maanantai 24. huhtikuuta 2017

Tämän vuoden (ehkä) ainoa villasukkapostaus

Neulon villasukkia melko harvoin. Äitini on pitänyt perheemme niin hyvin sukissa, ettei ole ollut tarvetta. Tämän talven aikana olen kuitenkin neulonut jopa kahdet ja puolet sukat.


Rakas ystäväni täytti pyöreitä vuosia ja halusin neuloa hänelle sukat lahjamme kylkeen. Ostin Neuloosista ihanaa silkki-villa-lankaa. Halusin malliin vähän jotain erityistä, mutta helppoa. Löysin Hääräämön sivuilta kivan valepalmikkomallin, jota päätin käyttää. Tykkäsin palmikon neulomisesta siksi, ettei siinä tarvittu ollenkaan lisäpuikkoa. Sukista tuli kivat ja lahjan saaja oli niihin tyytyväinen. Kaiken lisäksi ne olivat jalkoihin juuri sopivat.Toiset sukat neuloin tyttärelleni. Toiveena oli ohuet, lyhytvartiset, talvikenkään mahtuvat harmaat sukat. Lankana oli Alize, jonka ostin myös Neuloosista. Neuloin sukkia automatkoilla joululoman aikana ja yritin saada ne pikaisesti valmiiksi. Tammikuu kun on tunnetusti pakkaskuu, enkä halunnut lapseni palelluttavan varpaitaan.


Sukista tuli ihan perussukat. Hyvät ja käyttöön sopivat. Ja sain ne valmiiksikin ennen kovia pakkasia.Puolikkaat sukat ovat tekeillä itselleni. Ovat olleet jo viime talvesta asti, mutta muut projektit ovat aina menneet edelle. Enää niitä ei kannata edes tehdä, koska kaikki mukavammat keväiset käsityöt vievät kaiken huomion. Katsotaan olisiko ensi talvena valmiina jo sukat molempiin jalkoihin.


6 kommenttia:

 1. Villasukat on aina ihania. :) Jostain syystä nuo harmaat lyhytvartiset olivat kovasti mieleeni. Ehkä juuri kaikessa simppeliydessään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, villasukat tuo jotenkin turvallisuutta ja pysyvyyttä elämään 😊 Harmaat olivat meidän teininkin mieleen, koska ne ovat olleet jalassa joka päivä.

   Poista
 2. Onhan tätä vuotta vielä jäljellä, ehdit hyvin kutoa sukalle parin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Tuija. Eiköhän se jossain vaiheessa vuotta valmistu😊

   Poista
 3. Villasukkia tarvii täällä päin maailmaa kyllä aina :). Nuo villa-silkki sukathan ovat ihan luksusta. Törmäsin marraskuun kässämessuilla muistaakseni Silkkituonti Sorrin ihaniin silkkilankoihin ja sieltä mieleeni jäi pyörimään vaaleat silkkilangasta neulotut unisukat. Seuraavilta messuilta aion ostaa sitä lankaa ja neuloa itselleni ensi talveksi suloiset unisukat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, silkkisukat on kyllä luksusta. Niitä oli ihan ylellistä neuloakin, koska lanka tuntui neuloessakin niin pehmeältä. Silkkiset unisukat kuulostaa kyllä ihanilta ja varmasti lämmittäviltä ensi talven pakkasissa. Onneksi sinne on vielä vähän aikaa... :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!