Siirry pääsisältöön

#miundesign- kirja

Kirjavinkki                                             Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerus Kustannus Oy: ltä


Miia Laakson #miundesign -ideoi, suunnittele, neulo ja virkkaa -kirja saapui ilokseni syksyisen pimeänä päivänä. Tämä kirja on juuri sellainen, jota olen viime vuosina kaivannut. Oli ihanaa saada kirja omaa osaamista lisäämään ja innostamaan omien suunnitelmien toteuttamisessa. Aikaisemmin olen tehnyt paljonkin varsinkin neuletöitä valmiista ohjeista, mutta viime aikoina uskaltautunut myös kokeilemaan ilman ohjetta. Kirjasta sain lisärohkeutta ja paljon tarpeellisia ohjeita.


Kirja on juuri sitä, mitä otsikko lupaakin. Se sisältää inspiraatiota omaa suunnittelua varten ja auttaaa toteuttamaan omia suunnitelmia. Kirjan alussa on perusohjeet neulomiseen ja virkkaamiseen. Niiden avulla kertautuu perustekniikat, kavennukset, lisäykset ym. Alkuosio sisältää myös ohjeet mm. erilaisiin tapoihin luoda silmukoita. Tämän jälkeen on neulomisesta osiot myssy, huppu, kaulahuivi, kolmiohuivi, briossi ja yläosa. Jokainen osio sisältää ideoita malleihin, esittelyjä erilaisista pintaneuleista ja kavennuksista ja rutkasti muita ideoita. Jokaisen osion lopussa on pari valmista työtä ohjeineen. Neulonnan jälkeen on virkkausvinkkejä sisältäen osiot ympyrä, neliö, pussukka, veska ja lätsä. Tässä osiossa samaan tapaan vinkkejä jokaiseen aiheeseen, erilaisia tekniikoita, koristeluideoita ja lopussa pari valmista ideaa ohjeineen. 


Kirja on erittäin inspiroiva ja se saa itselle sellaisen olon, että minähän osaankin jatkossa itse suunnitella omat neuleeni ihan helposti. Kirjan ohjeet ovat selkeät ja antavat omalle suunnittelulle selkeät raamit, mutta jättävät vapauden toteuttaa itselle sopivimmat ideat. Itse innostuin kirjan ohjeista erityisesti pitkien silmukoiden käytöstä, mitä en ole ennen kokeillut, erilaisista pitsineulepinnoista ja briossin neulomisesta. 


Kirjan saapumisen aikoihin suunnittelin muutaman silkkisen jämälankakerän käyttöä. Aloitinkin neulomaan itselleni neulepaitaa kirjan ohjeiden mukaan. Paita on edennyt hyvin ja vaikuttaa siltä, että siitä tulee sopiva. Joululahjaneuleet ovat vain tässä vaiheessa vuotta ohittaneet omat neuleet, joten palaan jämälankapaitaan joulun pyhinä. Ehkä tammikuussa pääsen esittelemään sen teillekin. 


Voin suositella kirjaa neulomisen tai virkkaamisen perusasiat osaaville, jotka uskaltaisivat kokeilla omia käsitöitä myös ilman valmista ohjetta. Tästä kirjasta saa potkua siihen suuntaan. Kirja olisi myös ihana joululahja.

Inspiroivaa viikkoa!

Kommentit

  1. Kuulostaapa kivalta kirjalta! Minulla on vähän sama juttu, että pikkuhiljaa alkaa mieli tehdä uskaltautua suunnittelemaan omia neuleita. Kun vain olisi vähän enemmän aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että samanlaisia ajatuksia on sullakin. Eikö ole ihana huomata, että voi luottaa omiin taitoihin eikä tarvitse enää niin paljon roikkua kiinni ohjeessa. Aikaa voisin minäkin ottaa itselleni hieman lisää. Varsinkin sellaista pelkkää käsitöidentekoaikaa. Toivotaan, että sitä järjestyy ainakin joskus <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Elämäni ensimmäinen neulottu hame

Sain joku aika sitten KlompeLOMPE-kirjan arvioitavaksi ja ihastuin kirjaan välittömästi. Sen tyyliin, sopivan tuntuisiin ohjeisiin ja suloisiin kuviin. Kirjasta bongasin neulotun hameen ohjeen, joka sai ajatukseni liikkeelle. Eipä ollut aikaisemmin tullut edes mieleen neuloa hametta. Se tuntui jotenkin mahdottomalta. Toisaalta, käytänhän trikoista hametta, miksen siis neulottuakin. Lisäksi talvisin palelen töissä jatkuvasti, joten lämmittävät vaatteet eivät olisi pahitteeksi. Miksi siis hame ei olisi seuraava neuleprojekti? Lainasin kirjastosta toisenkin KlompeLOMPE- kirjan, Ihania neuleita lapsille. Sieltä löytyi Siksak- hame mielestäni vielä kauniimmalla pintaneulekuviolla. Se siis valikoitui lopulta neulottavakseni. Ostin Neuloosista Langin Novena baby alpaca- lankaa, joka on hyvälaatuista ja kestää jonkin verran kulutusta. Vyötteen tietojen mukaan lanka kestää jopa 30 asteen hellävaraista konepesua. Hame joutuu paljon kovempaan käyttöön kuin vaikkapa paita tai huivi, joten la