Siirry pääsisältöön

Mainospipon tuunaus


Kelien kylmetessä on ollut kaiveltava laatikoista vähän lämpimämpää päälle. Pipoasiat tuntuvat olevan aina minulle hankalia. Niitä  on sekä ostettuja että neulottuja useampia, mutta luottopipoja on harvassa. Tämän postauksen piposta on tullut kyllä yksi parhaista alkusyksypipoista. 


Meille oli kulkeutunut harmaa, trikoinen mainospipo. Pipossa oli miesten liikkeen mainos (siis tarkoitan sellaista rautakauppa-työkalu-auto-linjaa). En halunnut käyttää pipoa mainoksen kanssa, mutta tykkäsin pipon mallista. Samantyylinen pipo on helppoa ommella myös itse. Ohje löytyy esim. Mehukekkerit- blogista.


Olin virkannut viime vuosien aikana puuvillalangasta pyörylöitä erilaisten ohjeiden mukaan. Pyörylät olivat helppoja kesäkäsitöitä enkä ollut miettinyt niille sen tarkempaa käyttökohdetta. Kyseisten kuvioiden ohjeen alkuperää en ole kirjannut ylös, mutta luulen, että toinen on ainakin Virpi Siiran Ympyrä-kirjasta. Sieltä ainakin löytyy paljon kivoja ja helppoja, kuvallisia ohjeita. Ompelin pyörylät ompelukoneen suoralla ompeleella pipoon kiinni niin, että mainos sopivasti peittyy. Tämä on tietysti kurjaa kyseisen yrityksen kannalta, mutta ilman tuunausta pipo olisi joutunut kiertoon.


Blogisisarten tervetuloa syksy- aiheisia postauksia on kirjoitettu jo monena päivänä. Ehkä jo luitkin minun postaukseni sateenvarjokankaan kierrätyksestä tähän teemaan liittyen. Jos siis haluat unohtaa hetkeksi syksyn ankeuden ja harmauden ja keskittyä syksyn hyviin puoliin, voit lukea kaikki inspiroivat postaukset täältä. Tänään Katarimarian blogissa on osuvasti aiheena päähinekauden paluu ja sieltä löytyy myös linkki tosi kauniiseen neulepantaan, joka on kyllä aika käytännöllinen, vaikka tuokin ihan vähän ysärin mieleen. Pitäisiköhän itsekin laittaa panta puikoille pienenä välityönä...

Pitäkäähän päät lämpiminä!

Kommentit

 1. Taas niin kiva idea! 🍂
  Mäkin oon kuljeskellut energiajuoma-mainospipo päässä, vaikka en koskaan juo sellaista. Malli on vaan niin hyvä. Täytyykin kaivella omia virkkauksiaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Idea vaan käyttöön, vanhat virkkaukset peittämään energiajuoman mainoksia.

   Poista
 2. Yhtään ei näy mainos enää pitsien välistä. Tosi kiva tuli, minullekin kelpaisi tälläinen luottopipo. Hyvin olet valinnut värit, sointuva kokonaisuus, muttei kuitenkaan tylsä. Omaan luottopipooni on alkanut tulla pieniä reikiä, pian tarvitsenkin uuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkkä musta pitsipyörylä ei peittänyt mainosta, joten oli pakko laittaa päälle vielä toinen. Se olikin ihan hyvä juttu, koska kaksi pyörylää näyttääkin paremmalta kuin vain yksi. Kyllä jokainen tarvitsee ainakin yhden luottopipon, toivottavasti sinäkin löydät uuden.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…