torstai 6. heinäkuuta 2017

Neulegraffiti Jyväskylään Suomen Käsityön museon eteen

Jyväskylässä toimii kaikille avoin neuleryhmä nimeltään Kipakat. Keväällä olin ensimmäistä kertaa mukana kokoontumisessa. Siellä suunniteltiin Jyväskylän kävelykadulle Käsityön museon eteen, yhteistyössä museon kanssa, neulegraffitia. Innostuin ajatuksesta ja halusin ehdottomasti osallistua tekemiseen.

Tarkoitus oli tehdä kukkia ja lehtiä. Virkkasin Virpi Siiran Ympyräkirjan ohjeella muutaman persikan sävyisen kukan kotoa löytyneestä puuvillaisesta jämälangasta. Ystävältä sain juuri sopivaa, vihreää tekokuituista lankaa. Virkkasin siitä lehtiä Lesley Stanfieldin Virkkaa kukkia, perhosia ja korentoja -kirjan ohjeen mukaan. Kirjassa lehden nimi on Saksanpihlajan lehti. Kokeilin vielä ruusun virkkaamista saman kirjoittajan Anna kaikkien kukkien kukkia -kirjan ohjeen mukaan. Ruusuja tulikin nopeasti valmiiksi useampi kappale.

Juuri ennen Jyväskylän Neulefestareiden alkua valmis graffiti kiinnitettiin puihin. Kukat oli ensin kiinnitetty kanaverkkoon. Itse en päässyt kiinnittämisvaiheeseen mukaan, mutta kävin heti seuraavana päivänä kuvaamassa valmiit puut. Hienolta näytti! Ja oli kiva etsiä ja löytää puista omat kukat ja lehdet. Kiva, kun meitä virkkaajia ja neulojia löytyy tästäkin kaupungista useampi ja yhteistyöllä saimme näin hienon lopputuloksen. 

neulegraffiti

neulegraffiti

virkattu kukka

virkattu lehti


virkattu kukka

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on. Tämä taisi tietääkseni olla jo toinen kerta, kun Kipakat teki neulegraffitin kävelykadulle. Toivottavasti säilyvät puissa mahdollisimman kauan.

   Poista
  2. Missä päin Lahtea neulegraffiti on? En ole sattunut törmäämään.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Totta. Kaunis lopputulos on usean kädentaitajan aikaansaannos:-) Aurinkoista päivää sinulle!

   Poista
 3. Perjantaina "piipahdin" Jyväskylässä Neulefestareilla ja samalla kaupungillakin. Kivan näköisiä olivat! Toivottavasti säilyvät pitkään - olisi kiva nähdä ne vielä talvimaisemassakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin jostain sinun jutusta, että olit myös festareilla. Joo, toivotaan, että pysyvät puissa eikä kukaan halua rikkoa niitä.

   Poista
 4. Meilläkin on Valkeakoskella muutama neulegraffiti. Idea on hyvä ja graffitit kauniita. Harmi, että taitavat kohdata aikatavalla ilkivaltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kaikki eivät valitettavasti arvosta käsitöitä niin pajon, että antaisivat graffitien ilostuttaa rauhassa ohikulkijoita. Toivottavasti nämä säilyvät paikoillaan. Kiva, että teillä päinkin on tehty graffiteja.

   Poista

Kiitos kommentistasi!