perjantai 13. tammikuuta 2017

Tekoturkista pakkasiin

tekoturkis ompelu

Ostin viime talvena Eurokankaan tekoturkispalalaatikosta alle metrin palan vaalean ruskeaa tekoturkista. Samalla ostin myös vuorikangasta. Ajatuksena oli ommella vuoritettu liivi pakkaspäivien iloksi. Talvi loppui ennen kuin sain edes aloitettua liiviä. Nyt oli hyvä aika toteuttaa suunnitelma.

tekoturkisliivi

Kaavan löysin Suuren Käsityö-lehden numerosta 1/2011. Muokkasin sitä niin, että jätin vetoketjun pois ja suoristin sivusaumoista kaavan lähes suoraksi. Tekoturkista leikatessa karvoja oli joka paikassa. Yritin irrottaa leikatuista reunoista irtokarvat, mutta niitä tuntui silti riittävän. En tiedä, olisiko sitä voinut mitenkään estää. Työhuoneeni näytti siltä, kuin siellä olisi kynitty joku karvainen eläin.

Ompelin liivin melkein lehden ohjeiden mukaan. Ohjeessa ei mainittu ollenkaan sivusaumojen ompelua. Ompelin ne aluksi, mutta jouduin purkamaan, koska muuten liiviä ei olisi saanut käännettyä ollenkaan oikein päin. Ompelujärjestykseni tässä ihan itsellenikin muistiin: ensin olkasaumat sekä vuorista että päällyksestä, kädentiet ja päänaukko oikeat puolet vastakkain, sen jälkeen käännös oikein päin, tämän jälkeen etureunat, sivusaumat, lopuksi helma niin, että ensin molemmista reunoista niin pitkälle kuin onnistui ja keskiosa käsin.


Liivi valmistui nopeasti, aikaa meni parina iltana jokunen tunti. Se pääsee kyllä heti käyttöön, vaikka kovia pakkasia ei onneksi olekaan lähipäiviksi luvattu. Minä kun palelen talvisin lähes aina. Samalla kaavalla voisi tehdä jostain muustakin lämmittävästä kankaasta liivin piristämään työpäiviä. Liivin trendikkyydestä en tosin ole oikein varma. Olenkohan useamman vuoden muodin huipusta jäljessä, liivin ohje kun oli julkaistu jo vuonna 2011?

8 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä kauniilta ja lämpöiseltä. Hyvin olet onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! Lämmin on ja oikein hyvä käytössä. Vaikka ommellessa oli hieman hankaluuksia, palkitsee onnistunut vaate tekijänsä😊

   Poista
 2. Näyttää tosi kivalta ja ihanan lämpöiseltä! <3
  Minäkin olen tuollainen vilukissa ja tuo näyttäisi lämmittävän juuri sopivasti koneellakin työskentelevän hartioita ja selkää. Nuorempana sitä ei jotenkin ymmärtänyt edes, miksi hihattomia liivejä oli. Nykyään usein juuri selkää palelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä😊 Ikä tekee kummallisia asioita. Sit vaan neulotaan ja ommellaan lämmikettä kolottaviin paikkoihin😂

   Poista
 3. Ei syytä huoleen, olet aina tyylikäs! Oman persoonan mukainen tyyli on parempi kuin trendien perässä juoksentelu. .. t. nimim. Sitä laitetaan, miltä just nyt tuntuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Niinhän se on, että persoonallisuus on tärkeintä pukeutumisessakin 😊

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Helppo malli ja kiva kangas :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!