Siirry pääsisältöön

Hyvää adventtisunnuntaita!

 

Tänä vuonna joulukuu tuli jotenkin yllättäen. Syksy tuntui pitkältä, mutta kuluikin loppujen lopuksi nopeasti. Minulla on ollut tapana askarrella adventtikynttelikkö tai vastaava joulunodotukseen. Tänä vuonna en ole sitä edes ehtinyt ajatella, mutta onneksi on näitä aikaisempien vuosien kynttelikköjä. Tänään sytytän ensimmäisen kynttilän toissa vuonna askartelemani kynttelikön kynttilään. Siihen olen käyttänyt kylpyhuoneen laatan, kynttilän pidikkeitä ja vanhoja avaimia. Postauksen pääset lukemaan tästä.


Vuonna 2017 rakensin adventtikynttelikön eri kokoisista lasipulloista, joihin taivuttelin metallilangasta numerot. Asettelin pullot puiselle tarjottimelle, johon lisäsin vielä punaisen huopakankaan alle peittämään tarjottimen kuviot. Tämän kynttelikön postaukseen pääset tästä.
Neljä vuotta sitten adventtikynttelikköömme kuului neljä valkoista pöytäkynttilää, joihin olin piirtänyt numerot kynttilävärillä. Kynttilät asettelin mummoni vanhan kakkuvuoan päälle. Alle laitoin pienen joulupöytäliinan, jonka olen itse kirjaillut ristipistoilla yläasteikäisenä mummolleni joululahjaksi. Nyt kun mummoa ei enää ole, liina ja kakkuvuoka monen muun muiston kanssa muistuttaa rakkaista. Tämän kyntttelikön postaus löytyy täältä.

Joulu on aina ollut minulle inspiroivaa aikaa ja tykkäänkin askarrella ja tehdä jouluisia käsitöitä. Jos sinua kiinnostaa, aikaisempien vuosien jouluaiheisia postauksia löytyy tästä. Haluan myös muistuttaa Facebookin Käsityöblogien järjestämästä joulukalenterista, johon olen itsekin osallistunut useampana vuonna. Joulukalenteriin osallistuvat blogit löydät tästä. 1.12. on vuorossa Katrin tilkkublogi. Minun blogini vuoro on 14.12. Silloin luvassa on käsityöohje pieneen jouluaskarteluun. 

Ihanaa joulunodotusaikaa sinulle!

Kommentit

  1. Ihania ideoita! <3
    Oikein hyvää adventinaikaa! <3

    VastaaPoista
  2. Hauskoja ja oivaltavia kynttelikköideoita. Minun suosikkini on tuo lasipulloista tehty asetelma. Rentoa joulunodotusta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h