Siirry pääsisältöön

#kässähamsterihaaste2019

Aloitin tämän vuoden siivoilemalla työhuoneeni. Siivotessa ja tavaroita järjestellessäni havahduin siihen, että kaapit ja hyllyt ovat kyllä melko täynnä monenlaista materiaalia erilaisiin käsitöihin. Lisäksi kaapeista vie tilaa käsityölehdet ja -kirjat, monenlaiset työkalut ja -välineet. Harvoin ostan kankaita tai lankoja ilman suunnitelmaa niiden käytöstä. Silti kaapissa on jokunen aloittamaton lankakerä ja jonkun verran ihan uusia kankaita. Kirjontalankoja ostin jossain vaiheessa ajatuksena kirjoa kaikenlaista. Toteutus jäi. Siksi niitäkin löytyy siis aika monessa värissä. Kaikkien näiden uusien materiaalien lisäksi kaapeissa on isompia ja pienempiä kangastilkkuja, korjattavia vaatteita, monenkokoisia lankakeriä, vanhoja vaatteita ja muuta kierrätymateriaalia. Tähän tarvikemäärään kun yhdistää sen, että uusien käsitöiden tekoon ei ole aikaa kovinkaan suuria tuntimääriä, lopputuloksena on se, että vuosien myötä materiaalimäärä kaapeissa kasvaa entisestään.
Tämä tilanne on tuttu muillakin käsitöitä harrastavilla. Craft Candidate-blogin Teresan kanssa olemme samassa tilanteessa. Molemmat arvostamme ekologisuutta ja silti kaappimme pursuilevat käyttämättömistä tarvikkeista ja materiaaleista.  Siksi haluamme haastaa itsemme ja teidät, blogiemme lukijat, tänä vuonna käyttämään hamstraamiamme tarvikkeita mahdollisimman paljon. Haluamme haastaa siis siihen, että aloittaisimmekin käsitöiden suunnittelun siitä, mitä kaapista jo valmiiksi löytyy. Ja että tekisimme loppuun kaappien keskeneräiset, tilaa vievät käsityöt. Ja että toteuttaisimme ne jo suunnitellut käsityöt, joihin on materiaalitkin hankittuna. Näin toimiessamme saisimme kaapeihimme ja käsityönurkkauksiimme lisää tilaa, mutta myös monia vaatteita tai muita käsitöitä jo kerran ostetuista ja maksetuista materiaaleista.
Itse olen jo hieman aloitellut kaappien tyhjentämistä. Ensimmäinen jämälangoista neulottu villapesufestivaalihuivi on aloitettu. Tästä mainitsinkin jo lempiväri-postauksessani. Ennen joulua aloitin neulepaidan itselleni, johon ostin vain yhden kerän uutta lankaa. Suurin osa langoista löytyi siis kaapistani. Neulepaitani valmistui juuri ja siitäkin postaan lähiaikoina.

Tulen kirjoittamaan joka kuukauden alussa postauksen aiheesta, raportoin ehkä aloitetuista tai valmistuneista kaappien materiaaleista tehdyistä käsitöistä. Näihin #kässähamsterihaaste2019- postauksiin sinä voit myös linkittää oman postauksesi joko Teresan ja minun blogeihin. Tämän postauksen alla oleva linkki on voimassa helmikuun loppuun asti. Jos jaat oman postauksesi, käythän myös mahdollisuuksien mukaan kurkkaamassa ja kommentoimassa muidenkin blogeja. Jäämme Teresan kanssa innolla odottamaan teidän valmistuvia käsitöitä ja myös omien kaappiemme tyhjentymistä. Voit myös postata haasteeseen liittyen muistakin asioista kuin valmistuneista käsitöistä. Inspiraatiota voi jakaa myös Instagramin puolella käyttämällä hastagia #kässähamsterihaaste2019.

Mikäli sinulla tulee aiheesta kysyttävää, laita Teresalle tai minulle sähköpostia. Blogiemme etusivuilta löytyy yhteystiedot. Ihania talvisia pakkaspäiviä ja inspiroivia hetkiä omien materiaalivarastojen parissa <3Inlinkz Link Party

Kommentit

 1. Pakko kommentoida, että sulla on ihanan näköinen koti siellä kuvissa taustalla!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia... ihania kankaita ja lankoja sinulla siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siksi tämä haastekin on heitetty, että kaappien kätköissä, piilossa olevat ihanat kankaat ja langat pääsisivät käyttöön.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…