Siirry pääsisältöön

Hyvän mielen graffiti

*Tämä on yhteistyöpostaus Teeleidin kanssa.

Jyväskylässä on kaksi vuotta sitten avattu Lutakkoon, melko lähelle keskustaa, kaunis teehuone, Teeleidi. Teeleidissä on tarjolla teen ystäville yli 100 erilaista laadukasta teetä vanhan talon miljöössä. Teeleidi on paikka, jonne mielelläni menen työpäivän jälkeen yksin tai ystävän kanssa nauttimaan kaupungin parhaasta teestä ja tunnelmasta. Joskus mukana on käsityö, joskus lueskelen rauhassa lehtiä. Joka kerta lähden kotiin hieman levollisempana. 

Olin erittäin otettu kunniasta virkata Teeleidin eteiseen vähän lisää kauneutta. Sisääntulon lähellä on patteri ja patterin putket eivät ole koskaan mitään kovin sisustuksellisia. Teeleidin Anne toivoi niiden päälle jotain neulegraffitia. Innostuin tehtävästä kovasti ja suunnittelin muutamat kirjovirkatut kuviot, joiden lisäksi tekisin erilaisia pitsikuvioita ja ihan perusvirkkausta melko ohuella virkkauslangalla. 



Tässä valmiiksi virkatut pötkylät odottavat Teeleidin terassilla ompelua eteisen putkien ympärille.


Tältä patterin putket ja eteinen näyttivät ennen graffitin kiinnitystä.


Ja tältä nyt.

Graffitia tehdessä nautin eri värien ja kuvioiden virkkaamisesta. Vaihtelin molempia satunnaisesti. Käytin työssäni ketjusilmukoita, kiinteitä silmukoita ja pylväitä. Yritin keksiä hieman erilaisia mallikuvioita, jotta graffitista tulisi elävän näköinen.



Innostuin kuviovirkkauksesta joku aika sitten ja päätin kokeilla tähän työhön myös kirjainten virkkaamista. Latasin ipadilleni ohjelman PatternGenius, jonka avulla pystyi suunnittelemaan helposti kirjaimet. Ruutupaperi käy yhtä hyvin samaan tarkoitukseen. Minulla oli työssä 22 silmukkaa ja kirjainten leveys oli maksimissaan 8 silmukkaa. Virkkasin kirjaimet valkoiselle pohjalle eri väreillä. Tervetuloa-teksti onnistui ja kirjaimet näkyvät selvästi, vaikka osa virkkuusta onkin putken takana.


Pienet teekupit lisäsin graffitin yläosaan ilostuttamaan teen juojia.


Oma signeeraus tietysti mukaan. Kirjoin aidakankaalle tekstin ja liimasin sen pahvin päälle. Väliin laitoin pienen pehmusteen. Ripustuslenkin tein rautalangasta, johon pujottelin pieniä siemenhelmiä.


Tervetuloa sisään Teeleidiin! Eteistä koristaa nyt värikäs virkkausgraffiti, vai olisiko tämä enemminkin pitsigraffiti, kuten eräs asiakas sanoi. Olen iloinen, että sain kunnian olla kaunistamassa yhden kotikaupunkini lempipaikan eteistä. Tätä kirjoittaessani kupissani tuoksuu Laulava lohikäärme-vihreä tee, kiitos siitä ja yhteistyöstä Teeleidille!

Kommentit

  1. Ihana, ihana graffiti ja ihan loistava idea! Ja paljon muutakin kivaa blogistasi löytyy, täällä pistäydyn toistekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti! Tervetuloa uudestaan, kiva että tykkäsit :-) Ja oikein hyvää juhannusta!

      Poista
  2. Tyttäreni ihastui neulegrafitteihin eikä meinannut malttaa tulla sisälle asti, kun eteisessä oli niin ihania juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla :-) Onneksi Teeleidissä on sisälläkin kaikkea ihanaa.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos :-) Yksinkertaiset ideat ovat joskus parhaita.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h