lauantai 6. tammikuuta 2018

Puuterirasian kierrätys

kirjonta

Irtopuuterista, jota käytän päivittäin, jää loppuessaan aika kiva rasia. Sopivan kokoinen vaikka neulojen kuljettamiseen reissuissa tai muuhun pieneen säilytykseen. Rasian kansi vaati vain pientä tuunausta. 


Maalasin puuterirasian kannen mustalla spray-maalilla. Sen jälkeen porasin pienellä Dremel-porakoneellani reiät kanteen. Tein ristipistosuunnitelman kannen sisäpinnalle lyijykynällä.

kierrätys

Lopuksi kirjoin turkoosilla virkkauslangalla kanteen K-kirjaimen. Tätä samaa lankaa olen käyttänyt aika monessa käsityössäni, esim. tässä, tässä ja tässä.

ristipisto

Rasiassa on kierrettävä kansi, joten neulat, pienet korut tai vaikka särkylääkkeet pysyvät purkissa kassissa pyöriessäänkin. Kätevää ja kaunista!

Hyvää alkanutta vuotta kaikille blogini lukijoille!

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo-Riitta! Aloitin heti uuden vuoden kirjomalla, ettei pääse unohtumaan tämän vuoden käsityötekniikka :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! Tämä onnistui kyllä hyvin, olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
 3. Kaunis rasia! Mulle on tullut aikaisemminkin sun postauksia lukiessa halu ostaa porakone. Nyt se alkaa olla jo pakkomielle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Hih, onpa kiva, että porakone on alkanu polttelemaan. Se on kyllä kätevä ja mä oon käyttäny sitä paljon. Sain sen joskus mieheltäni lahjaksi <3 Mun Dremel on sellanen pieni ja sievä (ei se oikeasti mikään kaunis ole, mutta siro ehkä) eikä pikkuterällä poratessa tule edes sotkua. Toivomuslistalle vaan... :-)

   Poista
 4. Todella hauska idea! Tuo puuteri on oma suosikkini ja ainoita tuotteita, joita tulee käytettyä melkein päivittäin. Jos joskus saan sen loppumaan niin varmasti teen siitä tuollaisen kauniin rasian :) Ongelmana lienee tuon mieletön riittoisuus, puuteri ei vain lopu millään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emilia. Mäkin käytän tätä päivittäin ja se on todellakin riittoisaa. Mut kyllä sekin joskus loppuu...

   Poista
 5. Ihan super idea! Pienellä vaivalla näyttävä lopputulos. Itse tykkään ihan hirveästi tämmöisistä nopeista pikkutuunauksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta! Tässä ei aikaa mennyt kovinkaan kauaa, mutta lopputulos on minunkin mielestä kiva. Tuunaus on aika hauskaa hommaa :-)

   Poista
 6. Tästä tuli näppärä! Hyvää hyötykäyttöä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!