Siirry pääsisältöön

Tekstit

Kirjontajuttuja- kirja

Uusimmat tekstit

Romukynttilänjalat

Punaiset hanan osat olivat kulkeutuneet kierrätyslaatikkooni. Olin niitä käsissäni useasti pyöritellyt ja miettinyt ideaa niiden käyttöön. Joulun läheisyys ja osien punainen väri saivat ottamaan ne taas kerran esille ja keksimään niille tehtävän.

Nämä eivät kovin suurta tuunausta tarvinneetkaan. Poistin keskeltä ruuvin ja liimasin kuumaliimalla Sinellistä ostetut kynttilänpesät osien keskelle. 

Pitkät kruunukynttilät ovat sen verran painavia, että kynttilänjalan pohjaan kannattaa liimata vaikka isokokoinen mutteri painoksi. Ilman lisäpainoa kynttilä saattaa kaatua. Tai sitten kannattaa valita askartelukaupasta pienemmät kynttilänpesät ja käyttää pienempiä kuusenkynttilöitä. 

Tunnelmallista joulunodotusta! 

Puiset kuusikoristeet

Jouluisia koristeita on aina mukava tehdä. Niiden tekemisestä tulee jotenkin jouluinen olo. Viime vuonna askartelin kuusenkoristeita vanhan kirjan sivuista. Edellisenä vuonna testailin lastunauhaa jouluaskarteluissani. Olen myös virkannut lumihiutaleita kuusenkoristeiksi. Tänä vuonna päätin kokeilla pitkästä aikaa puutöiden tekoa, kun kotoa löytyi sopiva pätkä höylättyä lautaa. Lauta on noin 2 cm paksua. Minulla on käytössä vannesaha, mutta uskon, että nämä koristeet onnistuvat ihan käsisahallakin. Lautana voi käyttää vaikka eurolavojen raakalautaa.

Sahasin laudasta kolmioita, jotka eivät tarkoituksella ole keskenään samankokoisia. Halusin kuusien olevan hieman kallellaan, kuten Marimekon Kuusikossa-kuosin kuuset, jotka toimivat tässä inspiraationa. Kolmioista sahasin vielä suorakulmaisesta kärjestä pienen palan pois. Kolme, kuusien latvoiksi tulevaa kolmiota jätin kokonaisiksi. Hioin hiekkapaperilla teräviä reunoja jonkin verran. 

Sommittelin palat päällekäin ja liimasin ne Eri Keep…

#miundesign- kirja

Kirjavinkki                                             Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerus Kustannus Oy: ltä


Miia Laakson #miundesign -ideoi, suunnittele, neulo ja virkkaa -kirja saapui ilokseni syksyisen pimeänä päivänä. Tämä kirja on juuri sellainen, jota olen viime vuosina kaivannut. Oli ihanaa saada kirja omaa osaamista lisäämään ja innostamaan omien suunnitelmien toteuttamisessa. Aikaisemmin olen tehnyt paljonkin varsinkin neuletöitä valmiista ohjeista, mutta viime aikoina uskaltautunut myös kokeilemaan ilman ohjetta. Kirjasta sain lisärohkeutta ja paljon tarpeellisia ohjeita.

Kirja on juuri sitä, mitä otsikko lupaakin. Se sisältää inspiraatiota omaa suunnittelua varten ja auttaaa toteuttamaan omia suunnitelmia. Kirjan alussa on perusohjeet neulomiseen ja virkkaamiseen. Niiden avulla kertautuu perustekniikat, kavennukset, lisäykset ym. Alkuosio sisältää myös ohjeet mm. erilaisiin tapoihin luoda silmukoita. 


Tämän jälkeen on neulomisesta osiot myssy, huppu, kaulahuivi, kolmi…

Adventtikynttelikkö -avaimet jouluun

Joulun odotukseen kuuluvat ehdottomasti kynttilät. Niitä polttelen kotona pimeinä iltoina ja nautin niiden tuomasta tunnelmasta. Adventtikynttelikkö on ihanan konkreettinen joulun läheisyyttä kuvaava esine. En omista valmista adventtikynttelikköä, jossa on neljälle kynttilälle paikat, vaan olen kasannut sellaisen aina kotoa löytyneistä kynttilänjaloista ja kynttilöistä. Täältä voit lukea viime vuoden lasipulloihin rakentamastani kyntteliköstä ja täältä edellisen vuoden kyntteliköstä, jossa oli pöytäkynttilät numeroin vanhan kakkuvuoan päällä. 

Tänä vuonna rakensin adventtikynttelikön myös melkein kokonaan kotoa löytyneistä asioista. Jos haluat tehdä vastaavan kynttelikön itsellesi, tässä yksinkertainen ohje. Tarvitset yhden keraamisen laatan, neljä kynttilän pesää (ostettu Sinellistä), neljä huopanappia (ostettu vuosia sitten Lahtisen huopatehtaalta ilman käyttötarkoitusta ja siksi ovat jääneet kaappiin) tai muuta pehmeää palaa laatan alle, neljä avainta, Dymolla kirjoitetut numerot,…

Joulukortti-idea

Joulukuu on hiipinyt jo ihan lähelle. Pimeä marraskuu alkaa onneksi olla takana päin. Saa siis aloittaa joulun odotuksen. Olen jo kuunnellut muutaman kerran joulumusiikka ja suunnitellut jouluaskarteluja. Joulukortteja voi alkaa jo askartelemaan, jotta ehtii postittaa ne ajoissa. Suomeen lähtevät joulutervehdykset pitää olla postissa viimeistään 12.12., jos lähettää kortit edullisemmalla joulumerkillä. 

Joulukorttien askartelu on aina ollut minulle tärkeää ja iloa tuottavaa. Joskus olen tehnyt joulukortit jo kesällä, jotta ei tule kiire. Tänä vuonna en ihan niin ajoissa ollut. Tässä on joulukorttivinkki sinulle, jos kortit on vielä tekemättä. Kokeilin toissa kesänä nokipainantaa vanhan virsikirjan sivuille ja tein niistä joulukortit. Täällä postaus nokipainannasta ohjeineen.

Näitä joulukortteja varten tarvitset siis yhden puun tai pensaan lehden, joka ei ole ihan pehmennyt.  Tähän käy myös huonekasvin tai leikkokukan lehti. Lisäksi kynttilän, ruokaöljyä, keraamisen laatan, siveltimen…

Kädentaitomessut Tampereella osa 2

Yhteistyöpostaus
Messulippu saatu blogipostausta vastaan

Tampereen Kädentaitomessut olivat viime viikonloppuna ja saivat liikkeelle ennätysmäärän ihmisiä. Yli 50 000 käsitöistä kiinnostunutta henkilöä kierteli kolmen päivän aikana Pirkka-hallissa. Minäkin vietin lauantaina muutaman tunnin messuilla. Täällä ensimmäinen postaukseni messuista. Tämänpäiväisessä postauksessa esittelen muutamia yrityksiä, jotka jäivät mieleeni ja lopuksi tietysti omat ostokseni. Tämä on yhteistyöpostaus vain messujen osalta, ei esiteltyjen yritysten. 

Tänä vuonna messuilla oli näyttävästi esillä kierrätys ja kestävä muotoilu. E-hallissa oli iso alue, jossa oli useita yrittäjiä, joiden liiketoiminnassa yhdistyivät kierrätys, ekologiset arvot, materiaalien uusiokäyttö ja muotoilu. 
Tältä osastolta löytyi mm. farkkuvaatteita ja herkän kauniita koruja valmistava MEA - minun. Korut on valmistettu kierrätyskankaista ja ne on käsitelty niin, että koruja voi pestä ja käyttää normaalisti ilman että koru menee ruttu…