Siirry pääsisältöön

#kässähamsterihaaste2019

Aloitin tämän vuoden siivoilemalla työhuoneeni. Siivotessa ja tavaroita järjestellessäni havahduin siihen, että kaapit ja hyllyt ovat kyllä melko täynnä monenlaista materiaalia erilaisiin käsitöihin. Lisäksi kaapeista vie tilaa käsityölehdet ja -kirjat, monenlaiset työkalut ja -välineet. Harvoin ostan kankaita tai lankoja ilman suunnitelmaa niiden käytöstä. Silti kaapissa on jokunen aloittamaton lankakerä ja jonkun verran ihan uusia kankaita. Kirjontalankoja ostin jossain vaiheessa ajatuksena kirjoa kaikenlaista. Toteutus jäi. Siksi niitäkin löytyy siis aika monessa värissä. Kaikkien näiden uusien materiaalien lisäksi kaapeissa on isompia ja pienempiä kangastilkkuja, korjattavia vaatteita, monenkokoisia lankakeriä, vanhoja vaatteita ja muuta kierrätymateriaalia. Tähän tarvikemäärään kun yhdistää sen, että uusien käsitöiden tekoon ei ole aikaa kovinkaan suuria tuntimääriä, lopputuloksena on se, että vuosien myötä materiaalimäärä kaapeissa kasvaa entisestään.
Tämä tilanne on tuttu muillakin käsitöitä harrastavilla. Craft Candidate-blogin Teresan kanssa olemme samassa tilanteessa. Molemmat arvostamme ekologisuutta ja silti kaappimme pursuilevat käyttämättömistä tarvikkeista ja materiaaleista.  Siksi haluamme haastaa itsemme ja teidät, blogiemme lukijat, tänä vuonna käyttämään hamstraamiamme tarvikkeita mahdollisimman paljon. Haluamme haastaa siis siihen, että aloittaisimmekin käsitöiden suunnittelun siitä, mitä kaapista jo valmiiksi löytyy. Ja että tekisimme loppuun kaappien keskeneräiset, tilaa vievät käsityöt. Ja että toteuttaisimme ne jo suunnitellut käsityöt, joihin on materiaalitkin hankittuna. Näin toimiessamme saisimme kaapeihimme ja käsityönurkkauksiimme lisää tilaa, mutta myös monia vaatteita tai muita käsitöitä jo kerran ostetuista ja maksetuista materiaaleista.
Itse olen jo hieman aloitellut kaappien tyhjentämistä. Ensimmäinen jämälangoista neulottu villapesufestivaalihuivi on aloitettu. Tästä mainitsinkin jo lempiväri-postauksessani. Ennen joulua aloitin neulepaidan itselleni, johon ostin vain yhden kerän uutta lankaa. Suurin osa langoista löytyi siis kaapistani. Neulepaitani valmistui juuri ja siitäkin postaan lähiaikoina.

Tulen kirjoittamaan joka kuukauden alussa postauksen aiheesta, raportoin ehkä aloitetuista tai valmistuneista kaappien materiaaleista tehdyistä käsitöistä. Näihin #kässähamsterihaaste2019- postauksiin sinä voit myös linkittää oman postauksesi joko Teresan ja minun blogeihin. Tämän postauksen alla oleva linkki on voimassa helmikuun loppuun asti. Jos jaat oman postauksesi, käythän myös mahdollisuuksien mukaan kurkkaamassa ja kommentoimassa muidenkin blogeja. Jäämme Teresan kanssa innolla odottamaan teidän valmistuvia käsitöitä ja myös omien kaappiemme tyhjentymistä. Voit myös postata haasteeseen liittyen muistakin asioista kuin valmistuneista käsitöistä. Inspiraatiota voi jakaa myös Instagramin puolella käyttämällä hastagia #kässähamsterihaaste2019.

Mikäli sinulla tulee aiheesta kysyttävää, laita Teresalle tai minulle sähköpostia. Blogiemme etusivuilta löytyy yhteystiedot. Ihania talvisia pakkaspäiviä ja inspiroivia hetkiä omien materiaalivarastojen parissa <3Inlinkz Link Party

Kommentit

 1. Pakko kommentoida, että sulla on ihanan näköinen koti siellä kuvissa taustalla!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia... ihania kankaita ja lankoja sinulla siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siksi tämä haastekin on heitetty, että kaappien kätköissä, piilossa olevat ihanat kankaat ja langat pääsisivät käyttöön.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oslo-pipo ja muut neulelahjat

Uusi vuosi on alkanut ja olen lomaillut oikein kunnolla. Olen ottanut rennosti ja viettänyt aikaa perheen kanssa kotoillen. Hämmästyksekseni olen katsonut jopa muutaman elokuvan ilman neuletta käsissäni. Poikkeuksellista minulle, mutta tauko tekee hyvää, mukavasta harrastuksestakin. Loppulomasta sain siivottua työhuoneeni ja tehtyä pari pitkään keskeneräisenä ollutta käsityötä loppuun. Joten voin aloittaa tämän vuoden melkein puhtaalta pöydältä.

Tässä postauksessa kuitenkin vielä viime vuoden neulomuksiani, nimittäin joululahjaneuleet. Minä harvemmin innostun mistään hitti-asiasta. Tai olen vähän mattimyöhänen ja toteutan idean vasta sitten, kun se ei enää ole hitti. Viime syksynä Oslo-pipoja valmistui monen bloggarin toimesta ja niitä vilahteli Insta-tileillä usein. Kiinnostuin piposta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Päätin neuloa kummipojalleni sellaisen joulupakettiin, koska arvelin alakouluikäisen käyttävän sellaista. Kummitäti kun ei ole ehkä muuten aallonharjalla nykymuodin suhte…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!