Siirry pääsisältöön

Juhlat kotonamme ja ohje helppoihin pöytäliinapainoihin

Meillä vietettiin reilu viikko sitten rippijuhlia. Juhlat ovat aina ihania ja on kivaa viettää elämän merkkihetkiä itselle tärkeiden ihmisten seurassa. Sen vuoksi iloitsin jo etukäteen tulevista juhlistamme.


Päätin koristella kotiamme yksinkertaisilla ja helpoilla ideoilla. Sain Riinalta vinkin laittaa luonnonkukkia pulloihin ja pikkupurkkeihin pöydälle jonoon. Juhlapäivän aamuna kävinkin poimimassa sopivia kasveja lähiniityltä. Pikkupullojen väleihin laitoin valkoisia kynttilöitä Festivo-kynttilänjalkoihin. Pöytäliinana oli valkoinen liina, jonka päälle laitoin tekemäni kaitaliinan.Terassille kannoimme pöytiä naapurista ja varastosta. Oli kaunis ja aurinkoinen päivä, joka hetkittäin oli melkein liiankin lämmin. Terassille laitoin koristeeksi luonnonkukkia vanhoihin Riihimäen lasin purkkeihin.


Pihan ja terassin pöytien liinoille virkkasin pöytäliinapainot. Minulla oli joskus viherkasvien ruukuissa mullan päällä valkoisia kiviä koristeena. Niitä oli jäänyt jemmaan ja nyt otin ne käyttöön. Lankana oli vanha, kätköistä löytynyt puuvillalanka. Koukku taisi olla kokoa 3. 


Virkkasin ensin 5 ketjusilmukkaa, jotka yhdistin renkaaksi. Renkaaseen virkkasin kiinteitä silmukoita sen verran kuin siihen helposti mahtui. Sen jälkeen aloitin verkon virkkaamisen. Ensimmäisellä kerroksella virkkasin 3 ketjusilmukkaa, jotka kiinnitin kiinteällä silmukalla edellisen kerroksen kaareen. Toisella kerroksella 4 ketjusilmukaa ja sitten lopuilla kerroksilla, aina 5 ketjusilmukkaa kaareen. Näin jatkoin, kunnes pussukkaa olisi pitänyt alkaa kaventamaan. Laitoin kiven pussukan sisään ja lopputyön ajan lyhensin tarpeen mukaan ketjusilmukkakaaria. Lopuksi tein pelkkiä kiinteitä silmukoita ja virkkasin sopivan ketjusilmukkapötkön ripustuslenkiksi. Päättelin melko huolettomasti ja laitoin painon vanhaan verhonipsuun roikkumaan.Pöytäliinapainot toimivat hyvin. Tein yhteen pöytään aina 4 painoa. Tosin tuulta ei ollut juuri ollenkaan, onneksi.


Kerrostarjotin pääsi myös juhlapöytään. Tarjottimelle pääsivät teinin leipomat pikkuleivät ja minikuppikakut.


Juhlat sujuivat hyvin ja herkutkin riittivät. Nyt on päällimmäisenä kiitollinen olo. Hyvillä mielin siis kohti alkavaa syksyä ja arkea. Hyvää alkanutta elokuuta, ihanat lukijat!

Kommentit

 1. Kauniisti katettu pöytä ja kivat noi pöytäliinan painot.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhe arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Pienet pullot on kauniita, eikä tartte olla kuin yksi kukka siinä. Hieno sun tekemäs liinan pidike....upee ja erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Yksikin kukka on riittävästi. Jotenkin niiden kauneus tulee pulloissa paremmin esille. Kiitos, pidekkeistä tuli hyvät ja tarpeeksi painavat!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…