sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Lapaset lankatupsusisuksella


Joku aika sitten olimme lähdössä viikonloppuna reissuun ja päätin aloittaa reissuneuleena lapaset. Miehen pipon neulomisesta oli jäänyt harmaata Novitan Isoveli -lankaa. Edellisenä iltana kokeilin sopivia silmukkamääriä, ettei autossa sitten tarvitse muuta kuin neuloa. Halusin kokeilla lapasen reunaan myös hiirenhammasreunusta, johon löysin loistavan ohjeen Hääräämön sivuilta. Neuloin reissupäivän aikana molemmat lapaset. Paksusta langasta ne valmistuivat melko nopeasti.

Olin jossakin käsityölehdessä nähnyt kauan sitten ohjeen, jossa lapaseen tehtiin jälkikäteen yhden silmukan kuvioita ja jätettiin langan päät lapasen sisälle lisälämmikkeeksi. Selasin käsityölehtipinoni läpi, mutta en löytänyt ohjetta. Päätin kokeilla siis ilman. Neulan avulla jäljittelin silmukoita ja katkaisin langan niin,  että nurjalle jäi lankatupsut. Otin jo lapaset käyttöön, mutta huomasin, että langat saattavat tarttua johonkin ja irrota kokonaan. Tein vielä solmut jokaiseen lankatupsuun. Alla olevien kuvien keskelllä näkyy, kuinka solmin langat.
Nyt tupsut pysyvät paikoillaan ja lämmitävät käsiä. Näitä ehtii vielä jonkun aikaa käyttää tämän talven aikana, ennen kevättä.Leppoisaa talvista sunnuntaita!

10 kommenttia:

 1. Hauska idea! 💙 Kauniit ja lämpimän näköiset.
  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kivat ja varmasti lämpimät lapaset. Muistelen, et mulla ois ollut lapsena tuollaset ja sen fiiliksen, miten kiva niitä lankoja oli nypeltää sormilla. Kauniit kuvat oot ottanut. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Eikö olekin kiva, että lapsuudesta nousee esiin muistoja jonkun asian ja esineen myötä :-) Lankatupsut on munkin mielestä aika kivoja hypisteltäviä.

   Nyt täytyy rehellisyyden nimissä myöntää, et en muistanut mainita tytärtäni kuvien ottajaksi, joten kunnia hyvistä kuvista menee hänelle. Minun käteni ovat lapasten sisällä ja tyttäreni kuvasi onnistuneesti ne.

   Poista
 3. Kauniisti olet kuvannut lapaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvausideat on minun ja kameraa räpsytteli perheen teini :-)

   Poista
 4. Suloiset lapaset. :) Varmasti lämpimät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipo-otus! Näitä oli hauska neuloa ja ovat kyllä lämpimät.

   Poista
 5. Kauniit lapaset, langanpäät lämmittävät mukavasti !

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!