maanantai 18. joulukuuta 2017

Joulukuusenkoristeita vanhan kirjan sivuista

Tykkään askarrella joulukoristeita, kaikkein mieluiten askartelen kierrätysmateriaaleista. Tänä vuonna innostuin tekemään vanhojen kirjojen sivuista erilaisia paperisia koristeita. Tässä teillekin ideoita, joita hyvin ehtii toteuttaa vielä ennen joulua.

1. joulupallo

Leikkasin kirjan sivuista 10 samankokoista ympyrää. Käytin muottina säilykepurkin pohjaa. Väritin puuvärillä ympyröiden reunat molemmilta puolilta punaisiksi. Taitoin päällimmäisen ympyrän keskeltä kahtia ja piirsin taitokseen himmeästi viivan, jota pitkin ompelin ompelukoneella suoralla ompeleella. Toiseen päähän jätin pidemmät langat, joista sain ripustuslangat pallolle. Taittelin pallon sivut auki. Samalla idealla voi tehdä mm. sydämen, kuusen tai vaikka tähden.

Pienemmät pallot tein samalla idealla. Leikkasin ne Fiskarsin ympyrän muotoisella vipulävistäjällä. 


2. koristeet suikaleista
Kirjan sivuista leikellyistä suikaleista voi tehdä monenlaisia koristeita. Itse kokeilin samaa mallia kuin viime vuonna lastunauhasta. Pallon muotoinen koriste on saanut myös idean perinteisestä lastunauhakoristeesta.

3. paloista koottu joulupallo
Tämä malli vaatii hieman enemmän puuhastelua kuin kaksi ensimmäistä ideaa. Paperista leikataan ympyröitä, joiden sisään piirretään tasasivuinen kolmio. Taitellaan reunat ja liimataan ympyröitä reunoistaan yhteen. Tarkempi ohje löytyy mm. täältä. Minä leikkasin ympyrät kuvioleikkurilla, liimasin osat kiinni puikkoliimalla enkä käyttänyt apuna edes pyykkipoikia ja ihan hyvin pysyi koossa.4. origamitähti
Origamitähteä varten tarvitaan 8 kpl paperipaloja, kooltaan 4x8cm. Ne taitellaan ja liitetään toisiinsa. Täältä löytyy hyvät, kuvalliset ohjeet.5. pallonauha
Leikkasin lävistäjällä ympyröitä ja ompelin ne ompelukoneella nauhaksi.


Kaikki ylläolevat kuusenkoristeet voi askarrella jouluisista papereista tai vaikka vanhoista joulukorteista. Koristeisiin voi lisätä lasihelmiä tai kristalleja ja tehdä koristeista omannäköisiä ja oman kodin tyyliin sopivia.

Blogistani löytyy aikaisemmilta vuosilta muita jouluaiheisia askarteluja, mm.
- puuhelmikorvakorut, kuusikorvakorut ja kierrätetyt lamppukorvakorut
- joulukorttiteline
- villapaidat glögilaseille
- huurrelyhdyt
- tähtiheijastimet
- virkatut lumitähdet joulukuusen koristeeksi
- himmelit


Hyvää jouluviikkoa! Muistakaahan välillä vaan olla ja nauttia joulun tunnelmasta :-)

15 kommenttia:

 1. Ihania koristeita! Pidän erityisesti pallonauhasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lilli! Pallonauha on kyllä kiva. Luulenpa, että se näyttää vielä paremmalta joulukuusessa.

   Poista
 2. Ihania koristeita! Pidän erityisesti pallonauhasta!

  VastaaPoista
 3. Tässä on koristeet makuuni, aivan ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! Yksinkertaisia, kierrätysmateriaalista valmistettuja ja helppoja toteuttaa, siinä muutama syy, miksi minäkin pidän niistä.

   Poista
 4. Upeat koristeet! Kyllä vanhoista kirjoista on moneksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! Kirjoista on kyllä moneksi. Ideoita jäi vielä seuraaviinkin vuosiin toteutettaviksi.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä tuli kyllä aika kivoja. Ihan innostuin asiasta ja olisin keksinyt vielä lisääkin, mut päätin jättää ideoita myös ensi vuoteen :-)

   Poista
 6. Onpa kivoja ideoita! Tuo paloista koottu pallo on suosikkini, voisi itsekin kokeilla miten sen tekeminen luonnistuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Niina! Mulla sama suosikki. Pallosta tuli tosi suloinen ja se onnistui yllättävän helposti, kun hommaan vaan ryhtyi.

   Poista
 7. Kauniita koristeita, hyviä ideoita! Kiitos :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!