sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Korusetti betonista

Olen postannut betonitöistä jo melko monta kertaa. Jos olet kyllästynyt betoniaiheeseen, jätä tämä postaus lukematta. Betonijuttuja tulee varmasti jatkossakin, mutta ei onneksi ihan viikottain.

Vietimme viime syksynä kivan illan ystävieni seurassa  ja kokeilimme yhdessä betonitöiden tekemistä. Tässä postaus illan tuotoksesta omassa blogissani ja tässä ystäväni Riinan blogissa. Itse tein illan aikana vain muutaman työn ja päätin tällä kertaa kokeilla jo pitkään mielessä pyörinyttä betonikorujen tekoa.

Olin ottanut kotoa mukaani smoothie-pillin, sellaisen hieman normaalia paksumman. Leikkasin sen kolmeen osaan. Laitoin pillin pätkät yhteen teipattuina pystyyn limsapullonkorkkiin. Olin varannut mukaani myös hopeoitua kuparilankaa. Täytin varovasti pillit betonimassalla. Ja tämähän oli ihan tavallista betonia, ei mitään hienompirakeista. Tökkäsin kuparilangat jokaiseen pilliin massan keskelle. Jätin lankaa noin 2 cm näkyviin. Lankaa oli massan sisällä melkein koko pillin pätkän verran.


Tämä oli vain kokeilu ja sen vuoksi koruaihiot melkein unohtuivat terassillemme kuivumaan useamman kuukauden ajaksi. Lopulta uskaltauduin kurkistamaan, onnistuiko suunnitelmani. Revin varovasti muovin pötkylän ympäriltä.


Betoni oli hyvin kuivunut ja vaikutti yllättävän kovalta. Pätkäisin hieman kuparilankaa ja kiersin sen lenkille, johon pujotin korvakorukoukun tai palloketjun (löytyy ainakin täältä). Pötkylä tuntui hieman liian pitkältä ja raskaalta. Katkaisin käsin pötkylän alaosasta pienen pätkän pois. Näin alaosasta tuli hieman epätasainen ja jokaisesta pötkylästä yksilöllinen. Lakkasin pötkylät kahteen kertaan askartelulakalla.

koru betonista

betoninen koru

Koruista tuli kivat. Ne eivät ole liian raskaat, ovat rouheat ja samalla hillityt. Suosittelen kokeilemaan erilaisia juttuja betonista. Lopputulos saattaa yllättää positiivisesti.

10 kommenttia:

 1. Enpäs ole ajatellut, että betonia voisi käyttää koruihinkin. Kivan näköiset tuli!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin se oli joku yhtäkkinen idea, jota päätin kokeilla. Lopputuloksesta en tehdessä ollut yhtään varma. Kiitos, itsekin tykkään!

   Poista
 2. Toi kaulakoru esimerkiks vois olla hauska lahja opettajalle, jos sen maalaisi/lakkaisi valkoseksi tai millä tahansa muulla värillä. Muistuttaa meinaan liitua! Nää on ihanan rouheat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Hyvä idea! Liitua nää muistuttaakin.

   Poista
 3. Mielenkiintoisia kokeiluja ja tosi kiva lopputulos! Itse en olekaan tehnyt mitään betonitöitä, olen aina vähän huono kokeileen kovia matskuja, kankaat ja langat on enemmän kai sitten se oma juttu :). Noilla koruilla saa kyllä kivasti ilmettä vaatteisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkään en vielä vuosi sitten ollut tehnyt yhtään betonityötä ja nyt niitä on jo vaikka kuinka monta. Suosittelen kyllä kokeilemaan.

   Poista
 4. Kauniit korut! Ei minullekaan olisi tullut mieleen, että betonista voisi tehdä koruja. Mukava lukea täältä betonitöistä. Olen kokeillut betonitöitä vain kerran, mutta keräilen tässä ideoita, jospa joskus innostuisin enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! Ideoita betonitöihin taitaa olla Pinterestissä ja netissä muutenkin vaikka kuinka. Tsemppiä kokeiluihin, jos vielä innostut.

   Poista
 5. Mielenkiintoinen ja jännä katsella mitä tosta möykystä tuli.
  Siitähän tuli kauniit korut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itselläkin oli hieman epäileväinen olo lopputuloksen onnistumisesta. Sen vuoksi möykky jäikin pidemmäksi aikaa kuivumaan. Lopputulos kuitenkin yllätti positiivisesti minutkin :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!