Siirry pääsisältöön

Väriä päivään!

korvakorut diy

Olen säästellyt pidemmän aikaa puuvärikynien pätkiä. Ajatuksena on ollut korvakorujen tekeminen. Olen nähnyt värikynäkoruja myynnissä mm. Suomen Käsityönmuseolla. Nyt sain tehtyä sellaiset omaan käyttööni. Liimasin 7 kynänpätkää yhteen Eri Keeperillä. Levittelin liimaa reilusti, laitoin kynäniput kuminauhalla kiinni ja jätin kuivumaan.

värikynäkorvakorut

Kuivuneet kynäniput sahasin vannesahalla noin 4mm paksuiksi pyörylöiksi. Lakkasin pyörylät ja porasin yhden kynän keskustaan reiän. Siihen tein hopeoidusta kuparilangasta kolmion muotoisen pidikkeen, johon laitoin välirenkaan ja korvakorukoukun.

värikynä

Näiden korvakorukuvien myötä rentouttavan viikonlopun toivotukset! Sateisena perjantainahan voi päätä tyhjentää vaikka värityskirjan värittelyn merkeissä.

Kommentit

 1. Ovatpa suloiset! Laitan idean muistiin ja askartelen joskus itsekin samantyyppiset. <3

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä tulivat yllättävän helposti valmiiksi. Samalla idealla voisi tehdä myös rintakoruja tai avaimenperiä. Kiva, että sait inspiraation😊 Vierailenpa myös sinun blogissasi.

   Poista
 2. Onpa kiva ja uusi idea! Olen nähnyt monenlaisia kynäkorviksia, mutta en näin toteutettuja.
  Ja kuvasi on niin tunnelmalliset.
  Ihanaa viikonloppua!🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina😊 Ja kiva kuulla, että kuvat on onnistuneet. Tällä viikolla kuvatessa muita juttuja on tuntunut, ettei oikein onnistu. Ihanaa viikonloppua myös sulle!

   Poista
 3. Kivat on korvakorut, ja tosiaan rintakorunakin voisi olla hieno. Kiitos ohjeesta! Pitääkin kerätä lukuvuoden aikana tulevat jämäpätkät omaan käyttöön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Niinpä, kynän pätkistä ei varmaan tule pulaa😊

   Poista
 4. Kiitos ideasta! Tämä tulee aivan ehdottomasti käyttöön. Mulla on kaikenlaisia kynän jämiä ja oon ajatellut että kyllä lapset ne käyttää, mutta ei heilläkään ole mielenkiintoa piirtää nysillä :) Tämä on loistava lahjaidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Idea on napattu jostain, en muista mistä. Lapsiperheessä varmaan kynänpätkiä riittää. Ja jo muutamasta pätkästä saa useamman korvisparin tai vaikka kaulakorun. Idea käyttöön vaan...

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…