maanantai 30. heinäkuuta 2018

Sanna Lappalaisen tekstiilitaidenäyttely


Vääksyssä, kauniin kanavan varrelta, löytyy tekstiilitaiteilija Sanna Lappalaisen näyttely Viittä vaille 60 - kankaista ommeltu elämä. Kävimme helteisenä heinäkuun iltapäivänä katsomassa näyttelyn ja ihmettelmässä todella taitavasti ommeltuja taideteoksia. Näyttelyssä oli esillä mm. kaupunkikuvia, naivistisia traktoriaiheisia kuvia, joissa on myös eläimiä ja rantamaisemia. Kaikki työt on tehty ompelemalla ompelukoneella. Työt ovat valokuvan tarkkoja ja yksityiskohdat todella taitavasti ommeltuja. Sanna Lappalainen on tehnyt tekstiilitaidetta 36 vuotta. Hän aloitti ompelemalla patalappuja, joita on myös näyttelyssä myynnissä. Tämä näyttely on Sannan lähestyvän 60-vuotisjuhlan juhlanäyttely vähän etukäteen, siitä näyttelyn nimi. 
Pidin näyttelyssä erityisesti ikkuna- ja ovikuvista. Kuvat on Helsingin vanhoista rakennuksista ja niiden värisävyt ovat harmonisia ja sopivat hyvin yhteen. Yhdessä teoksessa on ollut paljon ompelemista ja pienetkin yksityiskohdat ovat niin oikean näköisiä. Työt näyttävät kauempaa ihan valokuvilta, läheltä katsottuna ompelulangat ja kankaiden pinnat tulevat näkyviin. Täällä myös juttua Sannan töistä.
Tämä työ kuvastaa hyvin minua ja neulovia ystäviäni, työn nimi Neuleterapiaa kesäyössäNäyttely oli piristävä yllätys helteisenä päivänä, kun Vääksyn ohi ajelimme. Emme olleet suunnitelleet näyttelyssä käyntiä, mutta oli ihana löytää se. Taiteilija itse oli paikalla ja hänen kanssaan oli mukava rupatella. Näyttely on avoinna 12.8. asti, joten vielä ehtii tutustumaan näyttelyyn ja samalla kauniiseen Vääksyyn ja myös sen kanavan seutuun. 
2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!