lauantai 8. lokakuuta 2016

Pannunalunen kruunukorkeista

Kesällä lahjaksi saamani Marimekon teepannu kaipasi alleen kipeästi jotain tyyliin sopivaa pannunalusta. Olin nähnyt jossakin (valitettavasti en enää muista missä) virkkauksella päällystetyistä kruunukorkeista tehdyn pannunalusen. Metsästin ohjetta netistä, mutten sellaista löytänyt. Päätin siis soveltaa omasta päästäni. 


Virkkasin 19 kruunukorkin päälle Novitan 7 veljestä-langalla päällykset. Virkkasin aloitussilmukkaan 6 kiinteää silmukkaa. Sen jälkeen muutama kerros niin, että jokaiseen silmukkaan virkkasin kaksi kiinteää silmukkaa. Sen jälkeen kerros tai kaksi niin, että joka toiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa ja joka toiseen yksi. Kun pyörylä ylettyi korkin reunoille, aloin kaventamaan. Jätin joka kolmannen silmukan väliin. Näin muutama kerros. Lopuksi tein kiinteitä silmukoita vain joka toiseen silmukkaan. Aloituslangan tungin virkkauksen sisälle ennen kuin pyörylä umpeutui.


kruunukorkki, diy, kierrätys

Päättelin langat ja ompelin ensin keskipalluran ympärille kuusi palluraa muutamalla pistolla. Tämän jälkeen ompelin vielä uloimmalle kerrokselle loput pallurat.


Pannunalusesta tuli juuri oikean tyylinen. Se on myös toimiva ja tyylikäskin. Pitäisiköhän seuraavaksi virkata oikein värikäs pannunalunen. Korkkeja kun vielä jäi. Voisi olla sopiva työ jämälangoille.Oikein rentouttavaa, syksyistä viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Tämähän näyttää kivalta! Heti aloin miettimään, miten saisin kerättyä kruunukorkkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Tästä vois tulla hauskan näköinen käyttämällä eri värisiä langanloppuja. Kruunukorkkeja voi saada varmaan ravintoloistakin tai kavereilta, jos oma käyttö on minimaalista. Minä olen keräillyt korkkeja aina, kun kohdalle sattuu, niin niitä on sitten idean toteutusvaiheessa valmiina. Nytkin on uuden pannunalusen verran odottelemassa.

   Poista
 2. Onpa kivan näköinen. Tyylikäs. Jotenkin tutun näköinen. Onko tää semmonen malli ja idea, mitä on tehty joskus ennenkin? Ihan kuin muistaisin nähneeni mummollani tämän näköisen alusen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna! Tää on varmaan joku vanha malli, koska mullakin oli mielessä, että olen jossain tämäntapaisen nähnyt. Aloittaessani virkkuuta, yritin netistä etsiä ohjetta tai kuvia, mutta en löytänyt. Eli malli ei siis ole minun keksimäni. Voin hyvin kuvitella, että mummoilla on ollut käytössä juuri tällaisia.

   Poista
 3. Mullakin on mummolta perittynä pari tälläistä pannunalusta. Tämä sinun versiosi on nykypivään sopiva modernimpi versio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Johanna. Aurinkoa sun päivään☀️

   Poista
 4. Tämä on kyllä kiva, ja sama ajatus tuli, että olen tämäntapaisia nähnyt joskus jossain. Mutta niin ne ideat jalostuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tämä on luultavasti vanha idea. Ohjetta en löytänyt, mutta tämä on varmaan juuri sellainen ohje, joka kiertää tutuilta toiselle. Helppo toteuttaa ilman valmista ohjettakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!