maanantai 12. joulukuuta 2016

Paikka joulukorteille

Tykkään lähettää ja myös saada joulukortteja. Saaduille joulukorteille täytyy olla kotona paikka, missä ne voivat joulunpyhien ajan ilostuttaa meitä. Meillä on aikaisemmin ollut käytössä seinällä roikkuva, huovasta ommeltu tasku, mutta kaipasin jotain uutta. Mielellään sellaista, mistä myös näkee kortit. Kortit voivat tavallaan olla kodissamme osa joulukoristelua.

kierrätetty kirja

Syksyn siivouspuuskan jälkeen kirpparikuormassa oli jonkun verran luettuja, vanhoja kirjoja. Otin niistä yhden hyötykäyttöön, sellaisen, jonka kannet olivat siistit ja kivan väriset. Päätin taitella tästä meille joulukorttitelineen.

teline korteille

En muista, mistä bongasin tämän idean, mutta olen nähnyt näitä monessa blogissa ja sisustuslehdissä.

korttiteline kirjasta

Taitoin yksitellen jokaisen kirjan sivun puoliksi ja aina samaan suuntaan. Taittelu oli aikaa vievää, mutta helppoa. Juuri sopivaa aivojen tyhjennyshommaa työpäivän päätteksi. Taittelin kirjaa aina silloin tällöin ja se valmistui sopivasti ennen yhdenkään joulukortin saapumista meille.

kirjan kierrätys

Kuvassa oleva kortti olikin ensimmäinen, jonka saimme ystäviltämme. Kiitos Päivi kauniista kortista! Se sopii paikalleen täydellisesti.

vanhan kirjan kierrätys

Telineeseen mahtuu vielä muutama kortti lisää. Nyt siis postia odottelemaan. Millaisia joulukorttipussukoita/telineitä/ripustuksia teillä mahtaa olla?

4 kommenttia:

 1. Hieno idea, pysyy järjestyksessä ja nätisti nähtävillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä oli itsellänikin mielessä työtä ideoidessa. Katsotaan, paljonko kortteja mahtuu esille...

   Poista
 2. Oi, tää on ihana idea!
  Meillä roikkuu joulukortit "naruissa", pyykkipojilla kiinnitettynä. Minusta on ihana lähettää ja saada kortteja. Siksi ne ovat meilläkin osa joulukoristelua. Tykkään tästä vanhanaikaisesta joulukortti tavasta, kivaa postia saa muuten nykyään niin vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on joskus ollut käytössä silkkinauha, jossa oli pieniä pyykkipoikia. Pyykkinarut on myös kiva idea. Menee samalla joulukoristeesta. Kohtahan niitä kortteja jo alkaa tupsahdella postilaatikkoon😊

   Poista

Kiitos kommentistasi!