sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Pintaneuleiden testailua hyväntekeväisyyspeiton tilkuissa


Kesätuulian Mutamäki-blogissa on tehty useampi ihana tilkkupeitto jollekin yksityishenkilölle, joka kaipaa lohtua arkeensa. Mielestäni todella ihanaa ja konkreettia hyväntekeväisyyttä. Kiitos siis Kesätuulialle <3 Tilkkuja ovat virkanneet ja neuloneet mm. blogin lukijat. Olin itsekin lukenut asiasta blogissa jo aiemmin, mutta tänä syksynä postaus kolahti ja päätin itsekin neuloa muutaman tilkun. Kesätuulian kokoama neljäs peitto on juuri lähetetty uudelle omistajalle eli minun tilkkuni pääsevät ilahduttamaan seuraavaa peiton saajaa.

ainaoikeinneule

Laatikosta löytyi lapseni kauan sitten valitsemaa lankaa, joka ei oikein ollut minun värinen. Se oli jäänyt käyttämättä silloiseen ideaan. Luulen langan olevan Novitaa. Ajattelin näiden suloisten värien sopivan tähän tarkoitukseen.

Ensimmäsen tilkun (kuva yläpuolella) neuloin kulmasta kulmaan, lisäten jokaisen puikon alussa yhden silmukan, kunnes sivun pituus oli 15 cm. Sen jälkeen kavensin jokaisen puikon lopussa yhden silmukan, kunnes silmukat loppuivat.

raeneule


Toiseen tilkkuun etsin netistä erilaisia pintaneuleita. Innostuin helposta raeneuleesta, jota en ollut aikaisemmin tehnyt. Tässä raeneuleella tehdyt lapaset. Itse neuloin kolme silmukkaa ennen langankiertoa. Tämä oli helppo tekniikka, jolla saa sileään pintaan kivaa elävyyttä.


Pintaneuleista innostuneena kokeilin täältä löytynyttä kivaa mallia (kuva yllä). Tätäkin oli hauska neuloa ja suunnittelinkin jo kaikenlaisia lapasprojekteja pintaneuleiden hyödyntämiseen.

helmibriossi

Viimeisenä kokeilin helmibriossia tai -patenttia. Kodin Kuvalehden sivuilla oli hyvä video, jonka avulla työ oli helppo aloittaa. Neuloksesta tuli pehmeää ja joustaa ja sitä oli kiva neuloa. Harmillisesti ainoan keräni lanka loppui tilkun puolivälissä eikä viimeisestä tullut siis valmista. Mutta opinpahan vielä helmibriossin neulomisen.


Tilkut on juuri postitettu Kesätuulialle. Toivon, että seuraavan tilkkupeiton myötä joku saa lämpöä, huolenpitoa ja hellyyttä arkeensa ja omaan elämäntilanteeseensa. 

14 kommenttia:

 1. Tosi nätti ja kivan näköinen malli. Mä otin malliohjeen, sopii vaikka sukanvarteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja aika helppo tehdä. Usein tällaiset kivan pintaneulekuviot unohtuu, vaikka niitä voisi käyttää juurikin vaikka sukan varteen.

   Poista
 2. Kauniita kuvioita kauniiseen tarkoitukseen. ♥

  VastaaPoista
 3. Mitä on toi ihana lanka? Tosi söpön väristä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi söpöä. Lanka on Novitan, jotain ainakin 5 vuotta vanhaa mallia. Se on sekoitelankaa, joka tuntuu ihanan pehmeältä. Harmillisesti lankaa ei enää kyllä ole saatavilla.

   Poista
 4. Hyvän käyttötarkoituksen olet keksinyt neulotuille mallitilkuille. Raeneule ja pisaran muotoinen kuvio olivat minun suosikkejani. Ehkä tuon keskeneräisen voisi käyttää neulegraffitiksi esim. auton krapan varteen :) Onko sulla tulossa jokin isompi projekti mihin suunnittelet näitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna, kommentistasi! Kesätuulian peittoprojekti innosti neulomaan tilkkuja. Olisin voinut neuloa ihan perusainaoikeinneuletta tai helmineuletta tai jotain tuttua. Päätin kuitenkin etsiä itselleni uusia pintaneulekuvioita, joita peittotilkkuissa pystyi helposti toteuttamaan. Tilkut siis matkaavat osaksi hyväntekeväisyyspeittoa ja samalla opin itse muutaman uuden kuvion :-)

   Poista
 5. Voi, kuinka ihana idea!
  Ja hyväntekeväisyyspeitossa upeat mallitilkkusi pääsevät varmasti oikeuksiinsa ja käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Tässä hyötyy kyllä kaikki :-)

   Poista
 6. Mukava idea ja kaunis toteutus!
  Kivaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 7. Onpas mukavan kuuloinen tempaus tuo tilkkupeite!
  Hyvä tilaisuus varmasti kokeilla erilaisia pintaneuleita kun ei tarvitse sen suurempaa palaa neuloa kerralla. Mä oon yleensä niin laiska kokeilemaan kaikkia kuvioneuleita, että jää sitten vähän yksinkertaisemman puolelle, vaikka yleensä ulkonäköä saisi helposti aika yksinkertaisillakin keinoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Jenni! Vastasin tähän jo viikonloppuna, mutta nyt huomasin, ettei vastaus ollut tallentunutkaan. Tilkkupeittotempaus oli juuri sellainen, että siihen oli vaikea olla lähtemättä mukaan. Pidän hyväntekeväisyydestä, johon voi osallistua oman ajan ja voimien mukaan ja apu menee lähelle. Kesätuulia on tehnyt tärkeää työtä. Olen samaa mieltä sun kanssa siitä, että usein neulon sellaista mikä on helppoa tai tuttua. Opin näitä tilkkuja tehdessä useamman pintaneulekuvion ja myös sen, että ne ovat oikeasti aika yksinkertaisia toteuttaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!