lauantai 10. helmikuuta 2018

Peruspipo miehelle -ohje

pipo miehelle

Suurin osa tekemistäni neuletöistäni valmistuu minulle itselleni. Tämä johtuu ehkä siitä, että itselleen on helpointa tehdä, kun tietää, mitä haluaa. Toisekseen neulon sen verran vähän, että kaikki valmistuneet työt ovat menneet suoraan omaan käyttöön, siis tarpeeseen. Ei ole siis ollut tarvetta keksiä ylimääräisiä neulomiskohteita. Nyt kuitenkin päätin kokeilla pipon neulomista omalle miehelleni. 

pipo ohje

Minulla oli jemmassa Novitan Isoveli-lankaa, joka oli juuri sopivan harmaata. Katsoin mallia mieheni vanhasta piposta. Mallitilkun ja pienen laskemisen jälkeen aloin neuloa, ajatuksena neuloa matala peruspipo.

miesten pipo

Loin 94 silmukkaa ja neuloin 1 oikein 1 nurin joustinneuletta 4 cm. Sen jälkeen neuloin sileää neuletta n. 9 cm, jonka jälkeen aloitin kavennukset. Kavensin joka puikon alussa ja keskellä yhdet silmukat joka toinen kerros. Kun puikolla oli oli enää 2 silmukkaa/puikko, katkaisin langan ja vedin langan silmukoiden läpi.

miehen neulottu pipo ohje

Valmis pipo on ollut jo käytössä eli siitä tuli ihan ok. Peruspipo.

neulottu pipo ohje

Millaisia viikonloppusuunnitelmia teillä on? Kuuluuko olympialaiset teidän elämäänne? Minä sairastin tällä viikolla kunnon flunssan, josta olen onneksi jo toipumassa. Olin pari päivää niin sairaana, etten jaksanut edes neuloa. Tänään suunnitelmissa on aloittaa kaappeihin kertyneistä jämälangoista torkkupeitto ja neuloa sitä olympialaisia katsellen. Mukavaa viikonloppua! 

8 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä tuo harmaa peruspipo. Ja ihania kuvia olet ottanut! Minä sairastin toissaviikolla influenssan ja tämä viikko on mennyt vielä toipuessa ja töitä aloitellessa. Mutta usko tai älä: aloitin jopa mekon ompelun itselleni! Vielä kun se valmistuisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmaa taitaa sopia aika hyvin perusneuleeseen. Joo, taudista toipumiseen taitaa mennä aikaa. Onneksi sinäkin olet taudin jo selättänyt. Kiva kuulla mekko-ompeluksistasi. Mun mielestä sä oot monesti onnistunut mekoissa. Eli postausta odotellessa....

   Poista
 2. Ihanat kuvat ja pipo näyttää tosi kivalta!
  On hienoa, että käsityöt tulevat aina käyttöön. Silloin motivaatiokin kasvaa entisestään niiden tekemiseen.
  Toivottavasti olosi on jo parempi.
  Iloista laskiaissunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Otin kuvat jo joku aika sitten, onneksi. Sillä hieman toipilaana ulkona hyppelehtiminen ei oikein innostanut. Olo on onneksi jo parempi, tauti siis voitettu. Kiitos samoin laskiaistoivotukset teille!

   Poista
 3. Näyttää onnistuneelta! Omallenikin sopisi juuri tuollainen matalan mallinen, mutta sen tekeminen on jäänyt minultakin aina siitä syystä, että teen itselleni, ja tarpeeseen, sillä valmisvaatteita ostan nykyään hyvin harvoin. Vain housuja enimmäkseen, mutta yläosat teen ommellen tai kutoen. Miehelle pipon tekemistä olen siirtänyt silläkin, että sen pitää olla justiin eikä melkein, koska hänelle ei sovi mikä tahansa. Mutta ohjeesi myötä, kynnys kokeilla olisi nyt ainakin matalampi, että ehkä minunkin miehelläni on kohta uusi pipo. :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Maarit! Meillä on aikalailla samanlainen meininki. Teen useimmiten vain itselleni, tosin en kyllä noin paljon kuin sinä. Myös minun mieheni on kriittinen vaatteiden suhteen ja sen vuoksi otinkin mallia vanhasta, käytössä olleesta piposta. Kiva, jos sait ideaa ohjeestani. Pääasia varmaankin on, että kaikkien päät pysyvät lämpiminä :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!