lauantai 3. kesäkuuta 2017

Yhdenkukanmaljakot koeputkista ja betonista

Betonijuttuja on tullut askarreltua useampaan otteeseen. Ja uusia ideoita on taas pää täynnä odottamassa toteutusta. Onneksi on loma ja toivottavasti paljon lämpimiä, aurinkoisia päiviä, jolloin voi tehdä vaikka niitä betoniaskarteluja.

Edellisestä askartelukerrasta on jo aikaa, mutta yhdet ihanat jutut on postaamatta. Sain ilokseni käytöstä poistettuja koeputkia ja mietin niille käyttöä. Suunnittelin tekeväni yhdenkukanmaljakoita ja mietin niiden pystyssä pysymiseen ratkaisua. Betoni ratkaisi tällä kertaa ongelmani.

koeputkimaljakko

Kaupassa katselin myytävien tuotteiden purkkeja tai tölkkejä betonityösilmillä ja päädyin ostamaan kaksi purkkia kahvikermaa. Rakastan kahvia ja varsinkin kermalla, mutta eihän sitä linjojen vuoksi aina voi juoda. Onneksi nyt oli hyvä syy päästä nautiskelemaan. 

Betonitöitä teimme jo syksyllä yhdessä ystävieni kanssa. Muut tekivät isojakin kokeiluja, minä pipersin tällä kertaa melko pieniä juttuja ja helposti märkänäkin kuljetettavia. Minä tein betonikorusetin, josta postaus täällä. Kermapurkkeihin laitoin betonimassaa ja tökkäsin koeputken purkin keskelle. Teippasin maalarinteipillä koeputken purkin reunoihin kiinni niin, että putki pysyy purkin keskellä myös kuivumisen ajan. Kuivuttuaan revin teipit ja pahvit maljakoiden ympäriltä ja hioin ihan vähän terävimpiä reunoja.

maljakko


Yhdenkukanmaljakot ovat onnistuneita, sopivan siroja pienille kukille. Tämän postauksen myötä onnittelut kaikille ammattiin valmistuneille, ylioppilaille ja peruskoulunsa päättäville. Hyvää lomaa koululaisille ja kaikille opettajille!

yhdenkukan maljakko


betoniaskartelu

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Helppo työ, joka onnistui ihan hyvin :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Näihin voi kivasti laittaa yhden kukan tai oksan ja on yksinkertaisen tyylikäs.

   Poista
 3. Todella upeat ja tyylikkäät! Ja nuo kielot kruunaavat maljakoiden kauneuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Kielot oli viime viikolla vielä aika nupullaan, mut ne sopii kyllä näihin maljakoihin hyvin. Kuvaaminen oli tällä kertaa jotenkin haasteellista...😊

   Poista
 4. Niin eleettömän tyylikkäitä, aivan mahtava idea! Ja onpa teillä ihana kisu, niin suloinen tuo viimeinen kuva, oih :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on kaksi kissaa, jotka molemmat rakastavat syödä kaikkea vihreää. Kukkia ei voi siis jättää rauhassa pöydälle. Pitäisi varmaan kasvattaa kissoille omaa syötävää ruohoa, niin voisi itsekin ihailla kukkia sisällä edes joskus😊 Mutta suloisia perheenjäseniä ovat😻

   Poista

Kiitos kommentistasi!