tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kaipuu-huivi

Viime kesänä etsiskelin Titityystä lankoja reissutyöhön. Mieleen jäi esillä ollut kaunis Kaipuu-huivi, jonka pitsikuviot kyllä aluksi mietityttivät. Siis lähinnä siksi, että onnistuisinkohan niitä tekemään. Titityyn Tiina vakuutteli, ettei pitsikuviossa ole langankiertoa kummallisempia silmukoita. Syksymmällä huivi oli siis aloitettava. Blogini 1-vuotispostauksessa tämä huivi olikin juuri työn alla.


Huivin ohje on saatavilla täältä. Huhtaniemen Tiina, joka on ohjeen tehnyt, on kirjoittanut kauniita sanoja, jotka sopivat jokaisen elämään, ainakin joskus. Neulominen kun vaan on jotenkin terapeuttista ja rauhoittavaa. Alla suora lainaus Titityyn sivuilta:

      Neulominen pitää minut pinnalla. Varsinkin silloin, kun elämä meinaa upottaa, hukuttaa arjen             virtaan. Silloin en osaa muuta kuin neuloa silmukka silmukalta tunteeni pinnoiksi ja muodoiksi.         Antaa tunteen viedä ja muokata viimeiset jaksamisen pisarat hennoksi pitsiksi tai rosoisen sileäksi       tasoksi. Tätä huivia neuloessa mietin kaipuuta, ikävää, suruakin. Niitä omia tummia hetkiä,                 jolloin en muuhun pystynyt.


Neulominen huivin alussa ei meinannut ottaa onnistuakseen. Pienen pohdiskelun ja ystävän neuvon avulla pääsin vauhtiin. Huivi oli lopulta juuri sopivan tasoinen minulle. Ei liikaa laskemisia eikä vaikeaselkoisia rivien lukemisia. Reikärivistöissä kävi niin, että silmukoiden laskeminen unohtui, kun neuloin hyvässä seurassa. En jaksanut purkaa ja tein reikäkerroksen muutamaa kerrosta myöhemmäksi. Ei taida käytännössä haitata yhtään. 

neulominen, huivi, diy, pitsineule

Huivista tuli ihana. Lankana Isagerin Alpaca 2. Huiviin kului yksi vyyhti kumpaakin väriä.

Viimeinen kuva on otettu Kansalaisopiston tuotekuvauskurssilla. Sain sieltä paljon käytännön vinkkejä ja hyvää harjoitusta parin viikonlopun aikana. Minä otin huivista kuvan ja muutama kurssilainen piteli lamppuja oikeassa kulmassa ja yksi pudotti kahvipapuja mummoni vanhaan kahvikuppiin. Yhteistyöllä onnistui hyvin. Olisipa kotonakin aina hyviä valokuvaajia avustajina omia töitä kuvatessa.

4 kommenttia:

 1. Olipa heti tultava blogiin kurkkaamaan! Kaunis malli ja ihanat värit! Taidankin tehdä samanmoisen, tuo keltainen väri jotenkin kiehtoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kesätuulia! Tää on kyllä ihana malli, eikä ollenkaan liian vaikea. Ja keltainen sopii niin hyvin tähän kevään odotukseen. Kannustan sua kyllä neulomaan oman Kaipuun, sen jälkeen ihmettelet, kuinka olet pärjännytkään ilman sitä👍😊

   Poista
 2. Todella kaunis huivi ja todella kauniit kuvat!
  Ymmärrän tuon neulonnan terapeuttisen puolen hyvin. Kerran, kun jouduin odottamaan todella vaikeaa tietoa, neuloin yhdet villasukat päivässä. Oli pakko saada jotain tekemistä käsille. Ja mihinkään muuhun kuin neulontaan, en olisi kuitenkaan pystynyt keskittymään. Neulonta piti minut sen päivän pinnalla ja sai ajatukseni rauhoittumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Hienoa kuulla sun kokemus neulonnan hyvästä vaikutuksesta. Niinhän se just on, neulominen pitää pinnalla❤

   Poista

Kiitos kommentistasi!