Siirry pääsisältöön

Heidi Alanderin ihana huivi

Olin viime kesänä Neulefestareilla Heidi Alanderin huivikurssilla. Juuri tämä kurssi valikoitui ohjelmasta sen vuoksi, että Heidin huivimallit ovat aina olleet kiinnostavia ja innostavia ja lisäksi tykkään huiveista. Niitä on helppo neuloa ja niitä ei koskaan ole liikaa. (Mieheni saattaa tosin olla asiasta hieman eri mieltä ;-) Kurssi oli muutaman tunnin mittainen ja sisälsi sopivasti tietoa. Kurssi innosti entisestään neulomaan huiveja, mutta myös rohkaisi kokeilemaan neulomista ilman varsinaista ohjetta.

Innostuin kurssin jälkeen useistakin Heidin suunnittelemista malleista. Päädyin kuitenkin viime kesän festareiden huivimalliin, Auriin. Langaksi valitsin Neuloosista (Kilpisenkatu 9, Jyväskylä) käsinvärjätyn langan, jota oli tehty vain muutama uniikki vyyhti.Malli oli kiva ja sopivasti haastava. Lanka oli ihanan tuntuista ja värikin miellytti silmää. Huivista tuli kaunis. Olen oikein tyytyväinen. Nyt on puikoilla tulossa jo uusi huivi, hieman yksinkertaisempi malli, joka sopii hyvin pääntyhjennysneuleeksi. Mukavaa tiistaita sinulle!
Kommentit

 1. Onpa upea ja jotenkin myös juhlava!
  Mukavaa tiistaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina. Tämä on sopiva arkeen ja juhlaan ja lämmittääkin vielä. Tänäänkin kaulassa untuvatakin kaverina. Todelliset lomakelit😂

   Poista
 2. Upea väri! Tekee huivista jotenkin tosi juhlavankin näköisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tykkään itsekin kovasti. Ehkä se on hieman juhlavakin, varsinkin ihanassa auringonvalossa :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oslo-pipo ja muut neulelahjat

Uusi vuosi on alkanut ja olen lomaillut oikein kunnolla. Olen ottanut rennosti ja viettänyt aikaa perheen kanssa kotoillen. Hämmästyksekseni olen katsonut jopa muutaman elokuvan ilman neuletta käsissäni. Poikkeuksellista minulle, mutta tauko tekee hyvää, mukavasta harrastuksestakin. Loppulomasta sain siivottua työhuoneeni ja tehtyä pari pitkään keskeneräisenä ollutta käsityötä loppuun. Joten voin aloittaa tämän vuoden melkein puhtaalta pöydältä.

Tässä postauksessa kuitenkin vielä viime vuoden neulomuksiani, nimittäin joululahjaneuleet. Minä harvemmin innostun mistään hitti-asiasta. Tai olen vähän mattimyöhänen ja toteutan idean vasta sitten, kun se ei enää ole hitti. Viime syksynä Oslo-pipoja valmistui monen bloggarin toimesta ja niitä vilahteli Insta-tileillä usein. Kiinnostuin piposta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Päätin neuloa kummipojalleni sellaisen joulupakettiin, koska arvelin alakouluikäisen käyttävän sellaista. Kummitäti kun ei ole ehkä muuten aallonharjalla nykymuodin suhte…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!