja tekstiilien käytöstä askartelumateriaaleina. Lisäksi kirjasta löytyy osio, jossa on käytetty hyvin erilaisia materiaaleja lasipurkeista vanhoihin mappeihin ja kirjan lopusta löytyy vielä muutama valaisinidea. 


Minua kir…

Maaliskuu

Minä olen viime aikoina innostunut yllättävän paljon erilaisista haasteista. Osallistuin viime viikolla Pieni Lintu-blogin valokuvaushaasteen ensimmäistä kertaa. Tällä viikolla aihe oli myös innostava eli maaliskuu ja osallistun siis taas.
Maaliskuun yksi hyvä puoli on se, että työpäivän jälkeenkin voi vielä valokuvata. Tämän postauksen kuvat on otettu tämän viikon keskiviikkona kuuden jälkeen ja valoa riitti silti. Lunta on vielä paljon ja kuvatessa tuli aika kylmäkin tuulen puhaltaessa järveltä. Mutta näyttää ihan maaliskuulta. Aurinkoa ja keväisempiä ilmoja odotellen...

Hyvää naistenpäivää ja rentouttavaa viikonloppua!

Kahdesta käyttämättömästä neuleesta yksi uusi

Olen kirjoittanut kässähamsterihaasteesta aika monessa postauksessa ja syy on se, että itselle ja myös muille heitetty haaste on saanut minut oikeasti toimimaan kaappien tyhjentämisen ja keskeneräisyyksien eteen. Eli postauksia haasteen lopputuloksista on luvassa myös jatkossa.

Minulla kertyy jostain syystä ompelukoneen viereen kasa korjattavia vaatteita (joka onneksi hiihtolomalla hieman pieneni äitini ansioista) ja lattialla pötköttelee kaksi muovikassillista vaatteita, joiden kankaita ajattelen käyttäväni uudelleen. Nämä kasat ja pussien sisällöt ovat sellaisia käsitöitä, joista en niin kovasti nauti. Huomaan, että mieluummin ostan uutta ihastuttavaa huivilankaa, metsästän kivaa mallia ja aloitan neulomisen, kuin tartun korjausompeluun. Monesti korjausompeluasiat vaatisivat vain pienen osan huivin neulomiseen tarvittavasta ajasta. Mutta tässä ei olekaan kyse ajasta, vaan siitä, että itselle hankalia tai hieman epämiellyttäviä töitä lykkää mielellään. Tai niin ainakin minä teen.
Ha…

Valo

Innostuin lomalla Pieni Lintu- blogin valokuvahaasteesta. Pieni Lintu-blogi on lifestyle- ja valokuvausblogi, jossa on todella kauniita kuvia ja viikottainen haaste. Tällä viikolla aiheena haasteessa on valo. Kevään lähestyminen on tuntunut valon määrän lisääntymisenä ja päivisin on tarvinnut jopa aurinkolaseja. Silti innostuin kuvaamaan tämän postauksen kuvat sisätiloissa. 

Sain muutama vuosi sitten ihanan aarteen, vanhan kahvilan rikkinäisen valomainoksen. Metalliosat olivat ihan kunnossa, mutta mainoksen valot eivät. Cafe-kyltissä oli lasiset, kirjainten muotoon taivutetut ohuet loisteputket. Irrotin lasiosat kokonaan pois. Tämän jälkeen kyltissä oli isoja reikiä monessa kohdassa, koska loisteputket olivat niistä kiinni metalliosien sisällä. Ostin paksua, hopean väristä kontaktimuovia ja leikkasin sen kirjainten muotoon. Kontaktimuovilla peitin kirjaimet kokonaan, jolloin reiätkin jäivät piiloon. Sähköalan ammattilainen laittoi valaistukseksi led-nauhat kiertämään kirjainten ääriv…

Kässähamsterihaaste -maaliskuu

Tammikuun lopussa heitimme Craft Candidate-blogin Teresan kanssa haasteen kaikille käsitöitä tekeville käyttää omien kaappien kankaita ja lankoja käsitöihin ja myös saattaa loppuun kaapeissa lojuvat keskeneräiset käsityöt. On ollut ihanaa, että monet ovat innostuneet haasteesta ja jakaneet valmiita töitä blogeissaan ja haasteen omalla facebook-sivulla. Tähän haasteeseen ehdit vielä mukaan, koska haaste kestää koko vuoden ajan. 
Minä keräsin tammikuussa lankalaatikon jämäkeriä kasaan. Päätin ottaa työn alle kaikki turkoosin eri sävyiset langat ja yhdistää niihin vähän keltaista, oranssia ja vihreää ja kokonaisuutta rauhoittamaan hieman valkoista. Näillä langoilla aloitin villapesufestivaali-huivin, jonka ohje löytyy ilmaiseksi täältä.Aloitin huivin kolmeen kertaan, kun etsin sopivaa paksuutta. Ohjeessa oli käytetty kaksinkertaista lankaa, mutta minun langanjämäni olivatkin sen verran paksuja, että tein lähes koko huivin yksinkertaisesta langasta. Käytin eri värisiä lankoja huivin rai…

Alleduuri, kahvilavinkki lomareissuille

Kahvilavinkki                                                                                     Yhteistyössä Alleduuri, Tampere

Tämän postauksen kuvat ovat jääneet postaamatta vähän liiankin pitkäksi aikaa. Keskeneräisten käsitöiden tekeminen loppuun #kässähamsterihaasteen innostamana saa aikaan myös muunlaisia siivous/loppuunsaattamisoireita. Koneella olevia kuvia on poisteltu ja nämä päätyivät nyt lomanaloituspostaukseen.

Hiihtolomalaisille siis tiedoksi kahvila Alleduuri, joka sijaitsee Tampereella Tammelantorin lähettyvillä Aaltosenkadulla. Vierailin kahvilassa yhdessä Blogisisarten kanssa. Alleduuri on erityisruokavalioihin erikoistunut kahvila, jossa ei säilytetä eikä tuotteiden valmistamiseen käytetä maitoa, kananmunaa, vehnää, ruista, ohraa, pähkinöitä eikä kalaa.


Kahvila on kaunis ja tunnelmallinen. Yläkertaan sai mennä vain sukkasillaan. Sisustuksessa oli paljon mummolamaisia yksityiskohtia, kuten räsymatot, ruusukupit ja käsin kirjotut pöytäliinat. 


Vaikka itselläni ei o…