Siirry pääsisältöön

Selvisin ensimmäisestä englanninkielisestä neuleohjeesta

Voin rehellisesti myöntää, ettei englannin kieli kuulu vahvuuksiini. Olen epävarmuuksissani vältellyt sen puhumista silloinkin, kun olisi ollut hyvä mahdollisuus kielen harjoitteluun. Alkuvuonna päätin, että otan härkää sarvista ja yritän neuloa jonkun neuletyön englannin kielisestä ohjeesta. Ajatus kauhistutti etukäteen, mutta eihän siinä muu auttanut, kuin ryhtyä tuumasta toimeen.

neulottu huivi

Neuloosin Annen kanssa aloimme yhdessä tavata ohjetta viime kesän Neulefestareiden ohjelmalehtisestä. Siinä oli Joji Locatellin ohje Midsummer Haze- huiviin, joka on osittain tuubihuivi ja edessä on kolmion mallinen liehuke. Edestä huivi näyttää siis ihan kolmiohuivilta, mutta takaa tuubihuivilta. 

midsummer haze

Ohje ei ollut ollenkaan niin vaikeaselkoinen, kuin olin ajatellut. Annen avustuksella hankalista kohdistakin selvisin helpolla. Vauhtiin päästyäni innostuin huivista kovasti ja neulominen oli mukavaa. Ohje oli hyvin looginen ja eteni saman kaavan mukaan. 

neulottu huivi

Lankana minulla oli viime kesänä Titityystä ostamani Sandnes Garnin Tyne line- lankaa, jota jäi yli kesän lomaneulepaidastani. Huivi sopii nyt hyvin vaikka valmiin neulepaitani kanssa, kun on ihan samaa lankaakin. Lanka on puuvilla-viskoosi-pellavasekoitetta, vilpoisaa ja hyvin laskeutuvaa. Langassa on lisäksi himmeä kiilto.

joji locatelli huivi

pitsineule

Huivi valmistui alkukankeuksien jälkeen melko vauhdikkaasti. Selvisin siis kiitettävästi ensimmäisestä englannin kielisen ohjeen mukaan neulomisesta. Jännitin lankani riittävyyttä, mutta onneksi se ei päässyt loppumaan. Lankaa kului n. 90 g. Ohjeessa oli tehty vielä tupsut huivin reunaan, mutta minä jätin ne tekemättä. En kaivannut niitä.

Taustalla työhuoneeni inspiraatioseinä

Kesän odotus on jo vahvana mielessä. Uusi huivi ja viime kesän lomaneule (ja minä) kaipaavat jo lämpimiä päiviä laiturin nokassa. Mitähän kivaa lomaneuletta keksisin tulevaan kesään? 

Kommentit

  1. Upea! Eikä kaipaa tupsuja. <3
    On hyvä laittaa itsensä välillä likoon noiden kielten kanssa. Kielet ei kuulu minunkaan vahvuuksini. Kuitenkin huomaa ymmärtävänsä enemmän, kuin luuleekaan. Meidän ikäluokalla on vielä jotenkin kummallinen "häpeä" käyttää / puhua kieliä. Vaikka eihän ilman harjoittelua mitään opi. Nykyään se on luontevampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Riina! Onneksi neuloessa enkkua ei tarvinnut puhua :-D Mutta ihan totta, että kieltä voisi kyllä rohkeammin käyttää, niin sitä oppisikin paremmin.

      Poista
  2. Kaunis huivi! Minullakin on ollut tuo mielessä, kovin kiehtoo mallin yhdistelmä tuubi- ja kolmiohuivia. Voisi ajatella, että käytännöllinen malli, pysyy menossa mukana. En ole vain osannut päättää väriä, mutta ehkä ensi kesän festareilta jonkin langan tähän nappaan... Ehkäpä siellä nähdään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maarit! Malli on kyllä kiva, vähän erilainen. Tyylikäs malli, mutta pysyy varmasti kovemmassakin vauhdissa kaulassa. Voi, olispa kiva tavata kesällä :-) Laita viestiä, jos festareille olet tulossa, niin järkätään tapaaminen.

      Poista
    2. Ainakin suunnitelmissa on tulla, niin laitan viestiä lähempänä. :)

      Poista
    3. Kiva. Palataan asiaan siis kesällä :-)

      Poista
  3. Onpa upea huivi! Tyylikäs ja varmasti toimiva malli ja oikein kaunis toteutus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Leena! Minäkin tykkään mallista ja lopputuloksesta :-)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h