Siirry pääsisältöön

Peruspipo miehelle -ohje

pipo miehelle

Suurin osa tekemistäni neuletöistäni valmistuu minulle itselleni. Tämä johtuu ehkä siitä, että itselleen on helpointa tehdä, kun tietää, mitä haluaa. Toisekseen neulon sen verran vähän, että kaikki valmistuneet työt ovat menneet suoraan omaan käyttöön, siis tarpeeseen. Ei ole siis ollut tarvetta keksiä ylimääräisiä neulomiskohteita. Nyt kuitenkin päätin kokeilla pipon neulomista omalle miehelleni. 

pipo ohje

Minulla oli jemmassa Novitan Isoveli-lankaa, joka oli juuri sopivan harmaata. Katsoin mallia mieheni vanhasta piposta. Mallitilkun ja pienen laskemisen jälkeen aloin neuloa, ajatuksena neuloa matala peruspipo.

miesten pipo

Loin 94 silmukkaa ja neuloin 1 oikein 1 nurin joustinneuletta 4 cm. Sen jälkeen neuloin sileää neuletta n. 9 cm, jonka jälkeen aloitin kavennukset. Kavensin joka puikon alussa ja keskellä yhdet silmukat joka toinen kerros. Kun puikolla oli oli enää 2 silmukkaa/puikko, katkaisin langan ja vedin langan silmukoiden läpi.

miehen neulottu pipo ohje

Valmis pipo on ollut jo käytössä eli siitä tuli ihan ok. Peruspipo.

neulottu pipo ohje

Millaisia viikonloppusuunnitelmia teillä on? Kuuluuko olympialaiset teidän elämäänne? Minä sairastin tällä viikolla kunnon flunssan, josta olen onneksi jo toipumassa. Olin pari päivää niin sairaana, etten jaksanut edes neuloa. Tänään suunnitelmissa on aloittaa kaappeihin kertyneistä jämälangoista torkkupeitto ja neuloa sitä olympialaisia katsellen. Mukavaa viikonloppua! 

Kommentit

 1. Näyttääpä hyvältä tuo harmaa peruspipo. Ja ihania kuvia olet ottanut! Minä sairastin toissaviikolla influenssan ja tämä viikko on mennyt vielä toipuessa ja töitä aloitellessa. Mutta usko tai älä: aloitin jopa mekon ompelun itselleni! Vielä kun se valmistuisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmaa taitaa sopia aika hyvin perusneuleeseen. Joo, taudista toipumiseen taitaa mennä aikaa. Onneksi sinäkin olet taudin jo selättänyt. Kiva kuulla mekko-ompeluksistasi. Mun mielestä sä oot monesti onnistunut mekoissa. Eli postausta odotellessa....

   Poista
 2. Ihanat kuvat ja pipo näyttää tosi kivalta!
  On hienoa, että käsityöt tulevat aina käyttöön. Silloin motivaatiokin kasvaa entisestään niiden tekemiseen.
  Toivottavasti olosi on jo parempi.
  Iloista laskiaissunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Otin kuvat jo joku aika sitten, onneksi. Sillä hieman toipilaana ulkona hyppelehtiminen ei oikein innostanut. Olo on onneksi jo parempi, tauti siis voitettu. Kiitos samoin laskiaistoivotukset teille!

   Poista
 3. Näyttää onnistuneelta! Omallenikin sopisi juuri tuollainen matalan mallinen, mutta sen tekeminen on jäänyt minultakin aina siitä syystä, että teen itselleni, ja tarpeeseen, sillä valmisvaatteita ostan nykyään hyvin harvoin. Vain housuja enimmäkseen, mutta yläosat teen ommellen tai kutoen. Miehelle pipon tekemistä olen siirtänyt silläkin, että sen pitää olla justiin eikä melkein, koska hänelle ei sovi mikä tahansa. Mutta ohjeesi myötä, kynnys kokeilla olisi nyt ainakin matalampi, että ehkä minunkin miehelläni on kohta uusi pipo. :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Maarit! Meillä on aikalailla samanlainen meininki. Teen useimmiten vain itselleni, tosin en kyllä noin paljon kuin sinä. Myös minun mieheni on kriittinen vaatteiden suhteen ja sen vuoksi otinkin mallia vanhasta, käytössä olleesta piposta. Kiva, jos sait ideaa ohjeestani. Pääasia varmaankin on, että kaikkien päät pysyvät lämpiminä :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Idea ylioppilaan rahalahjaan

Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.

Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.

Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…