lauantai 15. lokakuuta 2016

Maitopurkkien kierrätystä

Olen usein ihastellut entisaikojen koulukäsityönäkin tehtyjä rasioita tai kulhoja, jotka oli tehty vanhoista postikorteista ompelemalla niitä yhteen. Päätin kokeilla samaa ideaa itsekin. Minulla ei ollut tallessa juurikaan postikortteja, niitä kun ei nykyään niin usein lähetellä. Niinpä jouduin turvautumaan arkisempaan materiaaliin, nimittäin maitopurkkeihin. Niistä saa helposti juuri sopivaa pahvia. Suunnittelin tekeväni kuusikulmaisen rasian.


Huuhtelin purkit ja leikkasin sivuista sopivia paloja. Rei'itin reunat revolveripihdeillä. Rasian pohjia varten liimasin muutaman pahvin osittain päällekkäin, jotta sain kuusikulmaisen, tarpeeksi leveän palan.


Ompelin kaksi maitopurkin palaa pykäpistoilla toisiinsa. Näin kiersin kaikkien rasian kappaleiden reunat. Lopuksi ompelin pykäpistoista osat kiinni toisiinsa.

maitopurkki, kierrätys, diy, askartelu, pykäpisto

Sain kivan säilytysrasian vaikkapa kynttilöille. Tosin rasia on melko kevyt ja nämä kynttiläni (tähän tarkoitukseen) hieman liian pitkiä. Paremmin rasia sopisi ehkä kynäpurkiksi tai puikkojen säilytykseen. Sopii myös hyvin neuloessa lattialla pyörivän lankakerän pesäksi. Rasian voisi tehdä myös matalampana tai vaikka neliön tai kahdeksankulmion muotoisena. Ja ensi joulun joulukortit voisi kierrättää vaikka näin.

maitopurkki, kierrätys, diy, pykäpisto,8 kommenttia:

 1. Kaunis purkki! Tuota materiaalia kertyy meillä melko paljon, niin mukava saada lisää ideoita sen hyödyntämiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, jos idea menee käyttöön. Joo ja materiaalia kyllä riittää😊

   Poista
 2. Mää katsoin kuvia, jotka ovat mielestäni onnistuneita, vaikka onkin hämärää. Itse tulee syksyllä ja talvella painiskeltua valon riittämättömyyden kanssa, mutta näköjään homman voi hoitaa näinkin :) Purkit ovat myös kauniita ja huolella tehtyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Joo, luonnonvalo ei ole onneksi ainut valonlähde. Kannattaa kokeilla erilaisia valoja ja kirkkaimmat voi himmentää vaikka jollain ohuella paperilla. Tsemppiä omiin blogikuvauksiin, onneksi valoa on nyt jo riittävästi.

   Poista
 3. Tämähän on hauska idea vaikka täditettävien kanssa puuhailtavaksi! Ja kiva, kun voi tuunata vaikka miten :)

  Minttu, Kivempi blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttu! Niin on. Ideaa voi muunnella aika monella tavalla ja materiaalit saa melkein ilmaiseksi :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!