perjantai 28. heinäkuuta 2017

Karttakorvakorut

korvakorut kartoista

Kesällä on kiva tehdä nopeasti valmistuvia askarteluja. Helppoja ja innostavia juttuja, jotka saa pikaisesti käyttöön. Sellaiset ovat nämä kesäkorvakorut, jotka tein lomalla eräänä iltana inspiraation iskiessä. Olin suunnitellut korujen tekoa jo viime kesänä, mutta idea oli unohtunut muiden ajankohtaisten suunnitelmien alle. Idea täältä.

Korulaatikossa oli pyörinyt käyttämättömät, melko suuret, kukkakuvioiset korvakorut. Olin ostanut ne muutama vuosi sitten tosi edullisesti. Tykkäsin korujen keveydestä ja muodosta, mutta kukkakuvio oli jotenkin ei niin minulle sopiva ja ehkä vähän turhan pliisu.


Vierailin alkukesällä lapsuuden kodissani. Museoreissulla otin mukaani turisteille tarkoitetun opaslehtisen, ajatuksenani katsoa siitä taidenäyttelyiden aukioloajat. Esitteessä oli tietojen lisäksi kivat kartat kaupungista oppaan lopussa. Ne olivat juuri sopivat ideani toteuttamiseen.


Leikkasin ympyrämuotin avulla neljä pyörylää kartasta. Yritin kohdistaa niin, että muutama minulle tärkeä paikka jäi ympyrän sisään. Liimasin Eri Keeperin ja veden sekoituksella ensin toisen pyörylän korun pintaan. Ylimenevät reunat hapsutin ja liimasin samalla seoksella korun takapuolelle. Kuivumisen jälkeen liimasin toisen, hieman pienemmän ympyrän korun takapuolelle. Nuppineulalla pistelin reiän samaan kohtaan, missä se oli ollutkin. Lakkasin vielä korun pinnan samalla vesi-liimaseoksella ja annoin kuivua.

Kiinnitin korvakorukoukut koruihin ja sain kesäkoruni heti käyttöön.

vanhat kartat

karttakorvakorut

vanhojen karttojen käyttö

Täällä meillä päin (Jyväskylässä) on pörrännyt muutaman päivän ajan helikoptereita, ralliautoja ja aika paljon ihmisiä. Karttakorvakoruthan sopii loistavasti myös ralliteemaan. 

Hyvää ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua!

kissa

17 kommenttia:

 1. Ihanat, vielä kun kartoissa on itselleen tärkeät paikat! <3

  VastaaPoista
 2. Kiva idea! Tykkään ajatuksesta, että itsekin tekisin. Ehkä jonain päivänä! Viimeinen kuva oli tietenkin paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Joo, meidän kissat on kauheen uteliaita ja tunkevat itsensä kuvaankin aina kun mahdollista. Tässä tilanteessa kissaa houkutteli pärekori, johon on ilmeisesti kiva mennä kerälle nukkumaan. Ja laita korvikset tekeille vaan , kiva jos sait inspiraatiota.

   Poista
 3. Innostava idea, ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Terassilla oli ihana auringonpaiste, niin kuvatkin onnistui hyvin.

   Poista
 4. Vitsit miten kiva idea! Ja vielä just toi, että kartoissa on merkitykselliset paikat! Ja kissa korissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katarimaria! Meidän kissaa pitää aina hätistellä pois kuvaustilanteista. Se on aina siellä missä muu perhekin. Tuossa korissa kuljetan eväitä tai säilytän keskeneräisiä käsitöitä. Mut jos kori on tyhjänä, sieltä löytää takuuvarmasti kissan😊

   Poista
 5. Oi, miten upeat kuvat olet saanut otettua! Karttakorvakorut ovat hauska idea - rintanappeja olen joskus nähnyt niistä tehdyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teresa! Aurinko paistoi yhtenä iltana niin kivasti terassile, että oli pakko mennä ottamaan kuvia valmistuneista töistä. Valo saa joskus ihmeitä aikaan.

   Poista
 6. Ihanat! Paljon paremmat kuin vanhat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria! Niin munkin mielestä👍

   Poista
 7. Ihan törkeän hyvä idea! Nuo ovat kauniit ja persoonalliset, tykkään :) Voi olla, että jos joskus löydän sopivat uhrattavat korvakorut voisin kokeilla itse samaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emilia! Kiva, jos idea menee käyttöön. Tuli mieleen, et onnistuishan korvikset vaikka vanerikiekoista tai miksei kartoilla vois päällystää vaikka vain pahvia. Liima kuitenkin suojaa jonkun verran, ettei kosteus ehkä haittaa.

   Poista
  2. Täytyy pitää mielessä :)

   Poista
 8. Huiput! Voisit tehdä näistä bisneksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole kyllä harkinnut uran vaihtoa, mutta jos oikein alkaa töissä tökkimään, pidän tämän idean mielessä😊

   Poista

Kiitos kommentistasi!