lauantai 27. tammikuuta 2018

Kolmiohuivi

Ostin pelkästään ihastuttavan ulkomuodon perusteella huivilankakerän Titityystä jo viime talvena. Lanka oli tarkoitettu sukkalangaksi, koska siinä on 25% polyamidia ja 75% villaa. Minä tein siitä kuitenkin huivin, koska kerän värit houkuttelivat. Ohjeen huiviin löysin täältä. Huivissa on siis silmukoiden lisäykset keskellä ja reunoissa. Huivi on aloitettu niskasta. Halusin huiviin sileää neuletta, koska värit olivat vahvat ja halusin niiden tulevan hyvin myös esiin. Malli on erittäin yksinkertainen, todellakin ilman mitään extraa. Kun huivi oli neulottu, se näytti mahdottoman pieneltä. Harkitsin jo uuden kerän ostamista ja huivin jatkamista. Päätin kuitenkin ensin kokeilla kastelua ja pingotusta. Sehän riittikin kasvattamaan huivin kokoa tarpeeksi isoksi.
Huivista tuli talven värinen, siitä tulee vähän mieleen revontulet tummalla taivaalla. Pingottaessa tein alareunaan pingotukset niin, että reunaan tuli kaarevia muotoja. Huivista tuli ihana ja lämmin, talviaikaan sisäkäyttöön sopiva huivi. Ja tämä tulee nyt ihan omaan käyttöön.


Eilen aloitin taas uuden huivin neulomisen. Voin paljastaa teille, että neuloin ensimmäistä kertaa elämässäni englannin kielisestä ohjeesta. Yksin en olisi kyllä selvinnyt alkua pidemmälle, mutta onneksi oli ystävä apuna. Saapa nähdä, valmistuuko huivi koskaan ja pääsenkö esittelemään sitä teille. 

Nyt kutileet käteen ja leppoisaa lauantaita viettämään! Rentouttavaa viikonloppua myös teille!Tästä pääset katsomaan aiemmin neulomiani huiveja.

12 kommenttia:

 1. Huivi kuvastaa upeasti revontulien leimua!
  Noita samoja värejä taitaa olla lappilaisten omissa puvuissa. Nyt vasta yhdistin, että revontulistahan räiskyvä värimaailma on niihinkin saanut varmasti inspiraationsa.
  Tiesitkö, että esim. japanilaisten keskuudessa revontulien näkekeminen tuottaa onnea? Siksi monet japanilaiset parit haluavat matkustaa häämatkallaan katsomaan revontulia. Tuollainen huivihan olisi heille osuva ja merkityksellinen lahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mielenkiintoista tuo tieto japanilaisista ja revontulista. Enpä ollut koskaan kuullutkaan. Revontulet on kyllä kauniita ilman onnentuottamisajatuksiakin.

   Poista
 2. Ystävät on ♥! Ja upeat värit on huivissasi. :) Kutkuttavaa, että mitähän sitä siten seuraavaksi näemme... Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ystävät on kyllä kullan arvoisia ❤️

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin on 😊 Ihastuin jo lankakaupassa kerän väreihin. Aloittaessani huivia tummansininen tuntui jatkuvan ikuisuuden, kun odottelin ihanien, räiskyvien värien alkamista. Onneksi lopputuloksessa on värejä juuri sopivassa suhteessa. Mukavaa viikkoa sulle, Anna!

   Poista
 4. Ihanan värinen huivi, kivan ohut ja varmasti kevyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Huivi on kyllä ohut, oikein kevyt, lämmin ja piristävän värinenkin vielä. Lankaa kului yksi kerä eli painoa huivilla on vain 100g.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Satu, munkin mielestä värit on ihanat!

   Poista

Kiitos kommentistasi!