sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Mainospipon tuunaus


Kelien kylmetessä on ollut kaiveltava laatikoista vähän lämpimämpää päälle. Pipoasiat tuntuvat olevan aina minulle hankalia. Niitä  on sekä ostettuja että neulottuja useampia, mutta luottopipoja on harvassa. Tämän postauksen piposta on tullut kyllä yksi parhaista alkusyksypipoista. 


Meille oli kulkeutunut harmaa, trikoinen mainospipo. Pipossa oli miesten liikkeen mainos (siis tarkoitan sellaista rautakauppa-työkalu-auto-linjaa). En halunnut käyttää pipoa mainoksen kanssa, mutta tykkäsin pipon mallista. Samantyylinen pipo on helppoa ommella myös itse. Ohje löytyy esim. Mehukekkerit- blogista.


Olin virkannut viime vuosien aikana puuvillalangasta pyörylöitä erilaisten ohjeiden mukaan. Pyörylät olivat helppoja kesäkäsitöitä enkä ollut miettinyt niille sen tarkempaa käyttökohdetta. Kyseisten kuvioiden ohjeen alkuperää en ole kirjannut ylös, mutta luulen, että toinen on ainakin Virpi Siiran Ympyrä-kirjasta. Sieltä ainakin löytyy paljon kivoja ja helppoja, kuvallisia ohjeita. Ompelin pyörylät ompelukoneen suoralla ompeleella pipoon kiinni niin, että mainos sopivasti peittyy. Tämä on tietysti kurjaa kyseisen yrityksen kannalta, mutta ilman tuunausta pipo olisi joutunut kiertoon.


Blogisisarten tervetuloa syksy- aiheisia postauksia on kirjoitettu jo monena päivänä. Ehkä jo luitkin minun postaukseni sateenvarjokankaan kierrätyksestä tähän teemaan liittyen. Jos siis haluat unohtaa hetkeksi syksyn ankeuden ja harmauden ja keskittyä syksyn hyviin puoliin, voit lukea kaikki inspiroivat postaukset täältä. Tänään Katarimarian blogissa on osuvasti aiheena päähinekauden paluu ja sieltä löytyy myös linkki tosi kauniiseen neulepantaan, joka on kyllä aika käytännöllinen, vaikka tuokin ihan vähän ysärin mieleen. Pitäisiköhän itsekin laittaa panta puikoille pienenä välityönä...

Pitäkäähän päät lämpiminä!

4 kommenttia:

 1. Taas niin kiva idea! 🍂
  Mäkin oon kuljeskellut energiajuoma-mainospipo päässä, vaikka en koskaan juo sellaista. Malli on vaan niin hyvä. Täytyykin kaivella omia virkkauksiaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Idea vaan käyttöön, vanhat virkkaukset peittämään energiajuoman mainoksia.

   Poista
 2. Yhtään ei näy mainos enää pitsien välistä. Tosi kiva tuli, minullekin kelpaisi tälläinen luottopipo. Hyvin olet valinnut värit, sointuva kokonaisuus, muttei kuitenkaan tylsä. Omaan luottopipooni on alkanut tulla pieniä reikiä, pian tarvitsenkin uuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkkä musta pitsipyörylä ei peittänyt mainosta, joten oli pakko laittaa päälle vielä toinen. Se olikin ihan hyvä juttu, koska kaksi pyörylää näyttääkin paremmalta kuin vain yksi. Kyllä jokainen tarvitsee ainakin yhden luottopipon, toivottavasti sinäkin löydät uuden.

   Poista

Kiitos kommentistasi!