Siirry pääsisältöön

Reppu syyssateilta suojaan



Syksy on selvästi saapunut, vaikka viikonlopun ajan keli onkin ollut melkein kesäisen lämmin. Tänään sateet tuntuivat olevan kaukana, mutta on niihin kuitenkin varauduttava. Lokakuussa ei ilman sadevarusteita ehkä pärjää.

Meidän perheessä sateenvarjot harvemmin hukkuvat, mutta niitä tulee ostettua halpisversioina ja siksi ne usein hajoavat. Olin laittanut jemmaan mustan sateenvarjon, jonka mekanismi oli mennyt rikki. Ajattelin hyödyntää kankaan jollain tavoin. Kuten olen aiemminkin kertonut, pyöräilen työmatkani ympäri vuoden (pyöräilyyn liittyviä postauksia voi lukea tästä ja tästä). Usein sade yllättää ja silloin kaivelen repustani muovikassin, jolla yritän peittää reppuani. Mukana kulkevat sähköiset laitteet kun eivät sateesta oikein pidä.


Näin kerran kanssapyöräilijällä sadepäivänä repun suojuksen. Sellaisen urheilukaupasta ostetun version. Siitä oivalsin, että minähän teen sateenvarjon kankaasta itselleni samanlaisen. Irrotin kankaan sateenvarjon metalliosista. Kankaan keskelle jäi pyöreä reikä. Leikkasin sateenvarjon kiinnittämiseen tarkoitetusta nauhasta, jossa on tarranauhaa päässä, sopivan pyörylän, jonka ompelin reiän peitoksi. Sen jälkeen käänsin sateenvarjokankaan reunoilta parin senttimetrin käänteet ja ompelin ne suoralla ompeleella kiinni. Jätin pienen aukon, josta pujotin vanhan anorakin oranssia nyöriä. Nyöreillä saa kiristettyä sateensuojan repun ympärille.



Kujaan olisi voinut laittaa myös kuminauhaa, mutta ajattelin alkuun testata ilman. Se olikin hyvä ajatus, nimittäin käytimme suojaa apuna kotiparturin hiustenleikkuussa siten, että nyöri vedettiin kujastaan kokonaan pois. Laitoimme pyykkipojilla suojan kiinni olkapään kohdalta vaatteisiin. Lisävinkkinä voin kertoa, että suojaan voi laittaa maalarinteipillä merkin, mihin asti hiuksia voi leikata, jos on kyseessä suorat, pitkät hiukset. Näin saa leikattua oikean mittaiset hiukset, eikä tule yllätyksiä lopputuloksessa. Eli meidän talouden seuraavaksi hajoavan sateenvarjon kankaan käytän kyllä hiustenleikkaussuojaan. Sitten ei tarvitse nyöriä välillä irrotella ja taas pujotella takaisin.


Tällä tavalla sain melko helposti, pienellä ompelulla monikäyttöisen, pieneen tilaan menevän, arkea helpottavan asian roskiin menossa olevasta rikkinäisestä sateenvarjosta. Syksyn sateet saavat siis puolestani tulla.


Tämä postaus on osa Blogisisaret-yhteisön Tervetuloa syksy-postauksia. Löydät kaikki aiheen postaukset täältä. Teemapostaukset jatkuvat pitkälle lokakuuhun. Pysykäähän kuulolla. Blogisisarista löytyy taitavia eri aihepiireistä bloggaavia naisia ja minulla on ilo kuulua tähän kannustavaan ja sisarelliseen porukkaan.

Eilinen Korpinkiven tupa-blogin postaus syksyisistä lastenkirjoista löytyy täältä ja huomenna, maanantaina, voitte lukea Craft Candidaten neulotun sohvatyynyn ohjeen löydät täältä.

Instagramissa #tervetuloasyksy


Kommentit

  1. Kiva ja tarpeellinen idea!
    Mukavia syyspäiviä:)

    VastaaPoista
  2. Vitsit miten oivaltava idea! Tosi kiva! Heti aloin miettiä, että voisin jostain tehdä samalla idealla suojat lasten kerhoreppuihin - ne kun sateenvarjoista huolimatta tuppaavat kastumaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sait vinkkiä omiin tarpeisiin. Sateenvarjon kangas on aika monikäyttöistä ja sadesuojia voi helposti ommella eri tarkoituksiin. Itse tarvitsisin pyörän satulaan suojan. Listan jatkoksi sekin idea😊

      Poista
  3. Kiitos vinkistä, nyt tiedän mitä vanhasta rikkinäisestä sateenvarjosta teen. Tämän ehkä jopa minä osaan ommella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Tämä on niin helppo ommella, että varmasti selviydyt. Rohkeasti vaan toteuttamaan😊

      Poista
  4. Loistava vinkki - itsekin olen pohtinut sadesuojan hankkimista repun päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan ompelukone laulamaan, jos rikkinäinen sateenvarjo löytyy😊

      Poista
  5. Ihan loistava idea! <3
    On mahtavaa, että "roskista" voi tehdä jotain noin kaunista ja hyödyllistä.
    Sun tuunaukset on aina niin tyylikkäitä ja loppuun asti vietyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Riina <3 Mä vaan tykkään niin roskista ja siitä, että niille saa keksittyä uuden elämän.

      Poista
  6. Kiva vinkki, Kati! Minullakin on yksi sateenvarjokangas odottamassa uusiokäyttöä - ajattelin tosin jumppa-/uintikassin siitä tehdä. Aiemmin tein lasten kurahousuista läppärilleni ekstra-sadesuojan. Enpä ole siitä muistanut tehdä postausta. Nämä tällaiset ovat kyllä hyviä diy-juttuja, hyödyllisiä ja melko helppoja. Ihania syyspäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uimahallikassi olis kans tosi hyvä idea. Ja kurahousuista saa vielä varmemmin vedenpitävät suojat. Meiltä ei enää kuriksia löydy, mut idea on hyvä. Kiitos, syyspäivätoivotukset myös sulle!

      Poista
  7. Tämähän oli näppärä vinkki ja tykkäsin erityisesti siitä, että tässä on mukana kierrätystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu! Mä innostun helposti kierrätysideoista ja siksi niitä jaan myös muille.

      Poista
  8. Kätevä juttu,kyllä reppu sadesuojan tarvitsee. Läpi se vesi menee jos oikein kunnolla sataa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Ja ilman sadesuojaa kirjat ja ipadi kastuneet. Eli kannattaa suojata reppukin :-)

      Poista
  9. Tämä tuli loistavaan aikaan! Mun rinkan suojapussi meni rikki. Tämä ohje on täydellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hienoa, että ohjeesta on sulle iloa :-)

      Poista
  10. Tuo reppusuojus on meilläkin käytössä retkillä, ja todettu se erittäin tarpeelliseksi. Ihanaa syksypäivää sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tarpeellinen varsinkin syksyisin :-) Kiitos samoin sulle!

      Poista
  11. Loistoidea! Tuo hiustenleikkuukaapu myös. Sateenvarjot hajoaa ärsyttävän helposti. Hyvä, jos keksii niille uusiokäyttöä. P.S. jaoin postauksesi blogini fb-sivulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sanna! Tuon hiustenleikkuukaavun keksin vähän vahingossa, kun satuin ompelemaan samoihin aikoihin tätä reppusuojaa ja kun lapsi leikkasi hiuksiani. Tarve oli jollekin suojalle ja sitten keksin kokeilla tätä. Ja sehän toimikin loistavasti. On totta, että sateenvarjot hajoavat todellakin ärsyttävän nopeasti. Kalliita ei taas raaski ostaa, kun epäilee niidenkin hajoavan. Ehkä jonkun sateenvarjokankaan pystyy kierrättämään näillä ideoilla. Kiitos sulle postauksen jakamisesta <3

      Poista
  12. Mää aloin heti jatko kehittelemään tuota hiustenleikkusuoja-ideaa. Sateenvarjokankaaseen voisi tehdä aukileikkauksen ja ommella siihen tarrat. Ehkä reikää keskellä pitäisi suurentaa, näin hiustenleikkuusuoja olisi aivan salonkikelpoinen :) Inspiroiva postaus, en ole ennen kuullutkaan repun sadesuojasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän käytössä yksinkertainen hiustenleikkuusuoja oli ihan toimiva. Mut voishan sitä yhdistää kaksi sateenvarjokangasta ja tehdä just noita sun ehdottamia lisäyksiä, niin sais todellakin salonkikelpoisen, aikuisellekin riittävän kokoisen suojan. Nyt vaan toteuttamaan ideaa :-)

      Poista
  13. Voi miten mainio idea ja loistavaa kierrätystä😍👌Mukavaa alkanutta syksyä🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Samoin sulle, mukavaa syksyä ja paljon auringonpaistetta🍂☀️

      Poista
  14. Todella hauska idea! Nyt tiedän mihin käytän tuon vanhan sateenvarjon kun se vihdoin sanoo itsensä lopullisesti irti :) Kierrättäminen kunniaan! Ihanaa lokakuun alkua ja ihania syyshetkiä sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Emilia! Tähän onneksi saa materiaalia, kun syksyn tuulissa halvat sateenvarjot takuulla hajoavat :-) Kiitos, samoin sulle, ihanaa syksyä!

      Poista
  15. Komppaan edellisiä: tosi hyvä idea! Sateenvarjoja hajoilee silloin tällöin, niin nytpä on huippu idea, mitä tehdä niistä :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että ideasta on iloa! Kiitos, Laura, kommentistasi!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin oikein neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tullut tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkave

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Avainkaulanauhoja työpäivään

Töissä on hyvä, että avaimet ovat aina käden ulottuvilla. Kätevintä on roikottaa niitä kaulassa, jolloin ne eivät unohdu mihinkään pöydän nurkalle. Kaikissa vaatteissakaan ei ole aina taskuja, johon avaimet kätevästi saisi. Tällaisin ajatuksin aloin tekemämään itselleni avaikaulanauhoja, koska kyllästyin ei niin kovin kauniisiin mainoskaulanauhoihin. Huomasin myös, että todella pienellä väkertämisellä saa työpäivää piristävän asusteen valmiiksi. Nämä avainkaulanauhat kuuluvat pika-askarteluihin, ainakin helmiversioiden osalta. Eli tällaisen ehtii vielä pyöräyttää vaikka ystävälle lahjaksi huomisen ystävänpäivän kunniaksi. Varsinkin, jos kotona sattuu olemaan oikeanlaisia tarvikkeita. Valkoinen helmiavainnauha on tehty puuvillaisesta mustasta nyöristä ja valkoisista puuhelmistä. Taitoin pitkän nyörin kaksinkerroin ja laitoin keskelle avainrenkaan. Perään vuorotellen solmu ja helmi, niin monta kertaa kuin helmiä haluaa laittaa. Nyörin päät voi solmia niskan taakse yhteen