maanantai 28. maaliskuuta 2016

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 

Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 


Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.


Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.


Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt kovinkaan paljon. Minulla oli lankana Novitan Rose. 50 g kerästä jäi ainakin puolet, luulisin.


Aurinko tuntuu tällä hetkellä sulattavan lumia vauhdilla ja lämmittävän jo ihanasti. Paksut villahuivit voi jo huoletta pakata talviteloille, mutta tällä kevyemmällä huivilla taidan ilostuttaa kevätpäiviäni.

4 kommenttia:

  1. Keskeneräinen huivi jäi työpaikalle tänään.. Pakko aloittaa uusi käsityö, muuten menisi vapaa ilta hukkaan. Ihanaa, että ohje uuteen löytyi täältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva :-) Tää on sopivan helppo ja tulee nopeasti valmista. Mistä langasta teet huivia?

      Poista

Kiitos kommentistasi!