tiistai 22. joulukuuta 2015

Lamput korviin

Joulukyntteliköistä palaa joka vuosi muutama lamppu. Palaneita pikkulamppuja oli kertynyt minulle useampia. Tänä jouluna päätin kokeilla, onnistuuko korvakorujen tekeminen niistä. Idean olen nähnyt joskus messuilla. 

kierrätyskorvakorut


lamppukorvakorut

Lampun kannassa oli kupera pää. Siihen oli tarkoitus porata reikä. Minulla on pieni Dremel-porakone, johon laitoin 2mm:n poranterän. Onneksi tämä korupuuhastelu on vain harrastukseni. Työturvallisuus ei nimittäin työhuoneessani ole ihan kohdillaan kaikilta osin. Porasin niin, että pidin lamppua kiinni vain kädellä ja tuin vähän pöytään. Muutaman kerran poranterä vähän lipsahti, mutta ei onneksi ehtinyt tehdä vahinkoa. Sain kuitenkin porattua muutamaan lamppuun reiät.


Reikään liimasin kaksikomponenttiliimalla hopeoidun kuparilangan pätkän. Lanka on vain noin 5 mm lampun sisällä. Katkaisin lankaa hieman kuvassa näkyvästä pituudesta ja kiersin siihen pyöröpihdeillä lenkin.


Alemmassa kuvassa keskellä näkyvän lampun päästä muoviosa murtui poratessa kokonaan ja poistin sen sivuleikkureilla. Siihen kokeilin liimata taivutetun metallilangan, jonka pujotin kannan sisään. Tästä saatan tehdä vielä kaulakorun.


Sitten vain korvakorukoukut lenkkeihin ja lamput korviin.
2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!