maanantai 27. kesäkuuta 2016

Betoniaskartelua osa 2

Keväisenä viikonloppuna tein yhdessä ystäväni kanssa betonitöitä. Ensimmäiset käyttöönotetut työt löydät tästä. Betonitöitä on suhteellisen nopea tehdä, jos vain muotit ovat valmiina. Sen vuoksi näitä valmiita töitä nyt riittää :-)


Valoin muoviämpärin pohjalle (taisi olla joku teollisuuskeittiön rahkasanko) muutaman sentin kerroksen betonia. Sain hyvän alustan kynttilöille. Tätä voisi käyttää myös vaikka tarjoilulautasena tai pannunalusena. Alustan pohjaan kannattaa kiinnittää muutama huopatarra, ettei pöydän pintaan tule naarmuja.Pöytäkynttilän aluset on tehty turkkilaisen jugurtin ämpäriin, niin, että keskelle on painettu isompi jugurttipurkki (sellainen puolen litran kokoinen). Jugurttipurkin sisään laitoin kiviä painoksi kuivumisen ajaksi.Tuikkulyhdyt on tehty Pringles-purkkiin. Leikkasin purkin kahteen osaan ja valoin lyhdyt molempiin päihin. Sisälle painoksi tavallinen jugurttipurkki. Näistä pidän itse kovasti. Muodosta tulee mieleen Iittalan Kivi-lyhdyt.
Talo on tehty litran mehupurkkiin, jonka leikkasin alla olevan kuvan purkin muotoon. Sen jälkeen teippasin yläosan kiinni ilmastointiteipillä. Täytin muotin betonilla ja laitoin pehmeään hiekkaan kuivumaan katto alaspäin.
Pieni kynttilänjalka on valettu pahviseen mansikkasmoothie-purkkiin. Betoniin tökkäämäni kynttilänpätkä on nyt vaan kuivuessaan jäänyt tiukasti kiinni. Olisi ehkä voinut käyttää elmukelmua välissä. Täytyy polttaa kynttilä loppuun, että saa vaihdettua uuden kynttilän kynttilänjalkaan.

Pidän kovasti betonin väristä ja rosoisuudesta. Se sopii hyvin erilaisiin asetelmiin. Kuvat on otettu terassiltamme. Ihanaa, kun on valoa ja lämpöä!

2 kommenttia:

 1. Tosi ihania! <3
  Voisitko pitää joskus meille ystikselle tällaisen työpajan? Ois niin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Voi, totta kai pitäisin teille työpajan, jos kiinnostusta muiltakin löytyy. Tää on helppoa ja sä voisit tehdä erilaisia ruukkuja puutarhaan ja kotiin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!