lauantai 3. helmikuuta 2018

Neulottu pipo ja kauluri

neulottu pipo

Muhkeita pipoja on näkynyt nyt kaupoissa ja ihmisten päissä niin paljon, että päätin neuloa itsellenikin sellaisen. Kätköistä löytyi vuodelta 2011 Novita Softyä vähän reilu kerä. Lanka on pehmeää ja pörröistä, mutta sisältää onneksi vähän villaakin, joten lämmittää myös. Löysin yhden sopivan pipo-ohjeen täältä. Ensimmäinen neulomani pipoversio oli aivan liian iso ja löysä. Purin sen ja tein uuden, johon silmukoita loin vähemmän. Piposta tuli onneksi ihan sopiva. Vaikka ohjeessa pipo oli tehty kokonaan kaksinkertaiseksi, minä päättelin silmukat jo joustinneuleen jälkeen. Tällä langalla kokonaan kaksinkertaisesta piposta olisi tullut vähän liiankin muhkea.

samuji pipo

muhkea pipo

Loppulangasta ajattelin tekeväni jonkinlaisen kaulurin. Ajatuksena oli sellainen kauluri, jota pitäisin takin päällä. Langasta kun ei riittäisi huiviin, mutta jokin lämmike kaulalle siitä tulisi. Aloitin neulomalla joustinneuletta tasona. Silmukoita oli sen verran, että neulomus ylettyi kaulan ympärille. Kun neuleella oli kaulan lämmitykseen tarpeeksi pituutta, jaoin silmukat puoliksi ja jatkoin joustinneuletta. Jossain vaiheessa aloitin päättelemään silmukoita niin, että reunoista tuli viistot. Nyt minulla oli kauluri, jonka edessä ja takana oli viistoreunaiset lärpäkkeet. Näiden lärpäkkeiden väliin neuloin ainaoikeinneuletta lyhennetyin kerroksin. Lopuksi neuloin vielä kaulurin reunoihin napituskaitaleet ainaoikeinneuleella. Ompelin reunaan kaksi huopanappia, jotka olen ostanut muutama vuosi sitten Lahtisen huopatehtaalta Jämsästä.

neulottu kauluriTänä viikonloppuna aion jatkaa viikko sitten aloittamani huivin neulomista (ohje englanniksi!) ja rentoutua vähän kulttuurin ja hyvän seuran parissa. Mukavaa, talvista viikonloppua myös sinulle!

10 kommenttia:

 1. Onpa ihanan pörröinen lanka! :) Kiva tuo kaulurin malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka on kyllä ihanaa. Joskus löytyy ihan omasta lankakorista juuri sopiva lanka ja se vielä lisäksi riittää suunniteltuun työhönkin. Kiitos kommentista! Kaulurimalli on ihan omasta päästä ja siitä tuli kerralla käyttöön sopiva. Aurinkoa sinun päivään!

   Poista
 2. Ihanan talvinen setti. Ja nuo napit sopii tuohon niin mainiosti. Miulle käy myös usein niin, että ensimmäinen pipoversio on aivan liian suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Napit on laatikossa odottaneet sopivaa paikkaa ja nyt se vihdoin löytyi. Onkohan meillä liian pienet päät :-D Ensimmäisen jättipipon neulottuani mietin jopa koko homman unohtamista, mutta onneksi viitsin purkaa pipon ja neuloa uuden. Sopiva pipo on kyllä arjessa iso ilo :-)

   Poista
 3. Onpa niin lämpöisen näköisiä. Nyt kyllä tarvitaan kaulan lämmittäjää, sen verran on vinkka tuuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Täälläkin meinasi eilen aivan jäätyä pystyyn, kun tuuli oikein tuiversi. Lämpimät vaatteet ovat kyllä näillä keleillä ehdottoman tärkeitä.

   Poista
 4. Ihana setti ja kauniisti olet kuvannut sen! ♥ Muistakin tuon langan, ja se oli ihanan pehmeää. Taisin itsekin kutoa siitä vaaleansinisestä pipon, mutta ajan saatossa ties minne kadonnut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit <3 Kuvaamisessa onnistuminen ei aina ole itsestään selvää. Näiden kuvien ottamisesta innostuin itsekin. Valoa oli riittävästi ja keksin mielestäni hyviä ideoita kuvaamiseen. Kevättä kohden kuvaaminen onneksi muutenkin helpottuu.

   Poista
 5. Ihanat! <3
  Samalla suloiset ja kuitenkin tosi tyylikkäät!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!