Siirry pääsisältöön

Betoniaskartelua osa 2

Keväisenä viikonloppuna tein yhdessä ystäväni kanssa betonitöitä. Ensimmäiset käyttöönotetut työt löydät tästä. Betonitöitä on suhteellisen nopea tehdä, jos vain muotit ovat valmiina. Sen vuoksi näitä valmiita töitä nyt riittää :-)


Valoin muoviämpärin pohjalle (taisi olla joku teollisuuskeittiön rahkasanko) muutaman sentin kerroksen betonia. Sain hyvän alustan kynttilöille. Tätä voisi käyttää myös vaikka tarjoilulautasena tai pannunalusena. Alustan pohjaan kannattaa kiinnittää muutama huopatarra, ettei pöydän pintaan tule naarmuja.Pöytäkynttilän aluset on tehty turkkilaisen jugurtin ämpäriin, niin, että keskelle on painettu isompi jugurttipurkki (sellainen puolen litran kokoinen). Jugurttipurkin sisään laitoin kiviä painoksi kuivumisen ajaksi.Tuikkulyhdyt on tehty Pringles-purkkiin. Leikkasin purkin kahteen osaan ja valoin lyhdyt molempiin päihin. Sisälle painoksi tavallinen jugurttipurkki. Näistä pidän itse kovasti. Muodosta tulee mieleen Iittalan Kivi-lyhdyt.
Talo on tehty litran mehupurkkiin, jonka leikkasin alla olevan kuvan purkin muotoon. Sen jälkeen teippasin yläosan kiinni ilmastointiteipillä. Täytin muotin betonilla ja laitoin pehmeään hiekkaan kuivumaan katto alaspäin.
Pieni kynttilänjalka on valettu pahviseen mansikkasmoothie-purkkiin. Betoniin tökkäämäni kynttilänpätkä on nyt vaan kuivuessaan jäänyt tiukasti kiinni. Olisi ehkä voinut käyttää elmukelmua välissä. Täytyy polttaa kynttilä loppuun, että saa vaihdettua uuden kynttilän kynttilänjalkaan.

Pidän kovasti betonin väristä ja rosoisuudesta. Se sopii hyvin erilaisiin asetelmiin. Kuvat on otettu terassiltamme. Ihanaa, kun on valoa ja lämpöä!

Kommentit

 1. Tosi ihania! <3
  Voisitko pitää joskus meille ystikselle tällaisen työpajan? Ois niin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Voi, totta kai pitäisin teille työpajan, jos kiinnostusta muiltakin löytyy. Tää on helppoa ja sä voisit tehdä erilaisia ruukkuja puutarhaan ja kotiin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…

Idea ylioppilaan rahalahjaan

Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.

Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.

Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta…