perjantai 8. syyskuuta 2017

Väriä päivään!

korvakorut diy

Olen säästellyt pidemmän aikaa puuvärikynien pätkiä. Ajatuksena on ollut korvakorujen tekeminen. Olen nähnyt värikynäkoruja myynnissä mm. Suomen Käsityönmuseolla. Nyt sain tehtyä sellaiset omaan käyttööni. Liimasin 7 kynänpätkää yhteen Eri Keeperillä. Levittelin liimaa reilusti, laitoin kynäniput kuminauhalla kiinni ja jätin kuivumaan.

värikynäkorvakorut

Kuivuneet kynäniput sahasin vannesahalla noin 4mm paksuiksi pyörylöiksi. Lakkasin pyörylät ja porasin yhden kynän keskustaan reiän. Siihen tein hopeoidusta kuparilangasta kolmion muotoisen pidikkeen, johon laitoin välirenkaan ja korvakorukoukun.

värikynä

Näiden korvakorukuvien myötä rentouttavan viikonlopun toivotukset! Sateisena perjantainahan voi päätä tyhjentää vaikka värityskirjan värittelyn merkeissä.

8 kommenttia:

 1. Ovatpa suloiset! Laitan idean muistiin ja askartelen joskus itsekin samantyyppiset. <3

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä tulivat yllättävän helposti valmiiksi. Samalla idealla voisi tehdä myös rintakoruja tai avaimenperiä. Kiva, että sait inspiraation😊 Vierailenpa myös sinun blogissasi.

   Poista
 2. Onpa kiva ja uusi idea! Olen nähnyt monenlaisia kynäkorviksia, mutta en näin toteutettuja.
  Ja kuvasi on niin tunnelmalliset.
  Ihanaa viikonloppua!🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina😊 Ja kiva kuulla, että kuvat on onnistuneet. Tällä viikolla kuvatessa muita juttuja on tuntunut, ettei oikein onnistu. Ihanaa viikonloppua myös sulle!

   Poista
 3. Kivat on korvakorut, ja tosiaan rintakorunakin voisi olla hieno. Kiitos ohjeesta! Pitääkin kerätä lukuvuoden aikana tulevat jämäpätkät omaan käyttöön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Niinpä, kynän pätkistä ei varmaan tule pulaa😊

   Poista
 4. Kiitos ideasta! Tämä tulee aivan ehdottomasti käyttöön. Mulla on kaikenlaisia kynän jämiä ja oon ajatellut että kyllä lapset ne käyttää, mutta ei heilläkään ole mielenkiintoa piirtää nysillä :) Tämä on loistava lahjaidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Idea on napattu jostain, en muista mistä. Lapsiperheessä varmaan kynänpätkiä riittää. Ja jo muutamasta pätkästä saa useamman korvisparin tai vaikka kaulakorun. Idea käyttöön vaan...

   Poista

Kiitos kommentistasi!