Siirry pääsisältöön

Heidi Alanderin ihana huivi

Olin viime kesänä Neulefestareilla Heidi Alanderin huivikurssilla. Juuri tämä kurssi valikoitui ohjelmasta sen vuoksi, että Heidin huivimallit ovat aina olleet kiinnostavia ja innostavia ja lisäksi tykkään huiveista. Niitä on helppo neuloa ja niitä ei koskaan ole liikaa. (Mieheni saattaa tosin olla asiasta hieman eri mieltä ;-) Kurssi oli muutaman tunnin mittainen ja sisälsi sopivasti tietoa. Kurssi innosti entisestään neulomaan huiveja, mutta myös rohkaisi kokeilemaan neulomista ilman varsinaista ohjetta.

Innostuin kurssin jälkeen useistakin Heidin suunnittelemista malleista. Päädyin kuitenkin viime kesän festareiden huivimalliin, Auriin. Langaksi valitsin Neuloosista (Kilpisenkatu 9, Jyväskylä) käsinvärjätyn langan, jota oli tehty vain muutama uniikki vyyhti.Malli oli kiva ja sopivasti haastava. Lanka oli ihanan tuntuista ja värikin miellytti silmää. Huivista tuli kaunis. Olen oikein tyytyväinen. Nyt on puikoilla tulossa jo uusi huivi, hieman yksinkertaisempi malli, joka sopii hyvin pääntyhjennysneuleeksi. Mukavaa tiistaita sinulle!
Kommentit

 1. Onpa upea ja jotenkin myös juhlava!
  Mukavaa tiistaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina. Tämä on sopiva arkeen ja juhlaan ja lämmittääkin vielä. Tänäänkin kaulassa untuvatakin kaverina. Todelliset lomakelit😂

   Poista
 2. Upea väri! Tekee huivista jotenkin tosi juhlavankin näköisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tykkään itsekin kovasti. Ehkä se on hieman juhlavakin, varsinkin ihanassa auringonvalossa :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…