Siirry pääsisältöön

Mainospipon tuunaus


Kelien kylmetessä on ollut kaiveltava laatikoista vähän lämpimämpää päälle. Pipoasiat tuntuvat olevan aina minulle hankalia. Niitä  on sekä ostettuja että neulottuja useampia, mutta luottopipoja on harvassa. Tämän postauksen piposta on tullut kyllä yksi parhaista alkusyksypipoista. 


Meille oli kulkeutunut harmaa, trikoinen mainospipo. Pipossa oli miesten liikkeen mainos (siis tarkoitan sellaista rautakauppa-työkalu-auto-linjaa). En halunnut käyttää pipoa mainoksen kanssa, mutta tykkäsin pipon mallista. Samantyylinen pipo on helppoa ommella myös itse. Ohje löytyy esim. Mehukekkerit- blogista.


Olin virkannut viime vuosien aikana puuvillalangasta pyörylöitä erilaisten ohjeiden mukaan. Pyörylät olivat helppoja kesäkäsitöitä enkä ollut miettinyt niille sen tarkempaa käyttökohdetta. Kyseisten kuvioiden ohjeen alkuperää en ole kirjannut ylös, mutta luulen, että toinen on ainakin Virpi Siiran Ympyrä-kirjasta. Sieltä ainakin löytyy paljon kivoja ja helppoja, kuvallisia ohjeita. Ompelin pyörylät ompelukoneen suoralla ompeleella pipoon kiinni niin, että mainos sopivasti peittyy. Tämä on tietysti kurjaa kyseisen yrityksen kannalta, mutta ilman tuunausta pipo olisi joutunut kiertoon.


Blogisisarten tervetuloa syksy- aiheisia postauksia on kirjoitettu jo monena päivänä. Ehkä jo luitkin minun postaukseni sateenvarjokankaan kierrätyksestä tähän teemaan liittyen. Jos siis haluat unohtaa hetkeksi syksyn ankeuden ja harmauden ja keskittyä syksyn hyviin puoliin, voit lukea kaikki inspiroivat postaukset täältä. Tänään Katarimarian blogissa on osuvasti aiheena päähinekauden paluu ja sieltä löytyy myös linkki tosi kauniiseen neulepantaan, joka on kyllä aika käytännöllinen, vaikka tuokin ihan vähän ysärin mieleen. Pitäisiköhän itsekin laittaa panta puikoille pienenä välityönä...

Pitäkäähän päät lämpiminä!

Kommentit

 1. Taas niin kiva idea! 🍂
  Mäkin oon kuljeskellut energiajuoma-mainospipo päässä, vaikka en koskaan juo sellaista. Malli on vaan niin hyvä. Täytyykin kaivella omia virkkauksiaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Idea vaan käyttöön, vanhat virkkaukset peittämään energiajuoman mainoksia.

   Poista
 2. Yhtään ei näy mainos enää pitsien välistä. Tosi kiva tuli, minullekin kelpaisi tälläinen luottopipo. Hyvin olet valinnut värit, sointuva kokonaisuus, muttei kuitenkaan tylsä. Omaan luottopipooni on alkanut tulla pieniä reikiä, pian tarvitsenkin uuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkkä musta pitsipyörylä ei peittänyt mainosta, joten oli pakko laittaa päälle vielä toinen. Se olikin ihan hyvä juttu, koska kaksi pyörylää näyttääkin paremmalta kuin vain yksi. Kyllä jokainen tarvitsee ainakin yhden luottopipon, toivottavasti sinäkin löydät uuden.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oslo-pipo ja muut neulelahjat

Uusi vuosi on alkanut ja olen lomaillut oikein kunnolla. Olen ottanut rennosti ja viettänyt aikaa perheen kanssa kotoillen. Hämmästyksekseni olen katsonut jopa muutaman elokuvan ilman neuletta käsissäni. Poikkeuksellista minulle, mutta tauko tekee hyvää, mukavasta harrastuksestakin. Loppulomasta sain siivottua työhuoneeni ja tehtyä pari pitkään keskeneräisenä ollutta käsityötä loppuun. Joten voin aloittaa tämän vuoden melkein puhtaalta pöydältä.

Tässä postauksessa kuitenkin vielä viime vuoden neulomuksiani, nimittäin joululahjaneuleet. Minä harvemmin innostun mistään hitti-asiasta. Tai olen vähän mattimyöhänen ja toteutan idean vasta sitten, kun se ei enää ole hitti. Viime syksynä Oslo-pipoja valmistui monen bloggarin toimesta ja niitä vilahteli Insta-tileillä usein. Kiinnostuin piposta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Päätin neuloa kummipojalleni sellaisen joulupakettiin, koska arvelin alakouluikäisen käyttävän sellaista. Kummitäti kun ei ole ehkä muuten aallonharjalla nykymuodin suhte…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!