Siirry pääsisältöön

Sininen


Pieni Lintu-blogin tämän viikon makrokuvaushaasteen aiheena on sininen. Aihe oli minulle mieluinen. Tykkään väreistä ja niitä on kiva myös kuvata. Sininen oli nuoruudessani lempivärini kunnes vähän kyllästyin siihen. Nyt se näyttää taas jotenkin kivalta ja sitä onkin eksynyt kotiinkin pieniä määriä. 


Näissä kuvissa näkyy monia minulle tärkeitä asioita. Yllä oleva kuppi on mummoni vanha. Muistan lapsuudesta, kun aikuiset joivat näistä kupeista kahvia. Kuppi on ihana juurikin muistojen vuoksi, mutta lisäksi se on todella kaunis. Kupin alla olevan pellavakangas on isomummoni kutoma itse kasvatuista pellavista. Olen suunnitellut kirjovani jotain kaunista tähän kankaaseen, mutta toteutus on vasta suunnitelmissa. 
Metallisen, sinikuvioisen säilytysrasian olen saanut myös minulle tärkeältä, ihanalta ihmiseltä. Minulla on samanlaisia rasioita kaksi kappaletta ja säilytän niissä askartelumateriaaleja ja keskeneräisyyksiä. Keittiövaaka ei enää toimi ja sen olen saanut äidiltäni. Tykkään siitä tosi paljon ja mielestäni sekin on kaunis. Vaaka tuo mieleen myös muistoja lapsuudesta, kun äidin kanssa leipoessa jauhot ja sokerit punnittiin juuri tällä vaa'alla. Lasipallon olen tehnyt itse joitakin vuosia sitten lasinpuhalluskurssilla. Vanhat lankarullat olen ostanut SPR:n kirpputorilta.


Muiden postauksia samasta aiheesta löydät tämän Pieni Lintu-blogin lopusta. Leppoisaa lankalauantaita!

Kommentit

 1. Ihana Viri-kaakopurkki, monta kertaa ollut kädessä, mutta joku on tökkinyt kun haen halpoja ja siistejä:) Nätit siniset kuvat muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irja! Kaakaopurkki on ihana. Näitä oli ehkä minun lapsuudessani monessa kodissa ja siksi se onkin niin nostalginen.

   Poista
 2. Näitä kauniita kuvia katsoessa ajatukset menevät nuoruuden hyviin hetkiin. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa on nostalgiaa ja minullekin tulee lapsuus mieleen. Onneksi sieltä on säilynyt joitakin ihania esineitä, joista muistot tulevat mieleen.

   Poista
 3. Viri-kaakaopurkki tuo mieluisa muistoja. Aina mummon luona vieraillessa sain nimittäin Viri-kaakaota. Ostin itselleni samanlaisen purkin vuosia sitten kirppikseltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kaakaopurkkeja on ollut aika paljon kirpputoreilla. Ihanaa, kuinka joku esine voi nostattaa tunteita ja lämpimiä muistoja. Ilmeisesti samainen kaakaopurkki on kuulunut aika monen ihmisen lapsuuteen.

   Poista
 4. Kauniit nostalgiaa henkivät kuvat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leila! Nostalginen olo tuli itsellenikin ja hyvä mieli kauniista esineistä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oslo-pipo ja muut neulelahjat

Uusi vuosi on alkanut ja olen lomaillut oikein kunnolla. Olen ottanut rennosti ja viettänyt aikaa perheen kanssa kotoillen. Hämmästyksekseni olen katsonut jopa muutaman elokuvan ilman neuletta käsissäni. Poikkeuksellista minulle, mutta tauko tekee hyvää, mukavasta harrastuksestakin. Loppulomasta sain siivottua työhuoneeni ja tehtyä pari pitkään keskeneräisenä ollutta käsityötä loppuun. Joten voin aloittaa tämän vuoden melkein puhtaalta pöydältä.

Tässä postauksessa kuitenkin vielä viime vuoden neulomuksiani, nimittäin joululahjaneuleet. Minä harvemmin innostun mistään hitti-asiasta. Tai olen vähän mattimyöhänen ja toteutan idean vasta sitten, kun se ei enää ole hitti. Viime syksynä Oslo-pipoja valmistui monen bloggarin toimesta ja niitä vilahteli Insta-tileillä usein. Kiinnostuin piposta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Päätin neuloa kummipojalleni sellaisen joulupakettiin, koska arvelin alakouluikäisen käyttävän sellaista. Kummitäti kun ei ole ehkä muuten aallonharjalla nykymuodin suhte…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!