Siirry pääsisältöön

Pannunalunen kruunukorkeista

Kesällä lahjaksi saamani Marimekon teepannu kaipasi alleen kipeästi jotain tyyliin sopivaa pannunalusta. Olin nähnyt jossakin (valitettavasti en enää muista missä) virkkauksella päällystetyistä kruunukorkeista tehdyn pannunalusen. Metsästin ohjetta netistä, mutten sellaista löytänyt. Päätin siis soveltaa omasta päästäni. 


Virkkasin 19 kruunukorkin päälle Novitan 7 veljestä-langalla päällykset. Virkkasin aloitussilmukkaan 6 kiinteää silmukkaa. Sen jälkeen muutama kerros niin, että jokaiseen silmukkaan virkkasin kaksi kiinteää silmukkaa. Sen jälkeen kerros tai kaksi niin, että joka toiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa ja joka toiseen yksi. Kun pyörylä ylettyi korkin reunoille, aloin kaventamaan. Jätin joka kolmannen silmukan väliin. Näin muutama kerros. Lopuksi tein kiinteitä silmukoita vain joka toiseen silmukkaan. Aloituslangan tungin virkkauksen sisälle ennen kuin pyörylä umpeutui.


kruunukorkki, diy, kierrätys

Päättelin langat ja ompelin ensin keskipalluran ympärille kuusi palluraa muutamalla pistolla. Tämän jälkeen ompelin vielä uloimmalle kerrokselle loput pallurat.


Pannunalusesta tuli juuri oikean tyylinen. Se on myös toimiva ja tyylikäskin. Pitäisiköhän seuraavaksi virkata oikein värikäs pannunalunen. Korkkeja kun vielä jäi. Voisi olla sopiva työ jämälangoille.Oikein rentouttavaa, syksyistä viikonloppua!

Kommentit

 1. Tämähän näyttää kivalta! Heti aloin miettimään, miten saisin kerättyä kruunukorkkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Tästä vois tulla hauskan näköinen käyttämällä eri värisiä langanloppuja. Kruunukorkkeja voi saada varmaan ravintoloistakin tai kavereilta, jos oma käyttö on minimaalista. Minä olen keräillyt korkkeja aina, kun kohdalle sattuu, niin niitä on sitten idean toteutusvaiheessa valmiina. Nytkin on uuden pannunalusen verran odottelemassa.

   Poista
 2. Onpa kivan näköinen. Tyylikäs. Jotenkin tutun näköinen. Onko tää semmonen malli ja idea, mitä on tehty joskus ennenkin? Ihan kuin muistaisin nähneeni mummollani tämän näköisen alusen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna! Tää on varmaan joku vanha malli, koska mullakin oli mielessä, että olen jossain tämäntapaisen nähnyt. Aloittaessani virkkuuta, yritin netistä etsiä ohjetta tai kuvia, mutta en löytänyt. Eli malli ei siis ole minun keksimäni. Voin hyvin kuvitella, että mummoilla on ollut käytössä juuri tällaisia.

   Poista
 3. Mullakin on mummolta perittynä pari tälläistä pannunalusta. Tämä sinun versiosi on nykypivään sopiva modernimpi versio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Johanna. Aurinkoa sun päivään☀️

   Poista
 4. Tämä on kyllä kiva, ja sama ajatus tuli, että olen tämäntapaisia nähnyt joskus jossain. Mutta niin ne ideat jalostuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tämä on luultavasti vanha idea. Ohjetta en löytänyt, mutta tämä on varmaan juuri sellainen ohje, joka kiertää tutuilta toiselle. Helppo toteuttaa ilman valmista ohjettakin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Kässähamsterihaaste- kesäkuu

Mieheni vanha kauluspaita oli menossa kirpparille. Mietin kuitenkin, josko käyttäisin kivan väristä ja ihan laadukasta kangasta johonkin omaan vaatteeseeni. Niinpä paita päätyi siihen kasaan työhuoneessani, missä on aika monta kivan väristä ja laadukkaasta kankaasta tehtyä vaatetta, jotka odottavat, että niille tehtäisiin jotain. Kässähamsterihaaste on kuin tehty näitä kasoja varten. Craft Candidaten Teresa ja minä haastoimme vuoden alussa kaikki kässähamsterit käyttämään omia kangas- ja lankavarastoja, tekemään keskeneräiset työt valmiiksi ja tarttumaan pitkäaikaisiin kasoihin, joita käsitöiden tekijöille vain kasaantuu. 

Niinpä minäkin otin käsittelyyn tämän mieheni vanhan kauluspaidan. Mietin, kuinka siitä tekisin itselleni jonkin kivan vaatteen. Selaillessani vanhoja käsityölehtiä, löysin sopivan ommeltavan vaatteen. Suuressa Käsityölehdessä 11-12/2017 oli kiva paita, jonka kaavoilla sain tehtyä itselleni uuden paidan miehen paidasta. Lehdessä paita oli tehty kokonaan uusista mat…