lauantai 19. toukokuuta 2018

Idea ylioppilaan rahalahjaan


Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.


Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.


Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta päästä, jotta sai nollan oikealle paikalle. Tein neulalla pienet reiät kartonkiin ja pujotin reikien väliin ompelulankaa vähän niin kuin pyykkinaruksi seteleille. Langan alku- ja loppupää ovat reunimmaisten setelepötköjen kohdalla ja näin ollen kokonaan piilossa. Solmin langat kartongin taakse ja laitoin pienen liimatipan solmun alle. Laitoin setelipötköt klemmarista lankaan roikkumaan. Sen jälkeen liimasin beigen sävyisen kartongin valkoiselle kartongille ja kirjoitin onnentoivotukset raharullien ylä- ja alapuolelle. Onhan se nyt hauskempaa antaa lahjaksi 5 555 000 euroa kuin 250 euroa!


Täältä löytyy myös lahjaidea, jossa setelit on taiteltu perhosiksi kauniiseen oksaan. Loistava idea myös vaikka häälahjaksi.

Aurinkoista viikonloppua ja onnittelut jo vähän etukäteen kaikille uusille ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille! 

2 kommenttia:

  1. Hieno idea paketointiin :) Mää oon kopioinut setelin ja taitellut siitä origamin esim. sydämen ja liimannut sen tiukasti avattavan kortin kanteen. Sitten kortin sisälle olen piilottanut alkuperäisen setelin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuokin! Rahan antamiseen kaipaakin usein lisävinkkejä, kun pelkkä seteli on niin tylsä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!