Siirry pääsisältöön

1-vuotisarvonta

Tasan vuosi sitten julkaisin elämäni ensimmäisen blogipostauksen jännittynein mielin. Ennen sitä oli edeltänyt monen vuoden harkinta ja haaveilu bloggaamisesta. Olin lukenut paljon blogeja, ihastellut toisten osaamista. Kynnys aloittamiseen oli suuri. Toisaalta ennen ensimmäistä postausta oli pitänyt myös harjoitella monen monta teknistä asiaa ja opetella kuvien siirtämiset ym. Siinä vaiheessa meinasin jo välillä luovuttaa. Koneet kun eivät ole minulle helppoja yhteistyökumppaneita. Nyt olen vuoden ajan tätä harrastanut ja innostunut entistä enemmän. Tekniset asiatkin sujuvat jo helpommin. Bloggaamisesta on tullut vuodessa tärkeä harrastus, blogista paikka, johon saan muistiin tekemäni käsityöt ja myös uusi sosiaalinen maailma. Hienoa, että teitä lukijoita löytyy. Iloitsen suunnattomasti teistä jokaisesta. Kiva, että moni on myös kommentoinut postauksiani. Blogi on tuonut siis monesta suunnasta iloa arkeeni, kiitos siitä teille!

Tämän kaiken kunniaksi onkin aika pistää pystyyn ensimmäinen arvonta. Tykkään virkata koruja pienellä koukulla virkkauslangasta. Joskus niitä tulee tehtyä yli oman tarpeen. Arvonkin teidän kesken virkkaamani turkoosit korvakorut. Virkattujen kukkien lisäksi korvakoruissa on käytetty hopeoituja, nikkelittömiä välirenkaita ja hopeisia, myös nikkelittömiä korvakorukoukkuja. Korvakorut ovat kevyet, pituus koukut mukaanlukien noin 6 cm. Virkattuja kukkia ei ole tärkätty tai käsitelty liimalla tai muulla. Jos korvakorut sattuvat jostain syystä likaantumaan, ne voi pestä käsin vedellä ja saippualla/tiskiaineella.


Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä postausta, jolloin osallistut arvontaan yhdellä arvalla. Jos haluat tuplata mahdollisuutesi voittoon, voit käydä tykkäämässä facebook-sivustani (linkki sivupalkissa) tai kommentoimassa siellä olevaa arvonnasta kertovaa linkkiä. Silloin saat käyttöösi kaksi arpaa. Ilmoita kommentissasi arpojesi lukumäärä. Jos osallistut anonyyminä, laita kommenttiin ainakin nimesi ja halutessasi myös sähköpostiosoitteesi. Aikaa on viikon verran eli 25.10. klo 24 asti. Suoritan arvonnan seuraavana päivänä ja ilmoitan siitä saman tien.


Onnea arvontaan! Minä juhlistan yksivuotisbloggaajataivaltani jatkamalla keskeneräisiä käsitöitäni, joita jostain syystä tällaisella helposti innostuvalla ihmisellä tuntuu riittävän.

Kommentit

 1. Mukana yhdellä. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Yhdellä arvalla mukana:)
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Olen mukana yhdellä arvalla,
  miianblogi(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea ihanalle yksivuotiaalle! 💕
  Mahtavaa, että rohkenit aloittaa blogin. Se on antanut meille lukijoille paljon ideoita ja iloa!
  Osallistun ihanaan arvontaan kahdella arvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💕 Ihanaa kuulla, että blogi on tuonut ideoita. Iloa se on antanut paljon myös minulle itselleni😊

   Poista
 5. Onnea 1-vuotiaalle! (: Yhdellä arvalla mukana ihanassa arvonnassa.

  - Saraana (saraana.makela@gmail.com)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut vuoden vanhalle :)
  Onpa söpöt korvikset! Yhdellä arvalla mukana
  talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 7. Mukana yhdellä arvalla :)

  vinski.kissa@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka kauniit! Mukana kahdella arvalla ^_^ kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna! Kauniit korvikset ovat jo melkein matkalla luoksesi :-) Onnea vielä voitosta!

   Poista
 9. Kahdella mukana!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Synttärionnea! Mukana yhdellä arvalla. :)
  minkamaaria@suomi24.fi

  VastaaPoista
 11. Airiina
  Yhdellä arvalla osallistun, onnea 1 vuotiaalle blogille, ihanat korvakorut jotka sopisivat minun asuuni hyvin.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 12. Mä tykkään kans virkata ohkaisesta langasta. Korvikset ovat kauniit.

  VastaaPoista
 13. Yhdellä arvalla mukana :)

  mimyy93@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Ihanat korvikset! Tykkään niin sinisestä! Yhdellä arvalla mukana !

  VastaaPoista
 15. Kiva blogi ja mukana arvonnassa yhdellä arvalla :)
  t. Ulla

  VastaaPoista
 16. Henna28
  Sinulla on hyvä blogi jota on helppo seurata, yksi arpa, osallistun arvontaan.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 17. Yhdellä mukaan. Onpa söpöt korvikset! Iloa bloggailuun edelleen.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 18. Kiitos kaikille osallistumisesta arvontaan, onnitteluista ja ihanista kommenteista <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…

Idea ylioppilaan rahalahjaan

Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.

Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.

Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta…