Siirry pääsisältöön

Marraskuun kässähamsterihaaste- pyykkipussi



Tämä vuosi on ollut minulle käsitöiden suhteen mielestäni aika hyvä. Lopullisen inventaarion aika on parin kuukauden päästä. Mutta voin jo nyt sanoa, että kässähamsterihaaste on toiminut ainakin omalla kohdallani todellakin innostajana. Kaappien materiaaleja on tullut käytettyä moneen työhön ja uutta on tullut ostettua vähemmän. Sehän on ollut haasteen tarkoituskin. Haastetta on vielä pari kuukautta jäljellä. Sinäkin ehdit siis vielä loistavasti mukaan haasteeseen. 


Kesällä kaipasin mökille siistiä ja katseenkestävää, pienehköä pyykkipussia. Aikani pähkäiltyäni asiaa, päätin alkaa virkkaamaan sellaista. Tosin ilman minkäänlaista suunnitelmaa. Ajattelin, että katsotaan, mitä tästä tulee. Aloitin leikkaamalla mustan t-paidan hihat suikaleiksi. Niitä sitten virkkasin ympyrän muotoon kiinteillä silmukoilla mustalla, kaapista löytyneellä puuvillalangalla.



Tein t-paitapötkylästä pyykkipussin pohjaa niin kauan kuin kudetta riitti. Sen jälkeen jatkoin virkkaamalla ketjusilmukkakaaria. Yhdessä kaaressa on 7 ketjusilmukkaa.  


Lankakin loppui jossain vaiheessa ja työ seisoi. Kesän lopussa oli Sokoksella alennusmyynnit ja poistokorissa oli Muumi-puuvillalankakerä eurolla. Ostin yhden sellaisen ja jatkoin virkkausta niin kauan kuin Muumi-lankaa riitti. Siinä vaiheessa pyykkipussilla oli jo kokoa suunnilleen riittävästi.


Viimeinen työvaihe oli nahkapaloista leikattujen kahvojen ompelu ja lankojen päättely. Nahkapalatkin löytyivät kaapistani. Olin ostanut muutama vuosi sitten pienen pussillisen nahkapaloja kenkätehtaalta Kankaanpäästä.

Pyykkipussi ei valmistunut vielä viime kesäksi, mutta odottelee nyt valmiina ensi kesän mökkireissuja. Pyykkejä sinne mahtuu enemmän kuin arvasinkaan, koska pussi venyy melko paljon. 


Kässähamsterihaasteesta löydät juttua blogistani aikaisemmista postauksista, jotka löytyvät tämän linkin kautta. Haaste on aloitettu yhdessä Craft Candidate-blogin Teresan kanssa. Teresan uusin postaus löytyy täältä. Jos innostut postaamaan kässähamsterihaasteesta, voit linkittää postauksesi alla olevaan linkkilistaan. Klikkaa rohkeasti Ohh no!:sta huolimatta. Meillä on myös oma facebook-ryhmä, johon olet tervetullut mukaan. Koko haasteen tarkoituksena on innostua käyttämään omissa jemmoissa lojuvia materiaaleja ja saada keskeneräisiä käsitöitä valmiiksi ja käyttöön.

Ja vaikka vuoden pimein ja harmain kuukausi on alkamassa, ei vaivuta synkkyyteen vaan nautitaan iloa tuovista asioista ja kotoillaan ehkä niiden käsitöiden parissa. Nyt voi hyvällä mielellä viettää illan sohvalla sukan kutileitten seurassa tai ehkä opetellen jotain uutta käsityötekniikkaa. Tässä kuussa on myös Tampereen käsityömessut, joita odotan innolla jo nyt. Nähdäänkö ehkä siellä?



You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter


Kommentit

  1. Onpa kivan näköinen ja käytännöllinen!
    Tuollainen pussukka sopii vaikka minkä tavaroiden säilytykseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Riina! Tämä on kyllä moneen käyttöön sopiva. Nahkaisten kahvojen kiinnitys ei tosin ole kovin lujaa tekoa, joten painoa kassiin ei hirveästi voi laittaa. Mutta tällaista voisi hyvin käyttää vaikka muovipussien tai vessapaperirullien säilytykseen.

      Poista
  2. Tosi kiva idis! Minäkin olen juuri pohtinut uutta pyykkiratkaisua tänne meille kotiin, kun pesukone on kellarissa mutta pyykkikori ekassa kerroksessa ja jotenkin koko homma ei vain toimi niin mietin pyykkikorin siirtämistä kellariin ja jonkun tuollaisen kannettavan pienen pyykkihommelin laittamista tänne alakertaan, millä voisi kuljettaa päivittäin pyykit alas. Hmm, täytynee pistää mietintämyssy vielä päähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se monesti menee, että ideoita keräilee päähänsä ja sitten omaan tarpeeseen paras lopputulos muovautuu pikkuhiljaa. Pyykit on kyllä sellaisia, että niiden sujuvaan liikkumiseen kotona on syytä kiinnittää huomiota. Helpottaa elämää, jos pyykit kulkeutuvat helposti koneeseen ja takaisin kaappeihin. Jään odottamaan sun ratkaisua... :-)

      Poista
  3. Hauska pyykkipussi ja hienoa, että löysit vanhalle t-paidallekin käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heidi! Mulla on vanhoja t-paitoja jemmassa enemmänkin. Johonkin isompaan koriin tai vastaavaan menisi virkaten useampikin paita. Tässä tuli kyllä testattua t-paitakuteen toimivuus.

      Poista
  4. Kivasti keksitty ja hyvännäköinen pussi.
    Aloin miettiä sopisiko tällainen pussi lastenhuoneeseen pallopussiksi. Niille, kun ei oikein meinaa löytyä paikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti Kaija! Loistava idea tuo pallopussi! Ihan varmasti olisi sopiva. Verkkomainen virkkaus kun joustaa aika kivasti. Jos haluaisi vielä paremman version, yläosaan voisi kiinnittää renkaan, josta pallot olisi helppo pudottaa verkkoon.

      Poista
  5. Tämä kassi onkin sopivan ilmava pyykeille ja tarvittaessa voi pestäkin pyykkien mukana. Minkäkokoinen tästä kassista tuli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Ilmavuus olikin mielessä tätä tehdessä. Kassin pohjan halkaisija on noin 20 cm, korkeus noin 35 cm.

      Poista
  6. No, hyvä sinä! Kateellinen olen, sillä tämän hamsterin kohdalla ei vuosi ole mennyt noin hyvin. Tosin en itse ole siihen täysin syyllinen, vaan paikkakunnan kangaskaupan loppuminen sai aikaan sen, että lähes vuoden päivät on pitänyt ennakoida ainakin ompelulankojen tarve. Ehkäpä ensi vuonna onnistun paremmin, sillä nyt marraskuussa paikkakunnalle avattiin liike, mistä voi käydä ostamassa ainakin ne ompelulangat. Eli enää ei tarvitse suunnata Oulun Eurokankaaseen ja sortua siinä samalla kaiken maailman houkutuksiin, jotka ovat hetkessä tuntuneet tärkeiltä ostaa "ihan vaan varmuuden vuoksi". :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ole hyvä, että voi laittaa hamstrauksen kangaskaupan syyksi ;-D Ymmärrän hyvin, että aina materiaalien hankkiminen ei ole varsinaista hamstrausta vaan ihan järkevää. Itse pyrin käyttämään kaapeistani sellaisia materiaaleja, jotka meinaavat unohtua sinne tai ovat olleet jo pitkään jemmassa. Peruskankaita ja lankoja on tietysti aina hyvä olla yllättävän inspiraation varalle.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h