lauantai 24. syyskuuta 2016

Mökkireissun kirjontatuliaiset

Mökkeilin heinäkuussa ystäväni luona muutaman päivän. Kelit eivät olleet kovin aurinkoisia juuri sillä viikolla, mutta sehän ei meitä haitannut. Aikaisemmin olemme yhdessä kokeilleet betonitöitä, himmeleitä ja fimo-massakoruja. Tällä kertaa teimme yhdessä muutamia kirjontakokeiluja. Olin lukenut ennen reissua Deko-lehteä (7/2016), jossa oli Seinäjoen asuntomessujen sisustukset. Sieltä silmiin osui kirjontakehyksissä olevat erilaiset ristipistotyöt, joista inspiroiduimme.


Päätimme tehdä itselle tärkeän paikan koordinaateista yhden taulun ja toiseen kokeilla suuria ristipistoja. Koordinaatit teimme etupistoilla aida-kankaalle kahdella kirjontalangan säikeellä. Suunnittelin numerot niin, että yhden numeron korkeus on 12 ruutua. Numerot, astemerkit ja N-kirjaimen tein mustalla langalla ja E-kirjaimen punaisella langalla.

Suuret ristipistot teimme niin, että aida-kankaan normaalin ristipiston koko nelinkertaistettiin. Teimme pistot kaksinkertaisella (hieman paksummalla) kirjontalangalla. &-merkin idean bongasimme Pinterestistä ja piirsimme oman rastikuvion sen pohjalta.

kirjonta


Koordinaattityön ajattelin laittaa Ikean edulliseen kehykseen, joka on noin 12x17cm. Sisälle siis mahtuu kymppikuva. Maalasin kehyksen mustaksi spray-maalilla. Samalla kertaa maalasin pari muutakin kehystä. &-merkin pingotin kirjontakehykseen, halkaisijaltaan 20 cm. Kirjontakehyksiä on edullisesti saatavilla esim. täältä.


ristipistotaulu

Laitoin uudet kirjontatyöt olohuoneemme seinälle qr-koodin alle. Kaikki kolme työtä roikkuvat samassa siimassa, joka on aikaisemman taulun kiinnitysruuvissa kiinni. Olen kuvassa sutannut koordinaatit, ettei oma rakas paikka ole löydettävissä. Myös qr-koodia olen sutannut. Uusien pikkutaulujen vieressä oleva taulu on suurennos ottamastani valokuvasta. Kuva on otettu Tallinnan vanhasta kaupungista. Tulenarkaa-kyltti on löytö isovanhempieni vintiltä.


ristipistotaulu

4 kommenttia:

 1. Olen jo kauan halunnut opetella kirjomaan, mutta aina se vaan on jäänyt, vaikka olen jo hankkinut kankaan ja lankojakin. Nuo tekemäsi työt kyllä saavat taas innostuksen nousemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäni kokeili ensimmäisen kerran kirjontaa näitä tehdessämme. Suosittelen kokeilemaan. Isot ristipistot valmistuvat nopeasti ja ovat suhteellisen helppoja tehdä. Tsemppiä työhön ryhtymiseen :-)

   Poista
 2. Mä oon kirjonut, nyt en enään pitkiin aikoihin. Tykkäsin kyllä kovasti, aikapula vissiin häiritsee tuotakin työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Sitä on maailmassa niin paljon kaikkea mukavaa, mitä olisi kiva tehdä, ettei millään ehdi kaikkea :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!