Siirry pääsisältöön

Pieniä ideoita juhliinJärjestin reilu viikko sitten ystävilleni juhlat meillä kotona. Oli ihana, aurinkoinen päivä ja sain nauttia parhaiden ystävien seurasta. Tässä postauksessa jaan teille muutamia yksinkertaisia ideoita, joita juhlapäivänä toteutin. 


Sain ystäviltäni tulppaaneja todella ison nipun. Meillä ei ole kovinkaan montaa maljakkoa ja jouduin miettimään tulppaaneille ratkaisua. Tyhjensin työhuoneeni mustan metallisen roskiksen, josta tein maljakon laittamalla roskiksen sisään muovikulhon. Alle laitoin vielä Aarikan vanhan tarjottimen.


Viinilasien merkkaamiseen käytin washiteippejä. Teippailin eri värisillä teipeillä yhden tai kaksi raitaa viinilasin jalkaan. Teipit Teippitarhasta. Näin samaa lasia saattoi käyttää koko illan ajan, jos vain muisti oman lasin teippikuviot.
Tarjolla oli keittoa ja nyyttäriherkkuja. Asettelin sivupöydälle vanhoihin kahvipurkkeihin ruokalusikat ja haarukat ja pienempään metallipurkkiin pikkulusikat.


Maljakoksi kävi loistavasti myös Riihimäen lasin iso lasipurkki. Juhlat olivat onnistuneet ja niistä jäi todella mukavat muistot. Kiitos mukana olleet ystäväni <3 


Aurinkoista pakkasviikkoa teille!

Kommentit

 1. Kiitos mahtavista juhlista, ne olivat niin ihanat, leppoisat ja täynnänsä kivoja ideoita! Pienillä jutuilla saa tosi kaunista ja persoonallista aikaiseksi. <3
  Aurinkoa juhlan jälkeisiin päiviisikin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina <3 Oli ihanaa, että olit mukana ja niin moni muukin pääsi paikalle. Pienet asiat on kyllä tärkeitä ja niistä tulee juhlan tuntu. Näissä juhlissa onnistuin olemaan stressaamatta ja nautin vain. Tosin keskityin niin vieraisiin, että unohdin valokuvaamisen kokonaan. Onneksi juhlat säilyvät muistoissa :-)

   Poista
 2. Ihania ideoita! <3 Toi viinilasi-teippiniksi menee kyllä heti seuraavissa bileissä käyttöön. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kiva, että idea menee käyttöön. Minäkin mietin ennen juhlia erilaisia viinilasien merkitsemistapoja. Vaihtoehtoina oli pienien kaulahuivien neulomista tai metallirenkaaseen koristuksien askartelemista. Tämä tuntui kuitenkin kaikista helpoimmalta toteuttaa ja teippejäkin oli valmiiksi varastoituna.

   Poista
 3. Kuvista välittyy valoisa, mutta tunnelmallinen juhlafiilis!

  Nuo teipit ovat kyllä melkoinen juhlijan pelastus, kun käyvät melkein mihin vaan (paketointi, kortit jne.). Teippitarhan teippejä minäkin ostelen, sillä kokemuksesta edullisemmat ovat usein olleet ihan sutta ja sekundaa, niin mielummin satsaan varmaan ja toimivaan vaihtoehtoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Juhlapäivänä paistoi aurinko ja tunnelma oli loistava.

   Olen ostanut teipit käsityömessuilta. Teippitarhan myyntipöydän ympärillä tuli pyörittyä melko kauankin, kun ihanista teipeistä oli vaikea valita parhaita. En ole muiden firmojen washiteippejä kokeillutkaan. Hyvä tietää kokeumuksesi, pysyttelen siis edelleen Teippitarhan tyytyväisenä asiakkaana :-)

   Poista
 4. Voi, saitpa hurjasti kukkia! <3 Ihana tuo washiteippi-idea, täytyy ottaa käyttöön joskus, kun mulla on niin jäätävät washivarastot :D

  VastaaPoista
 5. Niin sain, Anna. Maljakoiden puute oli siis oikeastaan positiivinen ongelma. Oli kyllä ihanaa saada paljon tulppaaneja! Ne näyttävät niin kauniille ja keväiselle. Washivarastot kuulostaa tutulta. Teippejä tulee hamstrattua, kun ne näyttää niin kivalle. Oikeasti niitä tulee käytettyä melko vähän. Kiva, että mun idea voi vähän pienentää muidenkin varastoja :-) Aurinkoista päivää sulle!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Idea ylioppilaan rahalahjaan

Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.

Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.

Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…