maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kesäloman kulttuurireissuja

Lomalla ollessa tulee kierreltyä jonkin verran museoita ja näyttelyitä. Mikään kulttuurin suurkuluttaja en ole, mutta muutama kulttuuririento lomaani aina mahtuu.

Tänä vuonna kävin Mäntän kuvataideviikoilla katsomassa Pekilossa olevan nykytaiteen näyttelyn. Se oli mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä, niin kuin taiteen tuleekin olla. Mieleen jäi erityisesti Kaija Papun virkattu poliisiauto. Auto näytti aivan oikealta autolta ja kaikki yksityiskohdat oli tehty erittäin tarkasti joko virkaten, neuloen tai kirjoen. Auto näytti aivan oikealta, mutta virkkauksen sisällä ei ollutkaan oikeaa autoa. En tietenkään kokeillut tökkiä autoa (vaikka vähän olisi mieli tehnytkin), vaan asia selvisi teoksen tiedoista.

Näyttelyssä oli myös monia muita upeita töitä. Kannattaa käydä tutustumassa. Kuvataideviikot kestävät vielä muutaman viikon, heinäkuun loppuun asti.

Alkukesästä kävin myös pikaisesti Helsingissä.


Ateneumissa kiersin Suomen taiteen tarina-osan ja kurkistelin sisäpihalla olevaa Kaarina Kaikkosen installaatiota.


Kansallismuseo oli jäänyt minulta kokonaan käymättä aikaisemmilla Helsingin reissuilla. Siellä oli paljon katsottavaa. Itse kiinnitin huomiota näyttelyssä oleviin käsitöihin. Yllä kuva todella pienillä ristipistoilla tehdystä harjoitusliinasta. Liina, johon ilmeisesti harjoiteltiin tuleviin töihin tehtävät kuviot ja kirjaimet.Näytillä oli erittäin koristeellisia nauhapirtoja ja myös lisätietoa niistä.


Tein viime viikolla päivän mittaisen kulttuurireissun ystävieni kanssa Mäntyharjulle, taidekeskus Salmelaan. Kävin siellä ensimmäistä kertaa.
Käsitöihin liityen näyttelyssä oli Noora Schroderuksen Setelisarja, jossa taiteilija on kirjonut setelin esittämälle henkilölle uudet hiukset. Loistava ajatus. Näyttely oli muutenkin monipuolinen ja katseltavaa riitti myös kauniissa ympäristössä.Mäntyharjulta kaarsimme vielä Mikkeliin. Kenkävero oli käytävä katsomassa. Loppuun pari kuvaa sieltä.Kulttuurireissut, kuten muutkin lomamatkat, irrottavat kivasti normaaleista ympyröistä ja antavat uutta ajateltavaa. Oikein innostavia kesäpäiviä ja lomareissuja! Minä jatkan juhlamekon ompelua, jonka yritän saada valmiiksi lauantaiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!