Siirry pääsisältöön

Levite-rasian uusi elämä

Tämän postauksen valmistelu on aloitettu jo huhtikuussa. Mikään työvaihe ei todellakaan ole kestänyt kovin kauan, mutta joskus asioiden suunnittelu vie aikaa ja toisinaan pienetkään työvaiheet eivät edisty. Mutta nyt voin esitellä teille uuden, kierrätetyn säilytysrasiani. 

kierrätysaskartelu

Tarina alkaa siitä, kun olin keväällä Blogisisarten (joukko ihania, eri aiheista bloggaavia naisia) tapaamisessa Helsingissä. Kävimme Ateneumissa ihastelemassa taidetta ja Lushissa tutustumassa käsin tehtyihin, osittain tuoreista raaka-aineista valmistettuihin kosmetiikkatuotteisiin. Tuoksu jo liikkeeseen saapuessa oli huumaava. Lushissa meille esiteltiin tuotteita.  Täältä löydät lisää informaatiota, jos tuotteet kiinnostavat. Saimme vielä lähtiessämme kotiin muutamia tuotteita tutustuttavaksi, mm. hauskan kylpypallon. Ihastuin esittelyssä paladeodoranttiin ja ostinkin sellaisen mukaani. Kotona uudenlaisen tuotteen käytöstä aiheutui pikkuruinen pulma. Missä säilytän deodoranttiani, joka ei sovellukaan entiseen säilytysastiaan vanhan roll-onin paikalle? Sitä ei voi oikein laatikon pohjallakaan sellaisenaan pitää. Aloin pohtimaan asiaa ja etsimään jotain sopivaa kierrätettävää, jotka sopisivat tähän tarkoitukseen. 

Ratkaisu löytyi ruokapöydästä. Katselin Flora-rasiaa ja uumoilin sen olevan juuri sopivan kokoinen paladeodorantilleni. Kun levite loppui, pesin rasian huolellisesti. Leikkasin yläreunasta muutaman sentin saksilla pois. Maalasin autotallista löytyneellä, valkoisella spray-maalilla rasian ehkä kolmeen kertaan.


Kun maali oli kuivunut, rei'itin yläreunan nahkarei'ittimellä virkkausta varten. Virkkasin puuvillalangalla reikiin kiinteän silmukan ja reikien väliin sopivan määrän ketjusilmukoita. Toisella kerroksella tein puolipylvään, 2-3 pylvästä ja taas puolipylvään ketjusilmukkalenkkiin. Virkkasin kiinteät silmukat edellisen kerroksen kiinteiden silmukoiden kohdalle.

säilytysrasia

askartelu

Lankojen päättelyjen jälkeen säilytysrasia oli valmis säilyttämään deodoranttiani. Samanlainen sopisi myös palashamppoon tai -saippuan säilyttämiseen kylpyhuoneeseen. Siinä tapauksessa pohjaan kannattaisi tehdä muutama reikä, joista ylimääräinen vesi valuisi pois.

Paladeodorantti on minulle uusi tuttavuus, mutta on osoittanut toimivuutensa jo muutaman päivän aikana. Ehdottoman tärkeää on, että se on alumiiniton, alkoholiton ja säilöntäaineeton. Suosittelen.

diy

Muovirasioita voi käyttää hyvin myös betoniaskarteluihin, joista löydät vinkkejä täältä. Kesäisellä kauppareissulla voi siis tuttuja tuotteita katsella uusin silmin, kun miettii, mihin rasiaa voi myöhemmin käyttää.

Mukavaa keskiviikkopäivää! Kommentit

 1. Tulipa rasiasta kivan näköinen. Onko toi hyvä deodorantti ?
  Mä oon kyllä nähnyt, mutten koskaan käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rasiasta tuli kyllä just hyvä. Deodorantti on ollut nyt viikon verran käytössä ja se on kyllä toiminut. Viikkoon on mahtunut normipäiviä ja pientä pyöräilyä ja ainakin näissä tilanteissa deodorantti on ollut ihan hyvä.

   Poista
 2. Hmm, täytyypä tsekata tämä paladeodorantti. Tää oli siis Lushilta? Oon kokeillut joskus niitä alumiinittomia dödöjä, mutta ne ei oo pitänyt hienhajua pois yhtään ja oon luovuttanut. Täähän ois oikein loistava, jos toimis niin!
  Rasia on kyllä kans kiva! Ite säilytän saippuan kipossa, jossa on ulkomailta kerättyjä nättejä kiviä, että se vesi valuu sitten niiden kivien läpi pohjalle eikä saippua jää lillumaan siihen. Toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea nuo kivet rasian pohjalla. Joo, paladeodorantti on Lushilta. Tässäkään ei ole alumiinia. Deodorantti toimii minulla ainakin sellaisina päivinä, kun ei ole hirveän kuuma. Mutta hellekeleillä hiki kyllä tulee läpi. En tiedä, johtuuko se siitä, että olen vasta muutaman viikon käyttänyt tätä deodoranttia. Lushin sivuilla oli suositeltu tämän rinnalle jotain toista deodoranttia yhdessä käytettäväksi, jolloin teho lisääntyy. Itsekin vähän haen sopivaa vaihtoehtoa, kun en halua käyttää alumiinia ja mieluiten käyttäisin luonnon kosmetiikkaa, jos vain hyvä deodorantti löytyy.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Idea ylioppilaan rahalahjaan

Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.

Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.

Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…