Siirry pääsisältöön

Joutsen puutarhaan


Olen iloinen jokaisesta ystävästäni. Erityisesti iloa toi helmikuisena ystävänpäiväviikonloppuna kutsu yhden ystäväni luokse ihanalla naisporukalla. Luksusta oli seuran lisäksi se, että ystäväni oli suunnitellut meille pienet puutyöhommat autotalliinsa. 


Tarkoituksenamme oli tehdä puutarhaan koristejoutsenet. Mallina oli ystäväni aikaisemmin tekemä joutsen. Ensin piirsimme lyijykynällä mallin mukaan viivat, joita pitkin sahasimme kuviosahalla joutsenen vartalon ja pään. Tämän jälkeen hioimme reunat hiekkapaperilla huolellisesti. Seuraavaksi porasimme linnun jaloille reiät valmiiksi. Sitten vain maalia pintaan ja yöksi kuivumaan. Aamulla piirsimme joutsenen nokan ja silmät tusseilla. Punainen maalikin olisi ollut ihan toimiva. Kaulaksi laitoimme litteää metallinauhaa (en osaa sanoa tarkalleen, miksi tätä nimitetään). Kiinnitimme metallinauhan pienillä ruuveilla kiinni päähän ja vartaloon. Haasteellista oli saada ruuvi tarpeeksi tiukalle ilman, että ruuvinväännin alkaa pyörittämään myös metallinauhaa. Joutsenen jaloiksi laitoimme kaksi pätkää mustaksi maalattua harjaterästä. Jalkoja on hieman taivutettu (tämän teki ystävällisesti ystäväni puoliso jo valmiiksi meille) ja sen jälkeen vain tökkäsimme jalat valmiiksi porattuihin reikiin. Yksi ystävistäni teki samalla mallilla kurjen, me muut joutsenet. Linnuista tuli hauskan persoonallisia, pää keikkuu kivasti tuulessa. Joutsenet valmistuivat viikonlopun aikana kaiken keskustelun, syömisen, nauramisen ja yhdessäolon lomassa. Ensi kesänä minun joutseneni ilostuttaa pihassamme ja muistuttaa kivasta viikonlopusta. Kiitos seurasta, ihanat ystäväni!


Leppoisaa sunnuntaita ja iloa uuteen viikkoon!


Kommentit

 1. Ihanan veikeitä lintusia! Tosi mukava yhteinen viikonloppu, ja ihana ystävä, joka järjesti tähän mahdollisuuden.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Hieno idea yhteiseen viikonloppuun. Muistoksi jäi vielä upeat käsintehdyt joutsenet.
  Hyvää tätä viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ystäviä ja puutöitä! Voi veljet, voiko parempaa olla... Tai siis, niin ainakin luulen, kun noita puutöitä en osaa, mutta kovasti niistä haaveilen. :) Kuten siitä omasta porakoneesta. Vieläkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä paljon parempaa voi olla. Ehkä ystäviä ja askarteluakin kävis tai ystäviä ja ompelua ;-) Ihanaa, että haaveilet porakoneesta ja puutöistä. Toivon ja myös uskon, että haaveesi saattaa joskus toteutuakin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oslo-pipo ja muut neulelahjat

Uusi vuosi on alkanut ja olen lomaillut oikein kunnolla. Olen ottanut rennosti ja viettänyt aikaa perheen kanssa kotoillen. Hämmästyksekseni olen katsonut jopa muutaman elokuvan ilman neuletta käsissäni. Poikkeuksellista minulle, mutta tauko tekee hyvää, mukavasta harrastuksestakin. Loppulomasta sain siivottua työhuoneeni ja tehtyä pari pitkään keskeneräisenä ollutta käsityötä loppuun. Joten voin aloittaa tämän vuoden melkein puhtaalta pöydältä.

Tässä postauksessa kuitenkin vielä viime vuoden neulomuksiani, nimittäin joululahjaneuleet. Minä harvemmin innostun mistään hitti-asiasta. Tai olen vähän mattimyöhänen ja toteutan idean vasta sitten, kun se ei enää ole hitti. Viime syksynä Oslo-pipoja valmistui monen bloggarin toimesta ja niitä vilahteli Insta-tileillä usein. Kiinnostuin piposta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Päätin neuloa kummipojalleni sellaisen joulupakettiin, koska arvelin alakouluikäisen käyttävän sellaista. Kummitäti kun ei ole ehkä muuten aallonharjalla nykymuodin suhte…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!