keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Betonitöitä joululahjaksi

Kuten te taidatte tietääkin, betonitöitä syntyi kuluneen vuoden aikana melko paljon. (Aikaisempia betonityöpostauksia löydät täältä, täältä, täältä ja vielä täältä.) Innostus oli suuri ja sain tartutettua sitä ystäviinikin. Meillä on ihana kuuden naisen ystäväporukka, joiden kanssa tapaamme säännöllisesti. Syyslomalla vietimme hieman poikkeavan illan, kun kaiken höpöttelyn ja syömisen lisäksi teimme yhdessä betonitöitä. Meillä oli hauskaa ja saimme mahtavia tuotoksia aikaiseksi. Tässä linkki ystäväni Riinan postaukseen illastamme. Riinan töistä ja toisestakin betoniaskarteluillasta postaus täällä.


betoniaskartelu

Minä tein illan aikana mm. kaksi kynttilänjalkaa pieniin vaaleanpunaisiin smoothie-purkkeihin. Työvaiheen kuvia näkyy myös Riinan postauksessa. Täytin siis pahviset purkit betonimassalla. Koputtelin purkkia välillä pöytään, että sain pois mahdolliset ilmakuplat. Kun purkissa oli tarpeeksi massaa, laitoin elmu-kelmun pienen kynttilänpätkän alle, painoin kynttilän paikalleen ja jätin työt kuivumaan.

diy betoni

Kuivuneista töistä revin pahvit ympäriltä ja poistin muovit ja kynttilänpätkät.

diy kynttilänjalka

Ajattelin jo tehdessäni antaa kynttilänjalat siskolleni joululahjaksi. Hänen sisustustyylinsä on hillitty ja romanttinen. Sen vuoksi kaivoin laatikostani pitsinauhan pätkän, jonka silitin ja liimasin Eri Keeperillä betonin pintaan. Pitsinauha on todennäköisesti lähtöisin jostakin saamastani lahjapaketista. Minulla on tapana kerätä talteen kaikkea käyttökelpoista.

betoni diy

Nyt kynttilänjalat koristavat jo siskoni kaunista kotia. Kuvissa näkyvät, todella taidokkaasti tehdyt piparit, sain itse joululahjaksi. Ne ovat niin söpöjä, ettei niitä meinaa malttaa edes syödä.

Puikoilla on yksi pipo, leffoja ja sarjoja on katseltu, yksi kirja puoliksi luettu ja suklaata (ja myös muita herkkuja) syöty kiitettävästi. On tämä välipäivien loma vaan aika kiva. Nauttikaahan tekin!

6 kommenttia:

 1. Toi herkkä pitsi sopii loistavasti rouhean betonin kaveriksi. Ihana idea! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopii. Vastakohdat täydentää toisiaan😊

   Poista
 2. Niin kauniit kynttilänjalat!
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkään. Niin myös lahjan saaja :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!