Siirry pääsisältöön

Mekko Ommellisen kankaasta


Tämä Ommellisen kangas on ollut jemmassa kaapissani ihan liian kauan. Vierailin neulekerho-ystävieni kanssa Ommellisella silloin, kun yritys oli vielä edellisessä paikassaan. Eli siitä on jo kauan. Olin ihaillut tätä värikästä Lacepath-kuosia ja päätin ostaa kangasta mekon verran. Kangasta ei taida enää saada ihan samanvärisenä, mutta muita värejä löytyy Ommellisen verkkokaupassa.


Ostosreissun jälkeen mekkokangas jäi kuitenkin käyttämättä. Syynä oli ehkä se, että aloin jännittämään kankaan kuvioiden kohdistamista. Ja mekon mallikin oli muka hukassa. Kässähamsterihaasteen innoittamana päätin ottaa kankaan työn alle. Eihän mikään onnistu, jos ei edes yritä.


Olin tehnyt Ottobren (5/2013) kaavoilla onnistuneen mekon aikaisemminkin. Kyseisessä mallissa oli raglan-hihat. Ajattelin niiden olevan vaikeammat kohdistaa kankaan kuvioiden vuoksi ja siksi päädyin tekemään hihat ja yläosan Ottobren 5/2013 Autumn Mood-mallin mukaan. Samalla kaavalla olen tehnyt aikaisemmin trikoopaidan


Olen piirtänyt kaavat itselleni jo vuosia sitten. En ollut ihan varma niiden sopimisesta minulle, koska muodot näköjään muuttuvat vuosien myötä. Jätinkin kappaleisiin varalta noin kahden cm:n saumanvarat ja tein lisäksi muotolaskokset taakse. Olin tyytyväinen kaavamuutoksiin. Mekosta tuli onnistunut ja selän muotolaskoksilla sain sen juuri sopivan istuvaksi minulle. 


Mekkokangas on todella laadukasta. Eron muihin trikookankaisiin huomasin heti, kun tätä kangasta aloin leikkaamaan. Kangas tuntuu pehmeältä ja se joustaa hyvin. Se on kuitenkin sopivan napakkaa ja tuntuu pysyvän hyvin kuosissaan. Tykkään kovasti kankaan väreistä. Valmiina mekko tuokin jo vähän kevättä näihin kovin harmaisiin päiviin ja siitä on kyllä huomattavasti enemmän iloa päällä kuin kankaana kaapissa.

Oikein hyvää ja pirteää alkavaa viikkoa!


Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Marianne! Minäkin tykkään tästä. Helppo vaate töihin, eikä ainakaan ole synkän värinen :-)

   Poista
 2. Onpa kaunis malli ja värit sopivat niin kevääseen, kuin syksyynkin. Sille on varmasti paljon käyttöä erilaisissa tilanteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Tästä tuli kyllä hyvä perusvaate aktiiviseen käyttöön. Lisäksi kangas on niin kivan tuntuista, että uskon, että tästä tulee yksi lempimekoistani.

   Poista
 3. Tekisi mieli hypistellä tuota kangasta. Tosi onnistunut mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ommellisella on myynnissä vastaavaa kuosia eri väreissä, jos kangas kiinnostaa. Se on kyllä kivan tuntuista. Kiitos, mekko onnistui hyvin minunkin mielestäni! Pääsee kyllä aktiiviseen käyttöön.

   Poista
 4. Tosi kaunis mekko! Minunkin teki aikoinaan mieli tuota kuosia, mutta jäi jostain syystä tilaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän vierailu Ommellisella ajoittui sopivasti tämän kankaan aikoihin. Kuosi näyttää raikkaalta vuosien jälkeenkin. En ole ainakaan vielä kyllästynyt siihen. Tykkään erityisesti sen väreistä.

   Poista
 5. Ihana väripommi tuo mekko! Tulee kyllä niin kevät mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Sopii kyllä hyvin tähän vuodenaikaan. Taidan laittaa sen huomenna töihin :-)

   Poista
 6. Hienosti toteutettu pirteä mekko, johon sopivat monen väriset asusteet.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Puiset kuusikoristeet

Jouluisia koristeita on aina mukava tehdä. Niiden tekemisestä tulee jotenkin jouluinen olo. Viime vuonna askartelin kuusenkoristeita vanhan kirjan sivuista. Edellisenä vuonna testailin lastunauhaa jouluaskarteluissani. Olen myös virkannut lumihiutaleita kuusenkoristeiksi. Tänä vuonna päätin kokeilla pitkästä aikaa puutöiden tekoa, kun kotoa löytyi sopiva pätkä höylättyä lautaa. Lauta on noin 2 cm paksua. Minulla on käytössä vannesaha, mutta uskon, että nämä koristeet onnistuvat ihan käsisahallakin. Lautana voi käyttää vaikka eurolavojen raakalautaa.

Sahasin laudasta kolmioita, jotka eivät tarkoituksella ole keskenään samankokoisia. Halusin kuusien olevan hieman kallellaan, kuten Marimekon Kuusikossa-kuosin kuuset, jotka toimivat tässä inspiraationa. Kolmioista sahasin vielä suorakulmaisesta kärjestä pienen palan pois. Kolme, kuusien latvoiksi tulevaa kolmiota jätin kokonaisiksi. Hioin hiekkapaperilla teräviä reunoja jonkin verran. 

Sommittelin palat päällekäin ja liimasin ne Eri Keep…