Siirry pääsisältöön

Hyvän mielen graffiti

*Tämä on yhteistyöpostaus Teeleidin kanssa.

Jyväskylässä on kaksi vuotta sitten avattu Lutakkoon, melko lähelle keskustaa, kaunis teehuone, Teeleidi. Teeleidissä on tarjolla teen ystäville yli 100 erilaista laadukasta teetä vanhan talon miljöössä. Teeleidi on paikka, jonne mielelläni menen työpäivän jälkeen yksin tai ystävän kanssa nauttimaan kaupungin parhaasta teestä ja tunnelmasta. Joskus mukana on käsityö, joskus lueskelen rauhassa lehtiä. Joka kerta lähden kotiin hieman levollisempana. 

Olin erittäin otettu kunniasta virkata Teeleidin eteiseen vähän lisää kauneutta. Sisääntulon lähellä on patteri ja patterin putket eivät ole koskaan mitään kovin sisustuksellisia. Teeleidin Anne toivoi niiden päälle jotain neulegraffitia. Innostuin tehtävästä kovasti ja suunnittelin muutamat kirjovirkatut kuviot, joiden lisäksi tekisin erilaisia pitsikuvioita ja ihan perusvirkkausta melko ohuella virkkauslangalla. Tässä valmiiksi virkatut pötkylät odottavat Teeleidin terassilla ompelua eteisen putkien ympärille.


Tältä patterin putket ja eteinen näyttivät ennen graffitin kiinnitystä.


Ja tältä nyt.

Graffitia tehdessä nautin eri värien ja kuvioiden virkkaamisesta. Vaihtelin molempia satunnaisesti. Käytin työssäni ketjusilmukoita, kiinteitä silmukoita ja pylväitä. Yritin keksiä hieman erilaisia mallikuvioita, jotta graffitista tulisi elävän näköinen.Innostuin kuviovirkkauksesta joku aika sitten ja päätin kokeilla tähän työhön myös kirjainten virkkaamista. Latasin ipadilleni ohjelman PatternGenius, jonka avulla pystyi suunnittelemaan helposti kirjaimet. Ruutupaperi käy yhtä hyvin samaan tarkoitukseen. Minulla oli työssä 22 silmukkaa ja kirjainten leveys oli maksimissaan 8 silmukkaa. Virkkasin kirjaimet valkoiselle pohjalle eri väreillä. Tervetuloa-teksti onnistui ja kirjaimet näkyvät selvästi, vaikka osa virkkuusta onkin putken takana.


Pienet teekupit lisäsin graffitin yläosaan ilostuttamaan teen juojia.


Oma signeeraus tietysti mukaan. Kirjoin aidakankaalle tekstin ja liimasin sen pahvin päälle. Väliin laitoin pienen pehmusteen. Ripustuslenkin tein rautalangasta, johon pujottelin pieniä siemenhelmiä.


Tervetuloa sisään Teeleidiin! Eteistä koristaa nyt värikäs virkkausgraffiti, vai olisiko tämä enemminkin pitsigraffiti, kuten eräs asiakas sanoi. Olen iloinen, että sain kunnian olla kaunistamassa yhden kotikaupunkini lempipaikan eteistä. Tätä kirjoittaessani kupissani tuoksuu Laulava lohikäärme-vihreä tee, kiitos siitä ja yhteistyöstä Teeleidille!

Kommentit

 1. Ihana, ihana graffiti ja ihan loistava idea! Ja paljon muutakin kivaa blogistasi löytyy, täällä pistäydyn toistekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti! Tervetuloa uudestaan, kiva että tykkäsit :-) Ja oikein hyvää juhannusta!

   Poista
 2. Tyttäreni ihastui neulegrafitteihin eikä meinannut malttaa tulla sisälle asti, kun eteisessä oli niin ihania juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla :-) Onneksi Teeleidissä on sisälläkin kaikkea ihanaa.

   Poista
 3. Todella ihana ja hieno oivallus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Yksinkertaiset ideat ovat joskus parhaita.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…

Idea ylioppilaan rahalahjaan

Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.

Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.

Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta…