Siirry pääsisältöön

Keskeneräisten keskiviikko

Craft Candidate- blogissa on haastettu jo useamman kerran bloggaamaan keskeneräisistä käsitöistä. Niitähän meillä käsitöitä tekevillä riittää, ainakin minulla. Innostun helposti ja työt saattavat ehkä joskus jäädä kesken. Teen kyllä yleensä kaikki työt valmiiksi, mutta siinä saattaa mennä aikaa. Blogi on ollut minun tapauksessani eteenpäin potkiva asia, on nimittäin kiva saada valmis työ kuvatuksi ja jaetuksi blogiin. 

Tällä hetkellä minulla on useita käsitöitä kesken ja siksi niistä bloggaaminen on oikeastaan aika helppoa. Aloitin talviflunssassani torkkupeiton jämälangoista, kun huomasin jämälankoja olevan melko reilusti. Kokeilin sileää sik-sak-neuletta ja totesin sen peittoon sopivaksi. Neulon ehkä kolme noin 50 cm leveää kaitaletta, jotka ompelen lopuksi toisiinsa kiinni. Peitto on nyt vasta alkuvaiheessa. Tällä työllä ei olekaan mikään kiire, valmistuu kun valmistuu.

neulottu torkkupeitto

diy

neulominen jämälangoista

Minulla on monesti joku reissuihin tai odotteluneuleeksi sopiva neuletyö kesken. Sellainen sopivan kokoinen kuljetettavaksi ja helppo otettavaksi esille missä vaan. Tällä hetkellä se on perusharmaat, ohuet villasukat itselle. Niille oli tarvetta. Päätin sukkia aloitellessani opetella myös uuden tekniikan. Haastoin itse itseni kokeilemaan luuppausta tai magic loop-tekniikkaa, miksi sitä nyt sitten kutsutaankaan. Eli pitkillä pyöröpuikoilla neulotaan kaksi sukkaa kerralla. Eikä tässä vielä kaikki, päätin myös samaan syssyyn opetella neulomaan sukat varpaista varteen. Neulominen on kyllä onnistunut, olen jo selättänyt kantapäät, mutta kyllä neuloessa joutuu miettimään paljon enemmän kuin vanhoissa tutuissa, varresta aloitettavissa sukissa.

sukat magic loop-tekniikalla

Käsityö, jota teen iltaisin sohvalla, on ristipistotyö, jonka mieheni tilasi minulta. Tarkoitus on tehdä ristipistoilla nostalginen tietokonepelin logo. Tehtävä on melkoinen haaste, sillä minulla ei ollut aloittaessani mitään valmista ohjetta tähän. Löysin netistä ilmaisen kuvaohjelman, jonka avulla voi ruuduttaa valmiin kuvan ristipistoruuduiksi. Jos kiinnostaa, tästä pääset kokeilemaan oman kuvan ruuduttamista. Tätä työtä olen purkanut todella monta kertaa, mutta se on kyllä kannattanut. Aloitin ristipistotyön hiihtolomalla ja nyt ollaan kohta puolivälissä. Taitaa kyllä olla syksy, ennen kuin valmis ristopistotaulu komeilee mieheni työhuoneen seinällä.

ristipisto logo

ristipistot omasta kuvasta

Näiden lisäksi minua odottelee useampi ompelutyö. Pari kirpputorilöytöä pitäisi muokata sopiviksi. Tiedän, että on typerää ostaa vaate, joka ei ole ihan sopiva, mutta näissä oli niin kivaa kangasta ja muutostyö on vain ihan pieni. Siltikin vaatteet ovat joutuneet odottamaan korjaamistaan jo ainakin kuukauden ajan.

Yksi ompelutyö on ollut vaiheessa viime syksystä asti. Innostuin ihanasta, sinapinkeltaisesta villakankaasta, jota ostin Eurokankaasta. Piirsin kaavat omasta vanhasta jakusta. Ompelutyö jämähti siinä vaiheessa, kun huomasin, että rintamuotolaskokset ovat liian alhaalla. Jakku näyttää jotenkin surkealta. Ehkä korjaan virheeni ja teen sen loppuun. Ainakin viimeistään ensi syksyksi.


Tässä kuussa innostuin, vähän omaksi yllätykseksenikin, Instagramin puolella osallistumaan @nonnu.neulojan aloittamaan #neulekuvahaasteesseen, jossa joka päivä julkaistaan yksi kuva neulomiseen liittyen.  Joka päivälle on oma aihe. Tänään esimerkiksi aiheena on sävy sävyyn. Kuvia on ollut hauska suunnitella ja kuvailla. Myös muiden osallistujien kuvien katselu on ollut ilo ja samalla on saanut tutustua uusiin neulojiin Instagramissa. Minun tilini löytyy nimellä @lumisiivet.

Kivaa keskiviikkoa kaikille keskeneräisten käsitöiden parissa!


Kommentit

 1. Ihania töitä sinulla tekeillä! Jotenkin tuo peitto jäi oikein verkkokalvoja kutkuttelemaan. :) Ristipistotyö on tietenkin myös todella pitkäjännitteinen työ mutta hyvältä näyttää varmasti lopputulos. Tykkään myös kovasti tuosta sinapinkeltaisesta jakustasi. Minullakin jämähti mekon ompelu myös siitä syystä, että huomasin, että rintamuotolaskokset olivat omituisen alhaalla. Ei millään jaksaisi korjailla kaavoja vaan haluaisi heti valmista ja täydellistä. :D Ihailen muuten myös sinnikkyyttäsi opetella tuo magic loop. Minä olen toistaiseksi tyytynyt normisukkapuikkoihin ja vanhaan tapaan.
  PS. Käypä linkittämässä postauksesi vielä oman postaukseni lopussa olevaan linkupiin niin muut löytävät sieltä vielä tänne. Kiva, kun osallistuit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, kun muillakin on samantapaisia jämähtämisiä 😆 Mäkin haluisin valmista heti ja kerralla hyvää tai sitä täydellistä. Opeteltavaa siis riittää. Magic loop ei ole niin hankalaa mitä kuvittelin. Rohkeasti vaan kokeilemaan, säkin ihan varmasti selviäisit siitä. Kiva, kun heitit haasteen, käyn lisäämässä linkin sun blogiin.

   Poista
 2. Peitolla ei sosiaan oo kiirettä, onhan kesä tulossa.
  Mäkin yritän ottaa jonkun pienen kässän mukaan mm matkoille.
  Mutta jos tekee sukkaa, on otettava aina toinenkin täyskerä,se taas vie tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitolla ei tosiaan ole mikään kiire. Teen sitä kaikessa rauhassa ja käytän siihen jämälankoja, joita tulee kyllä jatkossakin. Reissuneule pitäisi kyllä olla sellainen, mikä ei vie kovin paljon tilaa. Niin kuin sanoit, sukkakerä on usein vähän turhan paljon tilaa vievä. Pienet virkkaustyöt voisi sopia hyvin matkalle mukaan, jos niitä tykkää tehdä.

   Poista
 3. Näyttää elämänmakuiselta! Elämässä yleensäkin on monta juttua kesken, mutta se tekee elämästä mielenkiintoista.
  Jos aina pitäisi tehdä yksi homma loppuun, se voisi alkaa maistua puulta.
  Upeita ja niin erilaisia käsitöitä sulla on tälläkin hetkellä tekeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina, viisaista sanoistasi! Näin sen pitäisikin olla, elämä on mielenkiintoista eikä käsityötkään aina etene tai valmistu suunnitelmien mukaan. Minä ainakin opettelen armollisuutta itseä kohtaan :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…