Siirry pääsisältöön

Korvakorut puutarhurille

puutarhatyökalut korvakorut

Arki on taas alkanut ja kelit ovat hieman jo viilentyneet. Aamuisin tuntuu vähän ehkä syksyltä ja onhan tässä jo kaiveltu hanskat ja huivitkin aamupyöräilyjä varten valmiiksi. Vaikka välillä on tuntunut vielä ihan kesältä, arjen rutiinit ovat kuitenkin alkaneet ja niihin yritetään taas lämpimän kesän jälkeen sopeutua. Kesällä aloitetut käsityöt alkavat osittain valmistua, joten kesän muistelua on luvassa lähiaikojen postauksissa, kuten tässäkin. 

Helteisellä kesälomaviikolla olin menossa tapaamaan pitkäaikaista ystävääni Riinaa. Riina on todella taitava puutarhuri, jonka ihanasta Versoja Vaahteramäeltä - blogista löytyy paljon vinkkejä ja ideoita kasveihin ja puutarhaan liittyen ja blogissa on myös todella kauniita valokuvia. Tuliaisiksi Riinalle suunnittelin askartelevani puutarha-aiheiset korvakorut, koska pitäähän todellisella puutarhurilla sellaiset olla. 


Ajatuksena oli siis tehdä korvakorut, joissa olisi puutarhalapio, hara (onkohan edes oikea termi?) ja kottikärryt. Niistä voisi aina valita kaksi vaihtoehtoa korviin oman mielen mukaan. Koruille tarkoitetusta metallilangasta vääntelin pohjat työkaluille. Kuvassa keskellä on kottikärryn aihio, joka ei sitten yrityksistä huolimatta valmistunutkaan. Metallilankaosuus oli kyllä ihan toimiva, mutta fimo-massailu ei kuitenkaan onnistunut. Ehkä joku toinen kerta riittää taidot ja kärsivällisyys myös onnistuneisiin kottikärrykorvakoruihin.


Muotoilin fimo-massasta haralle varsiosan ja puutarhalapioon terän metallilankataivutusten päälle. Paistoin korut lähtöaamuna uunissa.

fimomassa diy


Vierailupäivän iltana oli kaunista ja mansikkakakku oli herkullista. Päivä sujui leppoisasti ja ihan liian nopeasti. Ihan täydellinen kyläily siis.


korvakoru diy

Puutarhavälinekorvakorut korvissa saa ehkä aikaiseksi puutarha-aiheista keskustelua. Kiitos Riina ja muu perhe <3


Kommentit

 1. Kiitos rakas Kati kivasta päivästä ja aivan ihanista korviksista! <3
  Ystävän kanssa aika kuluu niin nopeasti, tuntuu että se loppuu aina ihan kesken.
  Olin haaveillut pitkään puutarha-aiheisista korviksista. Sävykin oli just mulle sopiva. Mä taidankin otattaa joku päivä kuvan itsestäni korvikset ylläni ja postata aiheesta blogissani. Moni puutarhaharrastaja haaveilee varmasti myös oman suosikkiaiheensa koruista.
  Mukavaa viikon jatkoa ja kauniita elokuun päiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Jään odottamaan kuvia ja mahdollista postausta. Puutarha-aiheisia koruja en ole oikeastaan missään nähnyt, vaikka usein koruja erilaisissa myyntitapahtumissa katselen. Kiva, kun sulla on nyt ainakin omat :-)

   Poista
 2. Voi vitsit, ihana Sinä! ♥ Varmaankin pieni vaivannäkö sinulle, mutta ilahduttaa näin "vierestä seuraavaakin", kuinka toisen huomioit. Oivallinen lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit <3 Todellakin pieni vaiva itselle. Korut valmistuivat melko helposti. Innostuin vain kokeilemaan, saanko pikkutyökaluista edes lähellekään oikeiden työkalujen näköisiä. Muutama kokeilu meni kyllä mönkään, mutta onneksi vain muutama. Puutarhakorvikset olivat olleet mielessä jo pidempään ja nyt tuli hyvä syy toteuttaa ne :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.





Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.




Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…