Siirry pääsisältöön

Hyvää adventtisunnuntaita!

 

Tänä vuonna joulukuu tuli jotenkin yllättäen. Syksy tuntui pitkältä, mutta kuluikin loppujen lopuksi nopeasti. Minulla on ollut tapana askarrella adventtikynttelikkö tai vastaava joulunodotukseen. Tänä vuonna en ole sitä edes ehtinyt ajatella, mutta onneksi on näitä aikaisempien vuosien kynttelikköjä. Tänään sytytän ensimmäisen kynttilän toissa vuonna askartelemani kynttelikön kynttilään. Siihen olen käyttänyt kylpyhuoneen laatan, kynttilän pidikkeitä ja vanhoja avaimia. Postauksen pääset lukemaan tästä.


Vuonna 2017 rakensin adventtikynttelikön eri kokoisista lasipulloista, joihin taivuttelin metallilangasta numerot. Asettelin pullot puiselle tarjottimelle, johon lisäsin vielä punaisen huopakankaan alle peittämään tarjottimen kuviot. Tämän kynttelikön postaukseen pääset tästä.
Neljä vuotta sitten adventtikynttelikköömme kuului neljä valkoista pöytäkynttilää, joihin olin piirtänyt numerot kynttilävärillä. Kynttilät asettelin mummoni vanhan kakkuvuoan päälle. Alle laitoin pienen joulupöytäliinan, jonka olen itse kirjaillut ristipistoilla yläasteikäisenä mummolleni joululahjaksi. Nyt kun mummoa ei enää ole, liina ja kakkuvuoka monen muun muiston kanssa muistuttaa rakkaista. Tämän kyntttelikön postaus löytyy täältä.

Joulu on aina ollut minulle inspiroivaa aikaa ja tykkäänkin askarrella ja tehdä jouluisia käsitöitä. Jos sinua kiinnostaa, aikaisempien vuosien jouluaiheisia postauksia löytyy tästä. Haluan myös muistuttaa Facebookin Käsityöblogien järjestämästä joulukalenterista, johon olen itsekin osallistunut useampana vuonna. Joulukalenteriin osallistuvat blogit löydät tästä. 1.12. on vuorossa Katrin tilkkublogi. Minun blogini vuoro on 14.12. Silloin luvassa on käsityöohje pieneen jouluaskarteluun. 

Ihanaa joulunodotusaikaa sinulle!

Kommentit

  1. Ihania ideoita! <3
    Oikein hyvää adventinaikaa! <3

    VastaaPoista
  2. Hauskoja ja oivaltavia kynttelikköideoita. Minun suosikkini on tuo lasipulloista tehty asetelma. Rentoa joulunodotusta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Elämäni ensimmäinen neulottu hame

Sain joku aika sitten KlompeLOMPE-kirjan arvioitavaksi ja ihastuin kirjaan välittömästi. Sen tyyliin, sopivan tuntuisiin ohjeisiin ja suloisiin kuviin. Kirjasta bongasin neulotun hameen ohjeen, joka sai ajatukseni liikkeelle. Eipä ollut aikaisemmin tullut edes mieleen neuloa hametta. Se tuntui jotenkin mahdottomalta. Toisaalta, käytänhän trikoista hametta, miksen siis neulottuakin. Lisäksi talvisin palelen töissä jatkuvasti, joten lämmittävät vaatteet eivät olisi pahitteeksi. Miksi siis hame ei olisi seuraava neuleprojekti? Lainasin kirjastosta toisenkin KlompeLOMPE- kirjan, Ihania neuleita lapsille. Sieltä löytyi Siksak- hame mielestäni vielä kauniimmalla pintaneulekuviolla. Se siis valikoitui lopulta neulottavakseni. Ostin Neuloosista Langin Novena baby alpaca- lankaa, joka on hyvälaatuista ja kestää jonkin verran kulutusta. Vyötteen tietojen mukaan lanka kestää jopa 30 asteen hellävaraista konepesua. Hame joutuu paljon kovempaan käyttöön kuin vaikkapa paita tai huivi, joten la