Siirry pääsisältöön

Vetoketjukorvakorut


Minulla on tapana säästää työhuoneessani kaikenlaista. Se ei aina ole kovin järkevää, koska kaapit pursuavat tarvikkeita ja materiaaleja, joita ei välttämättä koskaan edes tarvitse. Yritän hillitä kierrätyspuuskiani ja olla järkevä siinä, mitä säästän. Olin leikannut mieheni jostain vanhasta takista vetoketjun irti. Vetoketju oli mielestäni kivan värinen. Suuren Käsityölehden ohje vetoketjukorvakoruista lehdestä 1/2012 oli jäänyt mieleeni ja nyt, kun oli syyslomakin, oli aika toteuttaa se.


Leikkasin vetoketjun kangasosaa pois niin paljon kuin mahdollista ja kieputtelin sen ohjeen mukaan lenkeille. Alku- ja loppupään liimasin kuumaliimalla kiinni koruun. Ylös lisäsin kaksi kullanväristä välirengasta ja korvakorukoukun. Painoa korvakoruilla on jonkun verran, joten ihan arkikäyttöön nämä eivät päädy. Mutta kivat näistä joka tapauksessa tuli.


Tällä viikolla vietetty syysloma oli rentouttava ja arjesta irrottava. Käsitöitäkin tuli tehtyä jonkin verran, mutta vain nämä korvakorut tulivat valmiiksi asti. Nyt uusin voimin työviikkoa kohti. Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

Blogistani löytyy myös muita kierrätetyistä materiaaleista tehtyjä koruja. Käypä katsomassa värikynäkorvakoruja, karttakorvakoruja, sydänkorvakoruja, kuusikorvakoruja ja jouluisia lamppukorvakoruja. Ehkä löydät askarreltavaa itsellesi.

Kommentit

 1. Tosi kivasti kiiltävät ja sopivat varmasti tulevaan pikkujoulukauteen. Hylättyjä vetoketjuja löytyisi minultakin, hmm... pitäisikö tehdä. Tai saisiko tästä vetoketjukoristeesta pinnin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! Nää olis kyllä just hyvät pikkujoulukorvikset. Varmasti vetoketjukoriste sopisi myös pinniin tai vaikka kaulakoruun. Vetoketjun kun voi pyöräyttää mutkalle tai solmuun ja ommella kiinni tai käyttää kuumaliimaa. Minun vetoketjuissa oli niin vähän kangasta jäljellä, että ompeleminen oli mahdotonta. Kokeilehan, mitä keksisit omista vetoketjuistasi... :-)

   Poista
 2. Ehdottoman järkevää on säästellä kaikenlaista, jos niistä jemmatuista aarteista syntyy noin kauniita lopputuloksia.
  Todella kiva idea, ja samaan teemaan voisi tehdä pinnin lisäksi myös kaulakorun, rintaneulan, laukkukorun, koristeen lahjan päälle ja vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin oon ajatellu, et aika montaa juttua kannattaa säästää. Siivotessa työhuonetta siitä asiasta ei aina ole samaa mieltä😂 Totta, Riina, että samalla idealla voisi toteuttaa monenlaista. Mullakin on vielä jemmassa muutama vetoketju...

   Poista
 3. Vau, tulipa kauniit! Minulla on kanssa askartelukaapillinen jos jotain mistä vielä ehkä joskus keksin tehdä jotain! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina! Taitaa olla meillä kaikilla askartelijoilla ja käsitöiden tekijöillä sama "ongelma"😊

   Poista
 4. Todella hauska kierrätysidea! Mulla on laatikoiden kätköissä jos jonkinmoista säästettyä monen mielestä roskaa, joista olisi tarkotus tehdä jotain käyttöesineitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta! Idea on käsityölehdestä. Minullakin pyöri vetoketjut pitkään laatikossa ja onneksi olin niitä säästellyt. Tämän ohjeen nähtyäni, innostuin heti ideasta. Toteutuksessa meni hieman aikaa, mutta lopputulos on kyllä kiva. Kierrättäminen ja roskienkin säilyttäminen usein kannattaa, mutta joskus tuntuu, että helpommalla pääsisi, jos kaapit eivät olisi ihan niin täynnä ehkä-teen-tästä-joskus-jotakin-materiaaleja ;-)

   Poista
  2. Haha, tuo on totta. Pitää muistaa myös käyttää niitä jemmoja! Viimeksi eilen tosin käytin kynttiläjämiä ja munakennoja sytytysruusukkeisiin, joten kai mäkin saan jotain aikaan :D

   Poista
  3. Kauheeta, jos hyvät jemmat unohtuis ja ostaiskin vahingossa uutta😱 Todellakin olet ollut aikaansaava👍 Sytykeruusujen tekeminen on vähän sottaavaa, mutta siinä kyllä saa jemmojaan käytettyä arjessa tarpeelliseen juttuun.

   Poista
 5. Hauskan näköiset korvakorut tuli! Kekseliästä. Minäkin säästän kaikenlaista. Nyt yritän tehdä inventaariota, kun ei ole oikein tilaa enää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kaiken säästäminen ei ole välttämättä ole järkevää, jos hilloaa materiaalia vain kaappiin. Mullakin on jo liikaa kaikkea, mistä voisi tehdä jotain joskus... ;-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Idea ylioppilaan rahalahjaan

Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.

Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.

Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…