torstai 18. helmikuuta 2016

Uusi, ihana lankapuoti Neuloosi

Olen lukenut jo muutama vuosi sitten Kate Jacobsin kirjat Pieni Lankakauppa ja myös kirjan jatko-osat. Kirjat kertovat tarinaa new yorkilaisesta lankapuodin omistajasta ja hänen elämästään ja puodistaan. Kirjat ovat ihanan tunnelmallisia ja niissä neulominen kulkee punaisena lankana kirjojen läpi. Kirjassa on upeita, erilaisia naisia, joiden tiet kohtaavat ja yhdistyvät. Ihmissuhteita, neulomista, neulekerhoa ja erilaisia kohtaloita. Kirjat ovat helppoa luettavaa ja minä nautin niistä kovasti.

Nyt on Jyväskylässä avattu lankakauppa, joka on kuin New Yorkin puoti (ainakin minun mielestäni). Ystäväni, Anne, on perustanut täydellisen lankakaupan, jonne voi mennä ostoksille, mutta myös istuskelemaan ja neulomaan. Lankakauppa on nimeltään Neuloosi, ja se sijaitsee Väinönkadulla. 

EDIT: 5.9.2016 alkaen puoti sijaitsee Kilpisenkatu 9:ssä entisen hattukaupan tiloissa. Tässä linkki postaukseeni uudesta kaupasta.


Kauppa on niin suloinen ja inspiroiva. Sieltä saa ihania lankoja ja mm. kääntöhameita, jotka sopivat ihan kaikille.
Lankakauppa on ollut auki jo joulusta asti, mutta nyt on avajaisten aika. Huomenna, perjantaina, 19.2. kaupassa on tarjoilua koko päivän. Jos asut Jyväskylässä, kannattaa käydä tutustumassa. Ajattelin itsekin viettää siellä iltapäivääni.

Tänään suunnittelin aloittavani neulomaan uutta huivia, niitä kun ei kaapissa ole koskaan liikaa. Langan ostin Neuloosista. Leppoisaa torstai-iltaa!


4 kommenttia:

 1. Onpa houkuttelevat kuvat! Tosi onnistuneita Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa! Ihanista neulontatuoleista ei sattunut olemaan yhtään kuvaa, ne vasta houkuttelevia olis ollutkin. Taisivat olla kuvaushetkellä(kin) käytössä :-)

   Poista
 2. Eihän se Neuloosi ole enää Väinönkadulla. Ikkunassa oli lappu, että on muuttanut Kilpisenkadulle, mutta en ole sitä kyllä siellä huomannut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, Neuloosi ei ole enää Väinönkadulla. Tämä postaus onkin kirjoitettu helmikuussa, kun se vielä siinä oli :-) Uusi Neuloosi on tulossa ihan lähiaikoina Kilpisen kadulle, kadun yläpäähän entisen hattukaupan tiloihin. Minäkin odottelen jo puodin aukeamista. Syksyn lähestyminen saa kaipaamaan villalankoja ja sohvan nurkassa neulomista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!