sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Selvisin ensimmäisestä englanninkielisestä neuleohjeesta

Voin rehellisesti myöntää, ettei englannin kieli kuulu vahvuuksiini. Olen epävarmuuksissani vältellyt sen puhumista silloinkin, kun olisi ollut hyvä mahdollisuus kielen harjoitteluun. Alkuvuonna päätin, että otan härkää sarvista ja yritän neuloa jonkun neuletyön englannin kielisestä ohjeesta. Ajatus kauhistutti etukäteen, mutta eihän siinä muu auttanut, kuin ryhtyä tuumasta toimeen.

neulottu huivi

Neuloosin Annen kanssa aloimme yhdessä tavata ohjetta viime kesän Neulefestareiden ohjelmalehtisestä. Siinä oli Joji Locatellin ohje Midsummer Haze- huiviin, joka on osittain tuubihuivi ja edessä on kolmion mallinen liehuke. Edestä huivi näyttää siis ihan kolmiohuivilta, mutta takaa tuubihuivilta. 

midsummer haze

Ohje ei ollut ollenkaan niin vaikeaselkoinen, kuin olin ajatellut. Annen avustuksella hankalista kohdistakin selvisin helpolla. Vauhtiin päästyäni innostuin huivista kovasti ja neulominen oli mukavaa. Ohje oli hyvin looginen ja eteni saman kaavan mukaan. 

neulottu huivi

Lankana minulla oli viime kesänä Titityystä ostamani Sandnes Garnin Tyne line- lankaa, jota jäi yli kesän lomaneulepaidastani. Huivi sopii nyt hyvin vaikka valmiin neulepaitani kanssa, kun on ihan samaa lankaakin. Lanka on puuvilla-viskoosi-pellavasekoitetta, vilpoisaa ja hyvin laskeutuvaa. Langassa on lisäksi himmeä kiilto.

joji locatelli huivi

pitsineule

Huivi valmistui alkukankeuksien jälkeen melko vauhdikkaasti. Selvisin siis kiitettävästi ensimmäisestä englannin kielisen ohjeen mukaan neulomisesta. Jännitin lankani riittävyyttä, mutta onneksi se ei päässyt loppumaan. Lankaa kului n. 90 g. Ohjeessa oli tehty vielä tupsut huivin reunaan, mutta minä jätin ne tekemättä. En kaivannut niitä.

Taustalla työhuoneeni inspiraatioseinä

Kesän odotus on jo vahvana mielessä. Uusi huivi ja viime kesän lomaneule (ja minä) kaipaavat jo lämpimiä päiviä laiturin nokassa. Mitähän kivaa lomaneuletta keksisin tulevaan kesään? 

10 kommenttia:

 1. Upea! Eikä kaipaa tupsuja. <3
  On hyvä laittaa itsensä välillä likoon noiden kielten kanssa. Kielet ei kuulu minunkaan vahvuuksini. Kuitenkin huomaa ymmärtävänsä enemmän, kuin luuleekaan. Meidän ikäluokalla on vielä jotenkin kummallinen "häpeä" käyttää / puhua kieliä. Vaikka eihän ilman harjoittelua mitään opi. Nykyään se on luontevampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Onneksi neuloessa enkkua ei tarvinnut puhua :-D Mutta ihan totta, että kieltä voisi kyllä rohkeammin käyttää, niin sitä oppisikin paremmin.

   Poista
 2. Kaunis huivi! Minullakin on ollut tuo mielessä, kovin kiehtoo mallin yhdistelmä tuubi- ja kolmiohuivia. Voisi ajatella, että käytännöllinen malli, pysyy menossa mukana. En ole vain osannut päättää väriä, mutta ehkä ensi kesän festareilta jonkin langan tähän nappaan... Ehkäpä siellä nähdään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Malli on kyllä kiva, vähän erilainen. Tyylikäs malli, mutta pysyy varmasti kovemmassakin vauhdissa kaulassa. Voi, olispa kiva tavata kesällä :-) Laita viestiä, jos festareille olet tulossa, niin järkätään tapaaminen.

   Poista
  2. Ainakin suunnitelmissa on tulla, niin laitan viestiä lähempänä. :)

   Poista
  3. Kiva. Palataan asiaan siis kesällä :-)

   Poista
 3. Onpa upea huivi! Tyylikäs ja varmasti toimiva malli ja oikein kaunis toteutus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! Minäkin tykkään mallista ja lopputuloksesta :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!