keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Joulukorttipaja

Joulun aika lähestyy ja on aika aloittaa kaikki ihanat jouluvalmistelut. Kiireessä ei ole kiva tehdä mitään eikä varsinkaan jouluun liittyviä valmisteluja. Monena vuonna olen tehnyt joulukortit jo syysloman tienoilla ja joulukuussa tyytyväisenä kirjoitellut vain kuoret ja liimannut postimerkit. Tämän vuoden kortteja ei ole vielä aloitettukaan, joten hoppu taitaa iskeä jossain vaiheessa. Esittelen teille tässä postauksessa aikaisempina jouluina lähettämiäni kortteja.


Tykkään käyttää askarteluissa usein kierrätysmateriaaleja. Näihin joulukortteihin leikkasin Fiskarsin kuvioleikkurilla ympyröitä aikakauslehdistä ja lahjapaperipaloista. Liimasin ympyrät mustaan taitettuun korttipohjaan ja piirsin hopeatussilla pallot roikkumaan.


Toisessa kortti-ideassa käytin myös hieman kierrätysmateriaalia, mutta näissä oli enemmän ihan kaupasta ostettuja juttuja.

joulukorttiaskartelu

Leikkasin mustavalkoisesta kuviopaperista ja Iittalan mainoskuvaston punakuvioillisesta paperista kolmion muotoisia paloja. Ompelin kolmiot joulukuusiksi korttipohjaan ompelukoneella, suoralla ompeleella.

kuusikortti

Ompeluvaihe sujui sutjakasti, mutta lankojen päättely oli hidasta. Vedin langat nurjalle puolelle ja solmin yhteen parilla solmulla.


Lopuksi liimasin kuusien latvaan tähdet ja kirjoitin joulutoivotukset.

Askarreltu joulukortti

Kiireettömiä joulukorttipajoja teille, ihanat lukijat!

Olen viime aikoina taistellut kovastikin tekniikan kanssa ja sen vuoksi blogiinkaan ei ole ilmestynyt vähään aikaan mitään uutta. Tämän postauksen kuvat olen siirtänyt nyt eri tavalla kuin aikaisemmissa postauksissa, koska yritän opetella uutta. Olisinkin iloinen palautteestanne. Kommentoikaa, jos nämä kuvat aukeavat huonommin tai ovat liian suuria tai jotain muuta, mitä minun olisi hyvä tietää. Tekniikka ei ole vahvuuksiani ja nörttiä minusta ei saa tekemälläkään. Mieluummin neuloisin sohvan nurkassa kuin opettelisin uusia kuvankäsittelyohjelmia. Mutta enköhän minäkin vielä opi ;-)


7 kommenttia:

 1. Hienoja kortteja olet väsäillyt. Hyvin näkyy kuvat, napsauttamalla ne vähän suurenevat. Tuo olisikin kiva kokeilla itselläni, mä oon ihan nolo näitten kuvien laitossa.En osaa edes käyttää kuvausmuokkausta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja kiva, kun kommentoit. Kaikkea voi oppia, sitä hankalaa kuvankäsittelyäkin. Netistä löytyy kyllä hyviä ohjeita, kun vaan jaksaa asiaan paneutua. Tsemppiä sulle kuvakokeiluihin. Minä jatkan omia harjoituksiani.

   Poista
 2. Tosi kivat ideat!
  Mä tykkään ajatuksesta käyttää kierrätysmatskuja askarteluihin. Sulla on mahtava bongaussilmä, mitä kaikesta "roskasta" voi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Bongaussilmä ilmeisesti kehittyy vuosien myötä. Hyvä, että kuvat näkyy.

   Poista
 3. Hienoja ideoita. Minulle tuli mieleen, että toisessa kortissa langanpäät voisi jättää kuusen latvatähden alle piiloon. Eivät kai ne sieltä purkautuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Niin voisikin. Kiitos vinkistä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!