Siirry pääsisältöön

Juhlat kotonamme ja ohje helppoihin pöytäliinapainoihin

Meillä vietettiin reilu viikko sitten rippijuhlia. Juhlat ovat aina ihania ja on kivaa viettää elämän merkkihetkiä itselle tärkeiden ihmisten seurassa. Sen vuoksi iloitsin jo etukäteen tulevista juhlistamme.


Päätin koristella kotiamme yksinkertaisilla ja helpoilla ideoilla. Sain Riinalta vinkin laittaa luonnonkukkia pulloihin ja pikkupurkkeihin pöydälle jonoon. Juhlapäivän aamuna kävinkin poimimassa sopivia kasveja lähiniityltä. Pikkupullojen väleihin laitoin valkoisia kynttilöitä Festivo-kynttilänjalkoihin. Pöytäliinana oli valkoinen liina, jonka päälle laitoin tekemäni kaitaliinan.Terassille kannoimme pöytiä naapurista ja varastosta. Oli kaunis ja aurinkoinen päivä, joka hetkittäin oli melkein liiankin lämmin. Terassille laitoin koristeeksi luonnonkukkia vanhoihin Riihimäen lasin purkkeihin.


Pihan ja terassin pöytien liinoille virkkasin pöytäliinapainot. Minulla oli joskus viherkasvien ruukuissa mullan päällä valkoisia kiviä koristeena. Niitä oli jäänyt jemmaan ja nyt otin ne käyttöön. Lankana oli vanha, kätköistä löytynyt puuvillalanka. Koukku taisi olla kokoa 3. 


Virkkasin ensin 5 ketjusilmukkaa, jotka yhdistin renkaaksi. Renkaaseen virkkasin kiinteitä silmukoita sen verran kuin siihen helposti mahtui. Sen jälkeen aloitin verkon virkkaamisen. Ensimmäisellä kerroksella virkkasin 3 ketjusilmukkaa, jotka kiinnitin kiinteällä silmukalla edellisen kerroksen kaareen. Toisella kerroksella 4 ketjusilmukaa ja sitten lopuilla kerroksilla, aina 5 ketjusilmukkaa kaareen. Näin jatkoin, kunnes pussukkaa olisi pitänyt alkaa kaventamaan. Laitoin kiven pussukan sisään ja lopputyön ajan lyhensin tarpeen mukaan ketjusilmukkakaaria. Lopuksi tein pelkkiä kiinteitä silmukoita ja virkkasin sopivan ketjusilmukkapötkön ripustuslenkiksi. Päättelin melko huolettomasti ja laitoin painon vanhaan verhonipsuun roikkumaan.Pöytäliinapainot toimivat hyvin. Tein yhteen pöytään aina 4 painoa. Tosin tuulta ei ollut juuri ollenkaan, onneksi.


Kerrostarjotin pääsi myös juhlapöytään. Tarjottimelle pääsivät teinin leipomat pikkuleivät ja minikuppikakut.


Juhlat sujuivat hyvin ja herkutkin riittivät. Nyt on päällimmäisenä kiitollinen olo. Hyvillä mielin siis kohti alkavaa syksyä ja arkea. Hyvää alkanutta elokuuta, ihanat lukijat!

Kommentit

 1. Kauniisti katettu pöytä ja kivat noi pöytäliinan painot.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhe arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Pienet pullot on kauniita, eikä tartte olla kuin yksi kukka siinä. Hieno sun tekemäs liinan pidike....upee ja erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Yksikin kukka on riittävästi. Jotenkin niiden kauneus tulee pulloissa paremmin esille. Kiitos, pidekkeistä tuli hyvät ja tarpeeksi painavat!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oslo-pipo ja muut neulelahjat

Uusi vuosi on alkanut ja olen lomaillut oikein kunnolla. Olen ottanut rennosti ja viettänyt aikaa perheen kanssa kotoillen. Hämmästyksekseni olen katsonut jopa muutaman elokuvan ilman neuletta käsissäni. Poikkeuksellista minulle, mutta tauko tekee hyvää, mukavasta harrastuksestakin. Loppulomasta sain siivottua työhuoneeni ja tehtyä pari pitkään keskeneräisenä ollutta käsityötä loppuun. Joten voin aloittaa tämän vuoden melkein puhtaalta pöydältä.

Tässä postauksessa kuitenkin vielä viime vuoden neulomuksiani, nimittäin joululahjaneuleet. Minä harvemmin innostun mistään hitti-asiasta. Tai olen vähän mattimyöhänen ja toteutan idean vasta sitten, kun se ei enää ole hitti. Viime syksynä Oslo-pipoja valmistui monen bloggarin toimesta ja niitä vilahteli Insta-tileillä usein. Kiinnostuin piposta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Päätin neuloa kummipojalleni sellaisen joulupakettiin, koska arvelin alakouluikäisen käyttävän sellaista. Kummitäti kun ei ole ehkä muuten aallonharjalla nykymuodin suhte…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!