Siirry pääsisältöön

Kässähamsterihaaste -maaliskuu

Tammikuun lopussa heitimme Craft Candidate-blogin Teresan kanssa haasteen kaikille käsitöitä tekeville käyttää omien kaappien kankaita ja lankoja käsitöihin ja myös saattaa loppuun kaapeissa lojuvat keskeneräiset käsityöt. On ollut ihanaa, että monet ovat innostuneet haasteesta ja jakaneet valmiita töitä blogeissaan ja haasteen omalla facebook-sivulla. Tähän haasteeseen ehdit vielä mukaan, koska haaste kestää koko vuoden ajan. 

Minä keräsin tammikuussa lankalaatikon jämäkeriä kasaan. Päätin ottaa työn alle kaikki turkoosin eri sävyiset langat ja yhdistää niihin vähän keltaista, oranssia ja vihreää ja kokonaisuutta rauhoittamaan hieman valkoista. Näillä langoilla aloitin villapesufestivaali-huivin, jonka ohje löytyy ilmaiseksi täältä.Aloitin huivin kolmeen kertaan, kun etsin sopivaa paksuutta. Ohjeessa oli käytetty kaksinkertaista lankaa, mutta minun langanjämäni olivatkin sen verran paksuja, että tein lähes koko huivin yksinkertaisesta langasta. Käytin eri värisiä lankoja huivin raidoissa ja väleissä olevan reikäraitakerroksen tein aina valkoisella langalla. Huivin neulominen oli helppoa ja rentouttavaa. Aaltopitsissä, huivin loppupuolella oli haasteita päästä alkuun, mutta onneksi sain siihen ystävältä apua. En vain osannut lukea ohjetta oikein. Ohjeen mukaan huivin silmukat pääteltiin i-cord-päättelyllä. En ollut aikaisemmin kokeillut sitä. Ohjeen löysin täältä. I-cord-päättelystä tuli kivan näköinen eikä sekään ollut vaikeaa.
Tällä viikolla olen ollut hiihtolomalla ja nauttinut kiireettömyydestä ja aikatauluttomuudesta.  Olen ulkoillut ja liikkunut vähän ja viettänyt aikaa ystävien ja läheisten kanssa. Käsitöitä olen tehnyt vain jonkin verran, on ollut ihan hyvä välillä vain olla. Olen istunut jopa kahden tunnin automatkan ilman neuletyötä, mikä on minulle poikkeuksellista. Alkuviikosta vanhempani olivat käymässä meillä ja innostuimme äitini kanssa tarttumaan ompelukoneen vieressä olevaan korjattavien vaatteiden kasaan. Oli ihana saada apua äidiltäni, joka on taitava ompelija ja myös saada kasaa pienemmäksi. Blogiin niistä ei taida kuitenkaan päätyä mikään, mutta kässähamsterihaasteen innoittamana keskeneräisiä töitä on siis tullut valmiiksi ja käyttöön. Sehän on tärkeintä. Korjattavien kasan pienennettyä sain eilen inspiraation aloittaa ompelemaan kaappien kätkössä olleesta kankaasta neuletakkia. Siitä lisää myöhemmin.


Mitä sinä olet tehnyt kaappien kangas- tai lankajemmoista? Ja mitä keskeneräisiä töitä olet saanut valmiiksi? Linkkejä blogipostauksiin voit laittaa alle olevaan linkkiketjuun koko maaliskuun ajan. Vaikka alla lukeekin Ohh No!, klikkaa silti Visit Link Party-nappulasta, niin pääset lisäämään linkin.

Aurinkoista viikonloppua sinulle!
Inlinkz Link Party


Kommentit

 1. Kuulostaapa kivalta, että olet opetellut uusia tekniikoitakin. Mukavan iloinen huivi tuli tuloksena! Harmi, että tuo linkkihomma ei nyt näy oikealla tavalla mutta onneksi tuosta pääsee sentään linkittämään kuitenkin postauksia ketjuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivista tuli kyllä kiva. Se oli jo kerran kaulassa ja tykkäsin kovasti. Muoto ei ole tasasivuinen kolmio ja siksi huivi näyttää kaulassa kivalta. Joo, linkki ei toimi ihan niin kuin toivoisin, mutta onneksi linkitys kuitenkin onnistuu.

   Poista
 2. Kivan huivin sait jämistä aikaiseksi. Punnitsitko jämäkeriä ennen kutomista? Uteliaisuuttani kyselen, sillä sukkalaatikkosukkia kutoessa olen huomannut, että ihmeen pienistä nökkösistä saa aikaiseksi melko monta raitaa. Aikaisemmin olin ajatellut, ettei niistä mitään saa aikaiseksi. Nyt alkaa tuntuu siltä, etten ikinä saa vähennettyä lankavarastojani, kun pienetkin kerät ovat niin riittoisia. :D Selvästikään en siis hahmota, minkä verran lankaa tarvitaan, kun ilman ohjetta kudon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! En punninnut jämäkeriä, vaikka olisi kyllä voinut sen tehdäkin. Mullakin oli aika pieniä nökkösiä. Aika paljon niissä kuitenkin sitä lankaa oli. Aloitin niillä langoilla, joita oli vähemmän ja lopussa tein isommista keristä. Ainoastaan yhdessä raidassa väri loppui kesken, mutta ei sekään niin haitannut. Jatkoin vain toisella värillä. Minäkin olisin kaivannut hieman lankamääriä ohjeeseen. Alussa mietin ja jahkasin, mut onneksi pääsin alkuun. Kannustan sua rohkeasti aloittamaan, tähän ohjeeseen saat monta pikkukerää kulumaan.

   Poista
 3. Kauis huivi ja ihania väriyhdistelmiä. Itse käytän paljon tilkuillessa tuota pohjaväri-lähtökohtaa. Otan jonkin sävyn pohjaksi, ja siihen sitten sattumalta ja fiiliksen pohjalta jotain lisää.

  Muille lukijoille vinkkaan että myös tuon "ohh no" -tekstin takaa pääsee lukemaan muiden haasteeseen osallistuneiden käsityötarvikevaraston pienentymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! Ja kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan. Tuo ohh no-painike ei toimi oikein niin kuin toivoisin sen toimivan, joten hyvä, kun selvensit lukijoille myös muiden postauksien löytyvän sieltä. Hyvää viikonloppua sulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oslo-pipo ja muut neulelahjat

Uusi vuosi on alkanut ja olen lomaillut oikein kunnolla. Olen ottanut rennosti ja viettänyt aikaa perheen kanssa kotoillen. Hämmästyksekseni olen katsonut jopa muutaman elokuvan ilman neuletta käsissäni. Poikkeuksellista minulle, mutta tauko tekee hyvää, mukavasta harrastuksestakin. Loppulomasta sain siivottua työhuoneeni ja tehtyä pari pitkään keskeneräisenä ollutta käsityötä loppuun. Joten voin aloittaa tämän vuoden melkein puhtaalta pöydältä.

Tässä postauksessa kuitenkin vielä viime vuoden neulomuksiani, nimittäin joululahjaneuleet. Minä harvemmin innostun mistään hitti-asiasta. Tai olen vähän mattimyöhänen ja toteutan idean vasta sitten, kun se ei enää ole hitti. Viime syksynä Oslo-pipoja valmistui monen bloggarin toimesta ja niitä vilahteli Insta-tileillä usein. Kiinnostuin piposta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Päätin neuloa kummipojalleni sellaisen joulupakettiin, koska arvelin alakouluikäisen käyttävän sellaista. Kummitäti kun ei ole ehkä muuten aallonharjalla nykymuodin suhte…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!